Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Coaching- en Gezondheidspraktijk Amaranta

Bewust omgaan met hooggevoeligheid

Ik richt me tot coaches, therapeuten, leerkrachten, werknemers/werkgevers, partners, ouders, kinderen en jongeren die op een professionele manier inzichten willen, geholpen willen worden in het bewust omgaan met hooggevoeligheid.


Ik besteed aandacht aan vier belangrijke punten:

1. Zelfkennis: het doel is het bewust omgaan met de gevoeligheid van lichaam en geest

2.Ervaringen integreren: ervaringen op een positieve manier integreren in het dagelijks leven. In relaties, op het werk, op school, met vrienden enzvoort.

3. Emotionele wonden helen: doordat de omgeving niet altijd weet om te gaan met de hooggevoeligheid,, zijn soms diepe trauma's ontstaan. In dit geval worden die diepere emotionele lagen aangeraakt en verwerkt.

4. Balans vinden tussen de buitenwereld en de binnenwereld: Dit is heel individueel en is voor elk hooggevoelig persoon anders.

HSP wordt niet als excuus gebruikt om de slachtofferhouding te bekrachtigen. ' Zie je wel, ik ben hoogsensitief en daarom lukt het me niet om...'

Het doel is om tot zelfaanvaarding en stabiliteit te komen. Je organiseert je eigen leven, zodat jijzelf en anderen hier het meeste profijt uit halen. Je creëert evenwicht tussen aandacht voor jezelf en actie ondernemen in de buitenwereld. HSP is geen afwijking, geen kwaal, geen stoornis..

In HSP zijn er ook nog de 'high sensation seekers', HSS'ers.. In die zin scheer ik HSP'ers niet over dezelfde kam.

Er zijn duidelijke verschillen in het gedrag van hoogsensitieve personen en ze gaan er ook heel verschillend mee om.

In mijn begeleidingsstijl plaats ik niemand in een hokje, maar neem ik waar en voel ik in de onderstroom wat iemand ondersteunt het hooggevoelig zijn te integreren.


Ik heb zelf als hooggevoelig persoon enkele jaren geleden een opleiding gevolgd tot HSP Coach om ook een kader te kunnen schetsen aan zoveel mogelijk doelgroepen enerzijds en individueel anderzijds. Hooggevoeligheid kan zich laten zien in nog veel meer levensdomeinen in onder andere voeding.


Van harte welkom met je vragen en wil je graag een afspraak maken voor jezelf, je kind(eren) dan kan dit via [email protected] 

This site uses Google reCAPTCHA technology to fight spam. Your use of reCAPTCHA is subject to Google's Privacy Policy and Terms of Service.

Bedankt dat je contact hebt opgenomen met Vistaprint. We zullen zo spoedig mogelijk reageren.