Geplaatst op Geef een reactie

Helende kracht van Anahata Mudra

Hartsenergie blijkt vaak niet te stromen…hoe weet je dat en vooral hoe voel je dat. Merendeel leven we in ons hoofd, ons denken, als het over ‘liefde’ gaat, blijkt het hart een tweederangs rol te spelen.

Verlangen naar liefde met een gesloten gepantserd hart, angst om ‘opnieuw’ gekwetst te worden, om de controle te verliezen….is een uitnodiging om je hart te voelen, met je hart te praten, het pantser om je hart een stem en ruimte geven…we kunnen heel veel mooie dingen lezen en in ons hart opnemen, het kan even verlichting geven, het ( soms uitzichtloos) verlangen versterken, we absorberen hongerig de input van buitenaf en ja, het kan eventjes een lichtpuntje geven. Niettemin is het de weg die jij zelf naar jouw hart en stroming van binnenuit aflegt, de weg naar stromen in zelf-liefde, een open ontvankelijk Hart.

Helende kracht van Anahata Mudra

Het chakra van de liefde heeft soms moeite zich ervoor te openen. Vooringenomenheid of zelfs verbittering kunnen hiervan de oorzaak zijn. Blokkades die we met wat hulp kunnen proberen op te lossen.

De mudra van Anahata stimuleert de energie van dit chakra – het teken is overduidelijk bevrijdend. Deze handen met de gespreide vingers kunnen niet nog duidelijker zijn.

De Anahata-mudra is open en kwetsbaar, als een kelk of een bloem, als de vorm van een kroon of als van een megafoon. Allemaal vormen om op de beste manier toegang te verlenen, te ontvangen of uit te strooien – symbolen van het te ontvouwen hart, ontsluiting, opdat liefde kan gaan stromen als tweerichtingsverkeer, in geven en ontvangen.

De handen als een schaal gevormd om de zuivere inhoud in zich op te kunnen nemen of haar onbelemmerd uit te schenken.

Zoals de trompet in dit vorm haar tonen uitstrooit, zo kun je via deze mudra groeien naar het weer vrijelijk geven van liefde. Houd haar ter hoogte van je hart als een gouden trechter. Probeer de liefde waarvoor je tot nu toe niet toegankelijk was, op te vangen en zo in je op te nemen.

Verleen haar weer toegang en eenmaal ontsloten zal jouw warme energie zich kunnen richten op diegene die je haar nu weer wilt schenken.

Deze mudra werkt dus als een sleutel, als je tenminste ook wilt werken aan het slot van je geremde gevoelens. Benader het anders zodat ze toegankelijker worden en de mudra-sleutel uiteindelijk blijkt te passen. Ook hier is het tweerichtingsverkeer van essentieel belang. De belemmerende gevoelens blijken soms, als ze van een andere zijde worden belicht, genuanceerder uit de verf te komen.

Het eigen perspectief blijkt dan vaak censurerend te hebben gewerkt.

De dingen hebben altijd meerdere kanten en de verstarring van die gevoelens in het eigen gezichtsveld doet vaak onrecht aan je belevingswereld.

Eenmaal weer liefde kunnen geven werkt als nectar voor jezelf. Staat er niet geschreven: ‘het is beter te geven dan te nemen?

Ontsluit je handen, spreid je vingers zo ver mogelijk en concentreer je op je hart. Adem rustig in en uit.

Namasté

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *