Geplaatst op Geef een reactie

Kwantumsprong naar eenheid (begint bij onszelf)

(blog geschreven op 12-12-2021)

Wat een geweldige en overweldigende tijd leven we! Misschien hebben de gebeurtenissen zich nog nooit zo snel ontvouwd en elkaar zo snel vervangen dat het nieuws van gisteren vandaag niet meer relevant is. We zijn een fase van evolutionaire versnelling ingegaan, waarin zelfs gedachten letterlijk onmiddellijk materiële kenmerken beginnen te krijgen en gebeurtenissen in ons leven en het leven van mensen om ons heen worden. De resultaten van hun daden en daden hoeven ook niet lang te wachten en woorden en boodschappen keren niet langer naar ons terug “in het volgende leven”, niet na jaren en maanden, maar binnen dagen en uren.

Ieder van ons is een deeltje intelligente energie met onze eigen focus van waarneming. Het is deze focus die de aard van de evolutie bepaalt, zowel van het individu als van de samenleving als geheel.

In het universum is het scheppingsproces oneindig en ieder van ons maakt deel uit van en neemt deel aan dit proces.

Naarmate we ons Bewustzijn uitbreiden, worden we ons meer en meer bewust van de vaardigheid van de schepping.

Ik zal nu niet de principes beschrijven van de relatie van alles met alles op het niveau van het Universum en de Kosmos, ik zal naar de Aarde gaan, zoals ze zeggen. Want hier zijn de structuur en principes nog steeds hetzelfde: alles wat er in een hoek van onze zeer kleine planeet gebeurt, heeft de grootste betekenis voor al het leven als geheel.

Om het vermogen te krijgen om je eigen wereld te creëren, is het noodzakelijk om tot een begrip van de bestaande wereldorde te komen, om te leren deze met eerbied en respect te behandelen.

Het vermogen om te respecteren en te waarderen is een integraal onderdeel van de reeks kwaliteiten die inherent zijn aan zielen die bepaalde frequenties in hun ontwikkeling hebben bereikt.

Daarom, voortdurend het niveau van je kennis verbeteren, moet je leren hoe je ze dagelijks onmiddellijk kunt toepassen, te beginnen met gedachten – ze zijn tenslotte het begin van wat ons leven is.

Een verantwoorde benadering van de keuze van gedachten die we denken en de woordkeuze die we uitspreken is de basis voor het creëren van het leven dat we echt willen leven. Want hier is alles heel eenvoudig: ik heb mijn gedachten veranderd – woorden, gevoelens, daden zijn veranderd. En als gevolg daarvan is ook de wereld om ons heen veranderd. En dit gebeurt niet alleen omdat we ernaar begonnen te kijken door het prisma van onze nieuwe gedachten en gevoelens, maar ook omdat onze houding ten opzichte van het leven verandert samen met de verandering in de manier waarop we denken, en daarom leven we anders:

– we doen iets waar we nog niet eens eerder aan hadden gedacht,

– we doen niet wat we eerder deden,

– we communiceren anders met anderen,

– andere keuzes maken, et cetera.

In het algemeen, “om de wereld om je heen te veranderen, moet je bij jezelf beginnen.” Oud als de Wereld, maar niemand heeft een nieuwe bedacht. Misschien omdat tot nu toe maar weinig mensen het ‘oude’ hebben geleerd, en nog minder die hebben geleerd om bewust toe te passen in hun leven.

Velen zijn nog niet in staat geweest om liefde, respect en bewondering te ontwikkelen voor de wereld waarin ze leven, haar structuur en orde. Hun focus van aandacht wordt verlegd naar een ander niveau, in overeenstemming met de wet van resonantie en vrije keuze. Ze nemen voor lief wat de natuur en andere mensen hebben gecreëerd, behandelen al deze rijkdommen met minachting en beschouwen zichzelf niet verplicht om voor ze te zorgen en ze te behouden. De activiteiten van zulke mensen zullen destructief zijn totdat ze zich realiseren dat alles wat hen omringt het grootste geschenk is. Hun leven is ook een geschenk. En als je geen goede dingen om je heen ziet, als je vijanden ziet in je vrienden, als je iedereen verdenkt dat ze alleen maar nadenken over hoe je je leven kunt ruïneren en je de vrijheid kunt ontnemen om te leven zoals je denkt dat goed is, dan gaat het om jou – en alleen om jou.

Omdat anderen tegelijkertijd een heel ander leven leiden, waarin er geen samenzweerders zijn, geen vijanden, geen ontberingen met beperkingen.

Ja, er is nog steeds angst en verdeeldheid op onze planeet, waardoor het gemakkelijk is om mensen te manipuleren. Volkeren zijn verdeeld langs “nationale lijnen” en blijven ze verdelen, en vinden hiervoor nieuwe redenen, omdat dit steeds meer politieke en economische macht geeft aan degenen aan wie het nog steeds toebehoort. De media, overheden, religieuze instellingen zeggen en doen heel vaak dingen die niet bijdragen aan de toenadering van mensen, waardoor ze verder van elkaar vervreemden… en van onszelf.

Mensen vechten tegen elkaar uit angst dat iemand hun land of “wat ze geloven” zal wegnemen, niet beseffend dat dit gevoel niet van hen is, dat angst hen wordt opgelegd om hen eenvoudigweg te manipuleren.

Heb je je ooit afgevraagd waarom alle revoluties (zowel in de hoofden als in landen) in grote steden beginnen? Het is een feit dat mensen veel gemakkelijker te organiseren en te controleren zijn als ze in zeer dicht bij elkaar wonen, dus grote steden zijn de meest gunstige bodem voor manipulatie.

Immers, om te overleven in een stad met een zeer hoge bevolkingsdichtheid, moet een persoon hem van anderen scheiden door zijn energieveld aanzienlijk te verkleinen. En dit scheidt zich niet alleen af van de naasten, maar ook van iemands Goddelijke Zelf. En hoe groter het isolement, hoe vatbaarder een persoon is voor controle en manipulatie.

Je kunt de geldigheid van deze verklaring zien aan het voorbeeld van jouw werkcollectief. In een klein team delen alle deelnemers in de regel de verantwoordelijkheid, nemen ze gezamenlijke beslissingen, beheersen ze de situatie binnen hun team. Als de organisatie waarin je werkt groot is, dan worden alle beslissingen genomen door de manager en voert het team ze uit. De manager controleert ook het proces en de kwaliteit van de uitvoering van zijn instructies. Welnu, het is duidelijk dat er boven elke leider altijd iemand is wiens bevelen door hemzelf worden uitgevoerd. Daarom is het niet nodig om te praten over “volledige vrijheid” in de samenleving. Het is gewoon een kwestie van onze houding.

Hoe verder te leven: de belangrijkste voorwaarde voor de overgang naar een nieuw niveau.

Ware vrijheid is van binnen en niemand van ons kan iemand van ons deze vrijheid alleen ontnemen. Degene die een staat van innerlijke vrijheid heeft verworven, verdedigt of vecht nooit voor “rechten en vrijheden”.

Natuurlijk betekent al het bovenstaande niet dat iedereen dringend de steden moet verlaten (tenzij de ziel je dat natuurlijk zelf vraagt). Je hoeft je alleen maar te realiseren dat je strakke controle hebt en afhankelijk bent van het systeem om je er innerlijk van te kunnen bevrijden en je verbinding met het Goddelijke te herstellen.

Het is het ware bewustzijn dat bij velen op dit moment ontbreekt. Het leven benadrukt nu heel helder de “witte vlekken” in ons idee van onszelf – toen we dachten dat we “al hebben bereikt”. Daarom is het noodzakelijk om te proberen de discrepantie te zien tussen onze ideeën en de werkelijke stand van zaken (gelukkig zijn er tal van situaties die jullie in staat stellen dit te doen) en met dankbaarheid voor de lichtstraal die “de onverlichte verlichten” de gaten opvulde.

Het is heel belangrijk om op dit moment helderheid te krijgen in de perceptie van de omringende werkelijkheid en de processen die daarin plaatsvinden. De wereld verandert snel. Gevestigde systemen storten in en er worden nieuwe gecreëerd.

Niemand zal een externe waarnemer blijven, omdat dit onze gemeenschappelijke wereld is en we creëren het allemaal samen. Daarom zal het niet mogelijk zijn om gewoon je ogen te nemen en te sluiten om niet te zien wat je niet leuk vindt.

Er is zoveel tijd gezegd over eenheid, over het feit dat we allemaal één zijn. Maar nu, meer dan ooit, hebben velen de ontkoppeling gezien, gevoeld met elke cel – thuis, op het werk, in de wereld. Het is het grootste goed dat het vandaag de dag zo prominent is geworden. Ja, ja. Omdat je iets alleen kunt genezen en corrigeren als je duidelijk ziet en begrijpt wat er precies gecorrigeerd moet worden.

Eenheid is, net als vrijheid, een staat die van binnenuit bereikt moet worden. Totdat je zowel “de hele wereld” als “deel van de Ene” voelt, zullen geen woorden over de eenheid en vriendschap van volkeren overtuigend zijn.

Probeer de redenen voor je daden, woorden en gedachten te begrijpen, vind in jezelf die energiepatronen die het mogelijk maken om je te manipuleren, er vanaf te komen, en dan kun je anderen helpen om op het pad van vrije ontwikkeling te beginnen. Kijk om je heen – er zijn al veel mensen die klaar staan om je te helpen, als je jezelf toestaat om hun hulp te accepteren.

We kennen allemaal veel voorbeelden van ware eenheid, wanneer landen elkaar helpen in een aantal rampzalige situaties, wanneer mensen voedsel en kleding delen met degenen die het nodig hebben, wanneer liefdadigheidsorganisaties zorgen voor daklozen of zieke mensen. Dergelijke acties vullen ons hart met vreugde en stellen ons in staat om de ware spirituele eenheid te voelen die in ons is voorgeschreven op het genetische niveau, we hoeven het alleen maar in onszelf te wekken.

En onthoud dat geen enkele gebeurtenis in de geschiedenis van de mensheid veroordeling en minachting verdient, zelfs als het hier en nu moeilijk voor jullie is om het te realiseren en te accepteren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *