Geplaatst op Geef een reactie

Mercurius in Maagd- 25 Juli 2024

Mercurius betreedt vandaag sierlijk het onderscheidende rijk van Maagd. Mercurius zal een langere periode in Maagd doorbrengen vanwege zijn retrograde fase die begint op 5 augustus, op 28 augustus direct in Leeuw beweegt en uiteindelijk op 9 september terugkeert naar Maagd. ( lees blog: https://miekecoigne.com/…/mercurius-retrograde-in…/ )

Tijdens dit verblijf omvatten de invloeden van Mercurius het overbrengen van berichten, de kwaliteit van reizen, de aard van denkpatronen en de stijl van communicatie.

Terwijl we overgaan van de stralende (vuur) Leeuw naar het veranderlijke aardse rijk van Maagd, wacht ons een subtiele maar diepgaande transformatie. Onze focus zal soepeler en gegronder worden, en de steeds veranderende eisen van het leven omarmen.

Het bezoek van Mercurius aan Maagd symboliseert een tijd waarin onze aspiraties zich moeten concentreren op het overbrengen van berichten die doordrenkt zijn van liefdevolle zorg, op zoek naar de hoogste genezing/healing voor alle betrokkenen.

Mantra’s zingen/chanten en bekrachtigingen kunnen diepgaande verschuivingen in ons mentale landschap teweegbrengen, waardoor we toegang krijgen tot hogere niveaus van spiritueel bewustzijn en anderen met meer nederigheid en gratie ten dienste kunnen staan.

Als we het ware Maagd-archetype belichamen, kunnen we een intenser verlangen naar zuivering en eenvoud in ons leven ervaren. Door mentale rommel los te laten en externe afleidingen te elimineren, kunnen we diep ingaan op de essentie van onze intuïtie: het leidende kompas dat ons naar wijsheid leidt.

De as van Maagd en Vissen onthult de diepgaande onderlinge verbondenheid tussen geest, lichaam en ziel. Gebruik deze doorgang om je innerlijke ‘rijk’ aan te boren en de complexiteit van je unieke ervaringen te verkennen die je in je hele wezen kunt vinden. Het is dus een dieper zakken/inzakken naar de Kern van je Zijn.

Gedurende deze periode zal onze communicatie preciezer en analytischer worden, wat de nauwgezette aard van Maagd weerspiegelt. Onderzoek voor jezelf op welke manier jij communiceert met anderen. Hoe je communiceert met jezelf: je gedachten, je overtuigingen/aannames/ je geloofssystemen/ alle oude weefsels en bedradingen van je innerlijk ‘netwerk’ worden aan herziening onderworpen. Neem waar, veroordeel jezelf niet tijdens deze innerlijke queeste en weet dat het oude paradigma, het oude lineaire denken verder afbrokkelt, en ruimte maakt voor het nieuwe.

Dit is een cyclisch gebeuren, dus wees ook geduldig met jezelf en met elkaar. We zijn aardig op weg om vooral vanuit het hart te communiceren, hartsverbindingen te creëren, vanuit luisterbereidheid, vanuit gelijkwaardigheid, vanuit samenwerking….

Het is een uitstekende tijd om gedachten te ordenen, te plannen en aandacht te besteden aan details. De invloed van Maagd moedigt ons aan om problemen met een praktische instelling te benaderen en oplossingen te vinden door middel van zorgvuldige analyse en kritisch denken. We kunnen ook een sterkere neiging voelen tot dienstbaarheid, strevend naar verbetering en het helpen van de mensen om ons heen met onze verbeterde helderheid en efficiëntie.

Nu Mercurius retrograde in aantocht is, is het essentieel om op te letten op mogelijke miscommunicaties en misverstanden. Deze fase nodigt ons uit om onze plannen te herzien en opnieuw te beoordelen, om ervoor te zorgen dat onze fundamenten solide zijn voordat we verdergaan.

Zodra Mercurius weer direct terugkeert, zullen de inzichten die we tijdens de retrograde hebben opgedaan ons helpen om effectiever te communiceren en met meer precisie en doelgerichtheid vooruit te gaan. Hoofd en hart verbonden. Handelingen, ondernemingen, acties vloeien voort uit de verbinding tussen hoofd én hart.

In essentie is Mercurius’ verlengde verblijf in Maagd een kans om onze mentale processen te verfijnen, eenvoud te omarmen en verbinding te maken met onze innerlijke wijsheid. Door dit te doen, kunnen we door de complexiteit van het leven navigeren met een helderdere, meer gefocuste geest en een hart vol mededogen en dienstbaarheid.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *