Geplaatst op Geef een reactie

Van chasing & running naar bloomen in acceptance & love

Hoe hard we ook proberen, we kunnen niet ontlopen wat echt voor ons bedoeld is.

Wat bekend staat als de tweelingvlam-relatie komt voor velen van ons steeds vaker voor naarmate onze planeet een pijnlijk ontwaken ervaart en verschuift van oude paradigma’s van relaties naar een meer open en eerlijke soort liefde. Van de tweelingvlamverbinding wordt gezegd dat het de hereniging is van twee “zielen” die werden afgesplitst van een enkele energiebron, die vervolgens door vele levens reizen totdat ze klaar zijn om opnieuw verbinding te maken. Een van de meest interessante maar vaak over het hoofd geziene aspecten van een tweelingvlamrelatie is de fase van de ‘runner’ en de ‘chaser’. De runner loopt weg, de chaser zet de achtervolging in. Op heel veel manieren wordt aan mij verteld dat de ene te dealen heeft met bindingsangst en de ander met verlatingsangst. Relaties algemeen lijken eerder op een smeltkroes van pijnlijk verlangen, compromissen die worden gesloten, het hermodelleren van elkaar, zodat partners aan allerlei eisen, voorwaarden moet voldoen om niet de oorspronkelijke pijn van afwijzing of eerder verlies te voelen. Nu even specifieker over Twins (er zijn uiteraard nog veel meer ‘allianties die absoluut even waardevol en heel liefdevol en inspirerend zijn, zie het boek ‘ Tweelingzielen en andere allianties’ van Lut van de Velde, Mona Lisa M) Dit kleine boekje zorgt voor opheldering van een aantal misvattingen over tweelingzielen.
We lezen hoe meerdere ontmoetingen met zielsverwanten nodig zijn voor je evolutie in zelfherkenning en persoonlijkheidsgroei.
In die ontmoetingen zit a.h.w. een stappenplan. De soorten tweelingzielen worden zorgvuldig beschreven.

Tweelingzielen & andere allianties – RAAM-Werk (ra-am.be)

Tijdens deze fase zal de ene ziel de andere verlaten, schijnbaar zonder kennisgeving of reden. De relatie lijkt voorgoed voorbij – en dat kan best ook zo zijn. Loslaten is ook een belangrijk onderdeel van het pad van liefde. De realiteit is dat tweelingen weer bij elkaar kunnen komen – in vriendelijkheid en wederzijds respect – en samen de fasen kunnen doorlopen. Helaas spelen heel wat factoren mee dat de verhalen meer lijken op een strijd door de nog niet geheelde pijn in zichzelf.

Wanneer de ziel van de ‘runner’ opstijgt, wordt dat vaak gedaan omdat hij zich overweldigd, niet waardig of verward voelt door zijn of haar verbinding – een verbinding die duidelijk anders aanvoelt dan alles wat ze ooit hebben meegemaakt. Ze verlaten de relatie misschien niet voorgoed. Ze hebben misschien gewoon de tijd en ruimte nodig om hun gevoelens te verwerken. Toch kan de achtergebleven tweeling zich verlaten voelen. De pijn van de afwijzing, zich niet geliefd te voelen. Oude, heel oude pijn. Wanneer deze fase van de ‘runner’ en de ‘chaser ‘begint, is het een egotrip voor de chaser. In de situatie waar de chaser vertrekt, kunnen ze meedogenloos zijn in hun achtervolging. Het jagen wordt niet gedaan uit het belang van beide zielen, maar eerder omdat de jager zijn eigen problemen heeft met betrekking tot verlatenheid, eenzaamheid en waardigheid. Wat interessant is, is dat het doel van deze fase is om deze problemen op te lossen. Aan het begin van deze hardloper-chaser-fase is geen van beide tweeling in staat om deze emoties te verwerken – in plaats daarvan doet de runner de chaser pijn door verder te willen gaan, terwijl de chaser de schuld van hun pijn bij de runner neerlegt, zijn of haar verwonding projecteert op hun tweeling . Gelukkig is dit moeilijke proces het doel van deze fase in de tweelingvlamverbinding. Het belangrijkste wat we hier allemaal kunnen doen, is simpelweg de tweelingziel laten rennen, als dat is wat hij of zij moet doen. We kunnen het achtervolgen, smeken of zelfs rationaliseren waarom ze terug moeten komen, loslaten. Om los te laten, moeten we stoppen met het projecteren van onze pijn en de schuld op elkaar. Hier is een belangrijk punt: de chaser -tweeling mag leren zijn of haar verlangens te scheiden van die van hun ego. Ons ego wil wat het nu wil, en als dat niet gebeurt, geeft dat de runner de schuld. En dus kunnen ze allebei healen.

Zodra deze tweeling naar hun eigen emoties kan luisteren en kan verwerken hoe ze zich voelen, beginnen ze hun wonden of conditionering te helen. Deze catharsis is wanneer veel tweelingvlammen weer samenkomen – en waarom sommigen van ons (terecht of ten onrechte) dit soort liefde loslaten. Zodra de achtervolgende ziel stopt met het achtervolgen van de runner en leert om het gewenste resultaat van het ego los te laten, kan de ziel van de runner de nodige vrede gaan voelen om aan de oorspronkelijke problemen te werken die ervoor zorgden dat ze überhaupt vertrokken. Dit betekent niet dat de tweeling niet kan communiceren, geen vrienden kan zijn of elkaar zelfs niet kan zien tijdens deze fase, maar het betekent wel dat het moet worden gedaan zonder enige vorm van verwachtingen, inclusief ooit weer samenkomen. Het ding met een twin is dat we op de een of andere manier van hen leren – zolang we het benaderen in de boeddhistische stijl van niet-gehechtheid, want alleen op deze manier kunnen we onze liefde ons laten verlichten. Nadat de chaser-tweeling is gestopt met jagen, kunnen ze nog steeds hun onvoorwaardelijke liefde, aanwezigheid en zelfs steun aan de runner bevestigen op een nieuwe, niet-bedreigende manier. Maar zelfs daarbinnen moet ruimte worden gegeven. Wat velen van ons vergeten – tweelingziel inbegrepen – is dat wat voor ons bedoeld is, ons nooit zal missen, dus het is nooit nodig om iets te haasten of te pushen – alles gebeurt zoals het bedoeld is.

Als een tweeling kan leren te leunen in de ruimtes die deze fase creëert, in plaats van bang te zijn voor de uitdagingen die opkomen, dan kunnen we ontdekken dat in deze tijden van scheiding de grootste hoeveelheid persoonlijke groei plaatsvindt. Omdat het belangrijkste om tijdens dit alles te onthouden, is, dat de dingen zich zullen ontvouwen zoals ze bedoeld zijn.

Het dwangmatig zoeken naar liefde, laat staan het dwangmatig obsessieve zoeken naar een tweelingziel, tweelingvlam, tweelingstraal leidt enkel maar naar pijn en zelfafwijzing.

Laat de liefde in jezelf die liefde zijn van waaruit jij kunt bloomen, in jouw liefdesstraal, onvoorwaardelijk. Herinner je, doorleef en word de oorspronkelijke Bron van Liefde, die je altijd bent geweest. Omarm haar in je hele Wezen en vertrouw dat ergens iemand is, die resoneert met die diepe onvoorwaardelijke Zelf-liefde.

Wil jij inzicht in de processen in het verloop van jouw relatie, vraag dan een persoonlijk consult aan via de webshop. Inzicht in jezelf, in de fasen die je doorloopt ( en de ander doorloopt) geeft veel meer rust om te accepteren dat processen cyclisch en interpersoonlijk verlopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *