Geplaatst op Geef een reactie

Dimensies

Als je geïnteresseerd bent in spiritualiteit of menselijke evolutie, heb je misschien gehoord dat de hele melkweg opklimt naar de vijfde dimensie van bewustzijn, een hoger niveau van de menselijke ervaring en een andere manier om het bestaan ​​zelf te ervaren.

De 5e dimensie wordt vaak metafysisch beschreven als het gebied van onvoorwaardelijke liefde, manifestatie, de hemel voor sommigen, de eenheid van de geest en het hart, de dimensie waar we allemaal één en heel zijn.

Ik begrijp uiteraard dat dit voor analytische mensen misschien moeilijk te bevatten is en het klinkt misschien een beetje te ‘woo-woo’ voor de niet-gelovigen, maar er zitten eigenlijk wetenschappelijke theorieën achter. Theorieën die als waarheden zijn genomen en opnieuw onder de aandacht genomen, om de principes van 5D-bewustzijn te creëren.

In het begin was het Einstein en de relativiteitstheorie

Met de relativiteitstheorie probeerde Einstein eenvoudig te bewijzen dat absolute referentiekaders niet bestaan ​​in de ruimte omdat 1. de snelheid van een entiteit alleen meetbaar is in vergelijking met iets anders en 2. de lichtsnelheid een constante is, ongeacht de snelheid van degene die het meet. Om zijn punt te bewijzen, moest Einstein het concept van de 4e dimensie (ruimte-tijd) introduceren en deze theorie uitdrukken in de wiskundige vergelijking E= MC2.

Het bestaan ​​van een vierde dimensie opende 100 jaar later de deuren voor vele anderen. Tot op de dag van vandaag zijn wetenschappers het niet eens over het werkelijke aantal dimensies dat werkelijk bestaat, sommigen van hen zeggen 6, anderen zeggen 10, sommigen zeggen “tot in het oneindige”.

De eerste poging om de vijfde dimensie te integreren met het concept van elektromagnetisme, werd gedaan door Einstein zelf en zijn assistenten Valentine Bargmann en Peter Bergmann, die vastbesloten waren om een ​​andere dimensie te vinden om het bestaan ​​van de vierde te rechtvaardigen.

In zijn relativiteitstheorie suggereerde hij in feite dat ruimte-tijd kan buigen en dat deze vervorming door grote objecten zoals de aarde wordt waargenomen als zwaartekracht (dus betekent het eigenlijk dat zwaartekracht een illusie is?!?). Hij introduceerde ook het concept van zwaartekrachtsgolven, die in feite rimpelingen in ruimte en tijd zijn die worden gecreëerd door gewelddadige energetische processen in het heelal die met de snelheid van het licht reizen, wat in 2015 werd bewezen en bevestigd.

Wat is dus de 5e dimensie?

Het is een door mensen ongeziene dimensie waar de zwaartekracht en het elektromagnetisme zich verenigen om een eenvoudige maar sierlijke theorie van de fundamentele krachten te creëren.

Het is een ruimte die mensen niet kunnen zien, met een andere perceptie van ruimte, maar identiek multidimensionaal in “tijd” en compact.

Moeilijk voor te stellen met het menselijk brein en dit is precies waarom de verschuiving naar 5D-bewustzijn de kern is geworden van de ‘spirituele’ beweging” (en popcultuur: luister nog eens even naar ‘The 5th Dimension- Aquarius- Let The Sunshine In’ die precies in tussen wat de wetenschap de afgelopen eeuw als absolute waarheid heeft proberen te bewijzen en de natuurlijke evolutie in het menselijk bewustzijn en van de melkweg.

Wat zijn de kernleringen van de kwantummechanica die we meenemen om van binnenuit als hogere wezens te ‘upgraden’ in het 5d-bewustzijn?

De vijfde dimensie is een statistisch evenwicht waarbij entropie een constante is.

In wezen is het onbekende de balans van de 5de dimensie: hoe meer we ons eraan overgeven, hoe meer we erin kunnen integreren.

Op elk punt in de vijfde dimensie neemt het universum in alle tijd en ruimte slechts één klassieke configuratie aan.

Stel je voor dat je op één plek bent, maar in meerdere tijden tegelijk en dat je niet kunt voorspellen wat er gaat gebeuren met zekerheid: een groot aantal kansen is wat je overhoudt.

De vijfde dimensie kan niet worden gezien door het menselijk oog.

Wat heel eenvoudig betekent: je gelooft erin of je gelooft er niet in.

De vijfde dimensie is voorbij ruimte en tijd.

Laten we gewoon accepteren dat we niet alles weten…

Als het gaat om de vijfde dimensie, kunnen de lijnen tussen wetenschap, verbeelding en metafoor allemaal een beetje vervagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *