Geplaatst op Geef een reactie

2023 Numerologisch belicht

Tijd om een tandje hoger/bewuster te schakelen

Alles in het Universum heeft een energetische resonantie, zo ook getallen. Bij het ingaan van een nieuw jaar kunnen we de toon van het jaar voelen door het universele jaargetal te begrijpen. Het getal voor 2023 is 7 (2+0+2+3). De energie van zeven zal dit jaar een leidraad vormen , veel van de komende gebeurtenissen beïnvloeden, inclusief de kosmische.

Zeven vertegenwoordigt de voltooiing van een cyclus. Er zijn zeven dagen in een week, zeven kleuren van de regenboog, zeven noten op de diatonische toonladder en zeven hoofdchakra’s. Zeven vertegenwoordigt het einde of de voltooiing van een cyclus en de toegang tot een andere. Terwijl we door dit jaar reizen, kun je verschuivingen en eindes verwachten. Laat ze op natuurlijke wijze plaatsvinden in plaats van ze te bevechten, en respecteer wat ze je hebben geleerd. Zoek naar de natuurlijke voltooiing van dingen en weersta de drang om vast te houden. Stroom in plaats daarvan mee met de energie om je heen en laat het je naar een nieuwe inzichten brengen.

Zeven is ook een getal van het mystieke. In de numerologie beweegt energie in richtingen. Men begint de cyclus door rechtdoor te gaan, als een pijl.

Energie komt dan samen uit twee richtingen om het getal twee te vormen. Het splitst zich weer en beweegt naar buiten om er drie te vormen. Het komt dan weer samen in een georganiseerde materie om vier te vormen, de stichting. Het gaat dan in een nieuwe, destabiliserende richting om vijf te vormen. Het grondt zichzelf opnieuw om er zes te vormen, nadat het nieuwe energie heeft gekregen. Het gaat dan dieper naar binnen om deze nieuwe energie te integreren om zeven te vormen, waar het dan zijn kracht zal vinden om acht te vormen, een nieuwe kracht. Voel de bewegingen middels de woorden. Laat die woorden indalen en voel hoe de energie zich beweegt en vormt.

Even daarop aansluitend : 2024 zal een universeel acht-jaar zijn, waar we een nieuwe manier van Zijn als een collectief zullen vinden, geworteld in onze kracht en oneindige wijsheid.

2023 is de weg naar een nieuwe integratie en persoonlijk empowerment. Het is het jaar waarin inzichten meer helderheid geven, we richten ons steeds verder naar binnen om de kennis die we de afgelopen jaren hebben opgedaan te begrijpen, er ontstaat een nieuw evenwicht in ons denken, ons voelen en ons gedrag.

Dit jaar is een fantastische kans om op jezelf af te stemmen, op je eigen frequentie, en te begrijpen wie je nu bent, na alle ervaringen die je de afgelopen jaren hebt doorleefd. Je bent in hart en ziel een reiziger op aarde en je blijft van binnenuit in- en evolueren naar je authentiek ‘ Ik ben die ik ben’. Geef jezelf de ruimte om te overschouwen aan welke rollen je nog vasthoudt om iemand te Zijn. Open jezelf voor een nieuw niveau van bewustzijn en weet dat dit een tijd van verheffing is voor alle wezens.

Uitgegeven bij www.boekscout.nl aan te kopen op de webshop

Astrologisch gezien vinden er dit jaar veel verschuivingen plaats die de toon zullen zetten voor de volgende cyclus van de mensheid. Pluto beweegt in maart kort in Waterman tot juni 2023. Het zal in en uit Steenbok weven tot november 2024, waar het zich tot 2043 in Waterman zal nestelen. Pluto bewegende tekens is een groot probleem omdat het zoveel tijd in een teken doorbrengt. Hoe langer een planeet in een teken staat, hoe groter de impact die het heeft op de samenleving.

