Geplaatst op Geef een reactie

Vrijdag, de 13e, schrikken of creëren?

Vaak wordt vrijdag de 13e gehuld in bijgeloof en wordt in veel culturen als een ‘ongeluksdag’ beschouwd. Echter, in relatie tot de Godin, is er een ander verhaal. Vrijdag de 13e is diepgeworteld in oude tradities en draagt een krachtige vrouwelijk energie met zich mee.

Wist je dat het getal 13 vermeden wordt in ziekenhuizen, in appartementsgebouwen en andere openbare plaatsen, vanwege bijgeloof en culturele overtuigingen. In Westerste culturen wordt het getal 13 als ongeluksgetal beschouwd! ‘Triskaidekafobie’heeft zijn wortels in diverse historische en religieuze gebeurtenissen.

Een van de bekendste verhalen is het Laatste Avondmaal, waar Jezus Christus samen met zijn twaalf discipelen at, wat het totaal op dertien bracht. De volgende dag, Goede Vrijdag, werd Jezus gekruisigd, wat bijdroeg aan de associatie van het getal 13 met ongeluk.

Daarnaast zijn er andere culturele verhalen en mythen die het getal 13 als ongeluksgetal beschouwen. Bijvoorbeeld, in de Noorse mythologie was Loki, de god van chaos en misleiding, de dertiende gast op een feest in Valhalla, wat leidde tot de dood van de god Balder.

Vanwege deze diepgewortelde overtuigingen vermijden veel gebouwen het gebruik van de 13e verdieping of kamer nummer 13 om gasten en bewoners gerust te stellen en mogelijke negatieve associaties te vermijden. Dit bijgeloof is zo wijdverspreid dat het zelfs invloed heeft op de manier waarop gebouwen worden genummerd en ontworpen.

Echter, bij dieper onderzoek, is ook ontdekt dat de God/Godin ‘gehackt’ zou zijn. Ook dat vraagt om een nog dieperliggende duiding vanuit het ScheppingsVeld. Dit gaat dus nog verder….

In veel oude culturen werd vrijdag beschouwd als een heilige dag gewijd aan de Godin. De naam ‘vrijdag’ zelf is afgeleid van Frigg (of Freya), de Noorse Godin van liefde, schoonheid en vruchtbaarheid. Deze dag werd gezien als een tijd om het goddelijke vrouwelijke te eren en de cycli van het leven en de natuur te vieren.

Het getal 13 heeft ook een belangrijke spirituele betekenis; het getal 13 is nauw verbonden met de maancycli, aangezien er 13 volle manen in een jaar zijn. De maan, een symbool van de Godin, vertegenwoordigt intuïtie, emoties en de cyclische aard van het leven. De combinatie van vrijdag en het getal 13 versterkt dus de vrouwelijke energie en de verbinding met de Godin ( in jezelf). Een bijzonder prachtig geschreven boek is ‘ Ik ben een Godin. En jij ook’, geschreven door Eveline Van Dongen.

Vrijdag de 13e is een dag om de vrouwelijke energie in ons allemaal te omarmen en te vieren. Het is een tijd om de kwaliteiten van mededogen, intuïtie, creativiteit en verzorging te eren. Deze dag moedigt ons aan om verbinding te maken met ons innerlijke zelf, na te denken over onze emoties en onze intuïtieve wijsheid aan te boren.

Vandaag kun je eens extra stilstaan bij jezelf, het vrouwelijke, de Godin in jezelf ten volle eren, hoe je dat doet is geheel aan jou. Door ons af te stemmen op de scheppende creatieve energie, wakker je de verbinding met de Godin in jezelf, de heilige cycli van het leven bewuster aan.

De negatieve connotaties die geassocieerd worden met vrijdag de 13e zijn grotendeels het resultaat van patriarchale invloeden die de kracht van het vrouwelijke probeerden te verminderen. Door deze dag te doorleven als een weg naar onze aangeboren Scheppingskracht , kunnen we onze percepties transformeren en de positieve energieën die het biedt ten volle omarmen.

Kortom, Vrijdag de 13e is geen dag om bang voor te zijn, maar een dag om te vieren. Het is een kans om de Godin te eren, verbinding te maken met ons innerlijk en de krachtige vrouwelijke energie te omarmen die in ons allemaal huist. Door dit te doen, kunnen we balans en harmonie brengen in ons leven en de wereld om ons heen.

Heb een fantastische goddelijk geïnspireerde vrijdag, de 13e.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *