Tarot

Tarot is een set van 78 kaarten met afbeeldingen die een specifieke structuur volgen. De afbeeldingen op de kaarten vertellen een verhaal en elke kaart heeft verschillende afbeeldingen vol symboliek die de betekenis van de kaart vertegenwoordigen.

Een tarotdeck bestaat uit twee delen die bekend staan als de Grote en Kleine Arcana.

Grote Arcana

De Grote Arcana, wat zich grofweg vertaalt naar ‘grote geheimen’, bestaat uit 22 kaarten. Deze kaarten vertegenwoordigen de grote gebeurtenissen en spirituele lessen waaruit ons leven bestaat.

De Kleine Arcana, wat ‘kleine geheimen’ betekent, bestaat uit de overige 56 kaarten. Het is op dezelfde manier gestructureerd als een pak speelkaarten.

Kleine Arcana

Samen helpen de Grote en Kleine Arcana de tarotlezer de grote energetische verschuivingen en spirituele lessen die in het leven van een persoon spelen te begrijpen, evenals de alledaagse gebeurtenissen en mensen die van belang zijn op het moment van lezen.

De kaarten zelf bevatten beelden en archetypen die tot ons onderbewustzijn spreken. Zie de kaarten als een taal van beelden die de menselijke ervaring beschrijft door middel van symboliek. Neem bijvoorbeeld de Kluizenaar-kaart in de Grote Arcana. Traditionele beelden tonen een oude man met een lange baard, mantel en staf die bovenop een berg staat. Je hoeft geen helderziende te zijn om te begrijpen dat introspectie en tijd alleen nodig kunnen zijn wanneer deze kaart verschijnt. Deze kaart suggereert een zoektocht naar persoonlijke wijsheid en kennis. Een die ongetwijfeld elke persoon op een bepaald moment in zijn leven zal beginnen.

Elke kaart heeft een andere symboliek en dus een andere betekenis. Een lezer zal zowel zijn kennis van de tarotkaartbetekenissen als zijn intuïtie gebruiken om de boodschappen van de kaarten te vertalen.

Door de kaarten in een tarotlegging uit te leggen, zal de lezer ook de betekenis van de kaarten interpreteren op basis van hun positie. Een kaartlegging is een patroon waarin de kaarten worden geplaatst. Samen vertelt de legging van kaarten een verhaal. Een eenvoudig voorbeeld van een kaartlegging zou de lay-out verleden/heden/toekomst kunnen zijn. De kaart aan de linkerkant vertegenwoordigt het verleden, de middelste kaart is het heden en de kaart aan de rechterkant de toekomst.

Kaartleggingen kunnen zo simpel zijn als het neerleggen van één kaart, of het kan het hele kaartspel gebruiken. Als tarotkaarten de woorden en gevoelens zijn, dan zijn de leggingen de grammaticale structuren die het verhaal vertellen en ze tot een samenhangende boodschap vormen.

Vertellen de kaarten dé waarheid?

Wat is waarheid? Beschouw tarotkaarten als een taal van afbeeldingen die energieën beschrijven, en de tarotlezer is hun vertaler. Bepaalde lezers zullen deze berichten in de kaarten vertalen op een manier die je meer aanspreekt dan anderen. De kaarten laten de lezer zien wat de cliënt zowel op onbewust als op bewust niveau ervaart. Dit is een groot deel van waar de magie van tarot gebeurt.

Velen van ons worden gedreven door gevoelens of angsten in ons onderbewustzijn, maar weten niet altijd hoe ze die gevoelens moeten identificeren of hoe het ons drijft. De tarotlezer kan de kaarten gebruiken om de onderliggende gevoelens van de cliënt onder woorden te brengen. Op deze manier kan de waarheid subjectief zijn. De tarotlezer vertelt je naar waarheid wat ze zien. De cliënt kan het echter wel of niet herkennen als ‘waarheid’.

De tarotkaarten beschrijven geen feiten. Als je nauwkeurigheid beschouwt als de tarotkaarten die je de winnende lottonummers kunnen vertellen, dan zul je teleurgesteld zijn. Ze beschrijven energieën, gewoonten, gevoelens en ervaringen. Ze vertellen je de waarheid van je onderbewustzijn en de energieën rond een situatie. Het is aan het individu om deze informatie te gebruiken op een manier die overeenkomt met hun persoonlijke waarheid.

Wat kan je verwachten van een Tarot-reading?

Om het meeste uit je tarotleeservaring te halen, is het het beste als we afstand nemen van de gedachte aan tarot als waarzeggerij. Hoewel een lezing ons een idee kan geven van wat de toekomst in petto heeft, is dit niet waar magie te vinden is. Alleen focussen op de toekomst brengt ons van ons krachtpunt, namelijk het heden. Het impliceert dat we geen macht hebben over onze toekomst. Dat het vaststaat. En dat we zijn overgeleverd aan het lot. Dit is nog een reden waarom mensen bang kunnen zijn voor tarot, omdat ze aannemen dat hun toekomst vastligt en bang zijn iets te horen wat ze niet willen horen.

Als we ons in plaats daarvan concentreren op het begrijpen van onze situatie, proberen het verleden te begrijpen en vervolgens onderzoeken wat we kunnen leren en hoe we kunnen groeien, dan beginnen we echt de kracht van een tarotlegging aan te boren.

Tarotlezingen zullen ons terugbrengen naar een plaats van persoonlijke kracht en verantwoordelijkheid, een vorm van magie en bewustzijn die niet te onderschatten is. De toekomst is een combinatie van het lot en onze acties. Tarot helpt ons hierin te navigeren, zodat we een actieve rol kunnen spelen bij het vormgeven van ons leven.

Als je een lezing kunt beginnen op zoek naar duidelijkheid en begeleiding over jezelf, wat er in je leven gebeurt en wat je kunt doen om de gewenste resultaten te bereiken, zul je het meeste uit je lezing halen.

Een Tarot legging kan een krachtig hulpmiddel zijn om je hoogste, meest authentieke zelf te manifesteren. Als hulpmiddel helpt het je om je kracht aan te boren. De kaarten op zich veranderen niets, je moet echt wel zelf aan de slag gaan met wat in een legging aan de oppervlakte komt.

Tarot heeft mensen door eeuwen en continenten geleid en duidelijkheid gegeven. Een taal die bestaat uit beelden en symboliek, tarotlezingen helpen ons om de taal van onze ziel en het universum te spreken. Hierdoor leren we onszelf en ons doel beter kennen. De studie van tarot is fascinerend en voortdurend, want het is de studie van de menselijke ervaring. Ik hoop dat er wat minder angst en verwarring rond de kaarten is, maar niet minder magie en verwondering. Want wat is het leven zonder een beetje mysterie en magie?

Vaak vragen klanten me wat de kaarten zeggen…het is wat met de inhoud wordt gedaan waar het op aankomt.

In de webshop zijn er diverse Tarot aanbiedingen waaruit je een keuze kan maken.

Osho Zen Tarot Reading – Mieke Coigné (miekecoigne.com) Tarot Reading – Mieke Coigné (miekecoigne.com) Licht Ziener Tarot Consult – Mieke Coigné (miekecoigne.com) Engelentarot reading consult – Mieke Coigné (miekecoigne.com)

Mieke, gediplomeerd Tarotreader- Engelenkaartreader ( opgeleid bij Doreen Virtue) Osho Zen Tarot reader.