Pluto’s vertrek uit Steenbok dit jaar betekent een voltooiing van die cyclus en de introductie van een nieuwe. Pluto heerst over transformatie, cycli van dood en wedergeboorte en macht. Terwijl Pluto verschuift, verandert ook onze relatie en ons begrip van transformerende cycli.

Terwijl Pluto in Waterman duikt, zien we een glimp van de toekomst. Waterman heerst over het collectief en laat ons het potentieel van de mensheid zien. Het brengt ons de mogelijkheid om kennis te delen, energie uit te wisselen en onze unieke stem te laten horen. Dit jaar is de brug tussen Pluto ( transformator) die wordt beïnvloed door Steenbok, een gestructureerde, gedisciplineerde en ietwat harde energie, en het wordt beïnvloed door Waterman, een luchtteken dat ons allemaal verbindt door middel van energie en informatie.

Denk aan de lessen van zeven als Pluto in maart verschuift. Ga naar binnen, voel je vibratie en vraag jezelf af wat er in jou is getransformeerd en hoe je het kunt integreren voor het hogere goed van het collectief. Laat het getal zeven je meenemen op een mystieke reis van het ontrafelen, begrijpen en herformuleren van je hogere bewustzijn.

In maart hebben we ook Saturnus die Vissen binnengaat voor de komende drie jaar. Het is in Waterman geweest na zijn onheilspellende ontmoeting met Pluto in Steenbok in 2020. Saturnus in Vissen verzacht ons. Het is een herinnering om enkele van de structuren en routines los te laten die we in de overlevingsmodus hebben gevormd. Saturnus in Waterman wekte ook het zo broodnodige activisme op en inspireerde gesprekken over regels en voorschriften om ze voor alle mensen rechtvaardiger te maken. Hoewel er nog veel van dat werk aan de winkel is, stelt Saturnus die in Vissen beweegt ons in staat om te dromen over een betere toekomst. Het helpt ons om onze kijk op wat mogelijk is te verbreden en dat ook te creëren!

Saturnus in Vissen introduceert meer flexibiliteit voor onszelf en alle anderen en is afgestemd op de energie van zeven. Het getal zeven kan een beetje destabiliserend aanvoelen, zoals alle oneven getallen, maar die destabilisatie maakt ruimte voor mogelijkheden. Het is een tijd om wat rustiger te ademen en niet zo strak aan dingen vast te houden. Het is een tijd om erop te vertrouwen dat de evolutie die de mensheid nodig heeft, plaatsvindt en zal blijven plaatsvinden. Het is ook een tijd om erop te vertrouwen dat alles een doel en betekenis heeft. Dit zijn lessen van zeven. Er is een reden, en je weet misschien nooit wat die is, maar je kunt er nog steeds in geloven en nog steeds weten dat het waar is. Wanneer je het proces van niet alleen je leven, maar de hele mensheid vertrouwt, kun je uit de overlevingsmodus stappen en je persoonlijke vrijheid vinden.

Vraag jezelf dit jaar af wat je nodig hebt om je geaard, gecentreerd en afgestemd op je vibratie te voelen. Wat stelt je in staat om nieuwe kennis te integreren? Waarop kun je vertrouwen? Wat zal je naar je intuïtieve zelf leiden? Geef jezelf toestemming om naar binnen te gaan, en word een kluizenaar als dat nodig is. Zeven is geen sociaal getal, het leidt je naar de grot van je innerlijke geest leidt en moedigt je aan om daar te blijven totdat je een aantal antwoorden hebt – of meer vragen.

Over het algemeen heeft dit jaar echter het potentieel om vrede en harmonie te creëren. Het zevende huis in de astrologie wordt geregeerd door Weegschaal, geregeerd door de planeet van liefde – Venus. Laat dit jaar groeien van angst en chaos naar liefde en vrede. Laat het je vibratie verhogen en de brug zijn van lagere frequenties naar hogere. Laat het je helpen het verhaal van het verleden om te zetten in het prachtige verhaal van de toekomst.

Uitgegeven bij www.boekscout.nl aan te kopen op de webshop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *