Geplaatst op Geef een reactie

Nieuwe Maan in Steenbok 11 Januari 2024

De Nieuwe Maan in Steenbok markeert het begin van een nieuwe cyclus. De Boogschutter Nieuwe Maan-cyclus eindigt en de Steenbok Nieuwe Maan-cyclus begint en zal ook de grootste ‘zonsverduistering’ van 2024 veroorzaken.

De Nieuwe Maan is precies op 11 januari, wanneer de Zon en de Maan op één lijn staan in het teken Steenbok. Deze lunatie symboliseert een nieuw begin in het kardinale aardeteken Steenbok. Het is een tijd waarin we ons kunnen concentreren op enkele van de constructieve eigenschappen van het teken van de Geit – vasthoudend, vindingrijk, gedisciplineerd, wijs, ambitieus, voorzichtig, constant – en overwegen hoe we deze kwaliteiten op een positieve manier in ons leven kunnen integreren. Nu kunnen we ons concentreren op praktische en haalbare langetermijndoelen, werken aan het ontwikkelen van volwassenheid en gezond verstand, ons voorbereiden op de toekomst, toezeggingen doen en verantwoordelijkheden erkennen, en onze dromen op een realistische manier koesteren.

Het begin van het jaar kan veel emoties met zich meebrengen, waaronder de druk om goede voornemens bekend te maken. Terwijl je werkt met de energie van de Nieuwe Maan in Steenbok, weet dan dat dit een kans is om een levensstijl voor jezelf te vormen die ruimte biedt voor de ontwikkeling van je visies. Niets is in steen gebeiteld en je bent vrij om je doelen op elk moment te wijzigen. Je hoeft niet meteen alles uit te zoeken. Concentreer je gewoon op hoe jij je het komende jaar wilt voelen, en de details zullen op hun plaats vallen.

Creëer tijdens de nieuwe Maan in Steenbok een structuur in je leven die je kan helpen verantwoording af te leggen aan jezelf en je bewust te blijven van de vibratie van je dag. We veranderen in kleine tijdsintervallen door focus en toewijding.

Het grootste deel van deze verandering vindt plaats door dagelijkse verkenningen van gevoelens, gedachten en energie. Bovendien is dit uiteindelijk wat we willen: kleine verschuivingen die we kunnen verwerken, integreren en consolideren. Als we te snel en te veel veranderen, kunnen onze systemen in de war raken. Bijgevolg houden sommige van deze veranderingen geen stand.

Terwijl je met de nieuwe Maan in Steenbok werkt, beschouw het dan als een blauwdruk voor elke dag van het jaar door rituelen op te zetten die onderdeel kunnen worden van je dagelijkse leven. Begin met de centrale vraag hoe je je wilt voelen, en vraag jezelf dan af wat je helpt om je zo te voelen en die vibratie in stand te houden.

Vaak helpt het om met het eerste uur van de ochtend te werken. In deze ruimte cultiveer je rituelen die je energie sturen en je in staat stellen zowel intern als extern te veranderen. Misschien omvat deze keer yoga, meditatie, een dagboek bijhouden, kaarten trekken, een klankschaal spelen of gewoon verbinding maken onder het genot van een kopje thee. Weet dat wat elke dag de toon van je vibratie bepaalt, de vibratie van je leven zal veranderen.

De nieuwe Maan is een tijd om visies voor de toekomst te creëren en deze visies te helpen manifesteren. Deze visies kunnen in de loop van de tijd veranderen, maar ze kunnen een container vormen die jouw levensstijl wordt. In die container worden al je visies ondersteund en kunnen ze evolueren als dat nodig is voor het pad van je ziel. Als je een idee krijgt van aan welke visies je je wilt verbinden, overweeg dan hoe je energie zal moeten verschuiven om deze visies te manifesteren. Wat moet je loslaten om ruimte te maken voor nieuwe trillingen? Hoe zorg je ervoor dat je vibratie in lijn blijft met je visies? Het leven dat je wilt leven heeft een bepaalde vibratie. Wanneer je je voorstelt dat je het al leeft, neem je die vibratie over.

Het besef dat het leven dat je wilt mogelijk is, kost echter enige moeite. Vooreerst alles loslaten wat je ervan weerhoudt in jezelf te geloven. Je moet dan de emotie van het leven volgens je visioenen belichamen, ze echt voelen om ze concreet te maken. Als je ze probeert te voelen, let dan op eventuele weerstand. Wat houdt je tegen? Dat is waar jouw werk ligt. Je hoeft vandaag niet al deze antwoorden te weten. Verbind je er eenvoudigweg toe om je hiervan bewust te worden tijdens de volgende maancyclus, door dagelijks tijd met jezelf door te brengen.

Neem in je ochtendoefeningen ruimte op om deze antwoorden naar voren te laten komen. Sta ook open voor het vinden van wat in lijn is met je ziel. Deze antwoorden kunnen verrassend zijn, dus het is belangrijk dat je je niet forceert, maar ze op natuurlijke wijze van binnenuit laat ontstaan. Je intuïtie bevat al de begeleiding die je nodig hebt; het is je bewuste geest die open dient te staan om het te ontvangen.

Wat Steenbok ons leert
Steenbok is een kardinaal aardeteken. Het genereert aarde-energie en helpt ons verbinding te maken met dit element in ons leven. Het Steenbokseizoen helpt ons om ons gecentreerd, helder en klaar te voelen om de talloze energieën die het leven naar ons werpt, aan te kunnen. Het helpt ons ook onderscheid te maken wanneer dat nodig is en beslissingen te nemen die aansluiten bij wat het belangrijkst is voor onze ziel.

Het geaarde aardeteken Steenbok brengt het vermogen om te dansen tussen het praktische en het ambitieuze.
Geregeerd door Saturnus, is Steenbok de standvastige zeegeit die elk land of zee kan doorkruisen. Deze energie herinnert ons eraan dat we met de juiste focus en vastberadenheid alles kunnen bereiken. Niets ligt buiten onze grenzen.

Geregeerd door Saturnus, is Steenbok de standvastige zeegeit die elk land of zee kan doorkruisen. Deze energie herinnert ons eraan dat we met de juiste focus en vastberadenheid alles kunnen bereiken. Niets ligt buiten onze grenzen. Gedurende het hele seizoen inspireert Steenbok ons om ons volledig in te zetten voor alles wat we doen en kan de toon zetten voor de komende twaalf maanden.

Bij Steenbok draait alles om toewijding en focus. Richt je energie elke dag op jouw missie. Ook al is het iets kleins, doe elke dag iets om jezelf opnieuw te engageren en je energie eraan te herinneren waar het op gericht is. Steenbok leert ons dat een van de belangrijkste onderdelen van gefocust blijven het leren nee zeggen tegen afleidingen.

Het belangrijkste aspect van dit seizoen is het vinden en inzetten voor datgene wat jouw energie waard is. We hebben allemaal een missie of doel in dit leven. De ziel weet wanneer zij afstemming heeft gevonden. We weten hoe afstemming voelt, en we weten hoe het voelt om deze te verliezen. Dit seizoen gaat over het vinden van wat het beste bij je ziel past. Het gaat erom je levenswerk te vinden en je daar elke dag aan te wijden, ongeacht welke andere afleidingen je ook tegenkomt.

Traditioneel wordt Steenbok geassocieerd met carrière. Deze energie is echter zoveel meer dan wat we doen voor een salaris. Het gaat over het vinden van het grote werk waarvoor onze ziel op deze aarde is geplaatst. Het gaat over onze erfenissen en waar we bekend om zullen staan nadat ons fysieke lichaam al lang verdwenen is. Het gaat over het vinden van het werk dat lichaam, hart, geest en ziel combineert.

Dit werk kan de vorm aannemen van een carrière, maar het kan ook een hobby zijn, een kind opvoeden, of vrijwilligerswerk doen voor iets waarin je gelooft. Je levenswerk kan vele vormen aannemen, maar welke vorm het ook aanneemt, het voelt goed om je ziel. Het voelt niet beperkend of saai. Het voelt opwindend, bevrijdend en motiverend. Ja, soms heeft je levenswerk een vleugje inspiratie nodig. Het zal altijd het gevoel hebben dat je precies bent waar je moet zijn. Het zal altijd in lijn voelen met je kernessentie en energie.

Het vinden van ons levenswerk kan jaren duren. Helaas hebben de meesten van ons niet geleerd dit na te streven. Het vereist experimenten van onze kant en de moed om enkele sprongen in het diepe te maken. Deze sprongen worden versterkt door onze vastberadenheid en ons diepe vertrouwen in onszelf.

Dit vertrouwen wordt gecultiveerd door het luisteren naar onze intuïtie en het volgen van ons innerlijke kompas. Steenbok is het teken van eenzaamheid. Het moedigt ons aan om dit seizoen naar binnen te gaan en tijd alleen door te brengen. Het is in deze ruimte waar we ons hart en innerlijke weten echt kunnen horen zonder de invloed van anderen.

Andere astrologische invloeden op de nieuwe maan in Steenbok
De Nieuwe Maan in Steenbok creëert een sterk driehoeksaspect met Uranus retrograde in Stier.
Uranus helpt ons veranderen. Het stelt ons in staat een nieuwe visie op ons leven te zien, een visie waarvan we ons in het verleden misschien niet realiseerden dat deze mogelijk was. Uranus moedigt ons ook aan om verouderde patronen te doorbreken en een nieuwe manier van zijn te bedenken. Terwijl we ons nieuwe zelf vinden, moeten we gewoonten achterlaten ons in de comfortzone houden.

Uranus herinnert ons er op deze nieuwe maan aan dat verandering intimiderend kan zijn. We hebben de neiging om te blijven waar het veilig voelt, in plaats van in de ruimte tussen ons oude zelf en ons nieuwe zelf te stappen, wat onze groei beperkt. De nieuwe Maan en Uranus landen beide in aardetekens, wat ons stabiliteit en aarding brengt. Leun in deze energie en voel je innerlijke veerkracht. Je kunt veranderen en je kunt ondanks ongemak volhouden om je nieuwe zelf te vinden. Je bent veerkrachtig. Je bent misschien bang om in een nieuwe versie van jezelf te stappen, maar dat is geen reden om jezelf tegen te houden.

Het is oké als je angst voelt. Het is prima als je nieuwe zelf zich ongemakkelijk voelt als je ermee vertrouwd raakt. Je kunt met onaangename emoties zitten en er voorbij gaan om het leven te vinden dat je wenst.

Zelfs als we grote veranderingen in ons leven wensen, spelen we vaak op safe waardoor ons potentieel niet kan geleefd worden. Let op deze nieuwe maan op eventuele patronen die je klein houden terwijl je je intenties opschrijft. Durf jezelf een visie te creëren die misschien bijna onmogelijk lijkt. Daag de eerste versie van je intenties uit en merk op of je steeds dezelfde dromen blijft gebruiken die je herhaaldelijk opschrijft. Vraag jezelf af waarom je jezelf klein houdt. Is het uit angst? Denk je niet dat je grote visioenen waard bent? Of zijn ze gewoon te veel werk?

Deze maan is jouw kans om echte, langdurige verandering in je leven te creëren. Bepaal hoe jij je wilt voelen, wat jou zal helpen je zo te voelen en welke veranderingen jij wilt zien gebeuren. Houd jezelf dan niet tegen.

De Nieuwe Maan vormt ook een exact vierkant met de Noordknoop in Ram. Vierkantjes veroorzaken wrijving en spanning totdat er een doorbraak is bereikt. De noordelijke knoop vertegenwoordigt ons lot. Het bevat de lessen die we als samenleving collectief leren. We kunnen deze lessen vervolgens in ons levenspad integreren.

Steenbok en Ram zijn beide hoofdtekens, wat betekent dat ze dingen initiëren. Ze hebben ook betrekking op het doel van onze ziel. Steenbok helpt ons het werk te vinden dat aansluit bij onze ziel en Ram zorgt ervoor dat het werk van onze ziel prioriteit krijgt.

Deze vierkante energie op de nieuwe Maan in Steenbok verlicht waar we mogelijk stagneren in het leven. Het laat ons zien waar we iets moeten beginnen en waarom we onszelf ervan kunnen weerhouden een nieuw begin te maken.

Het vierkante aspect kan deze nieuwe Maan enige frustratie met zich meebrengen, vooral als je begint te voelen wat je moet veranderen, beginnen of omarmen om je af te stemmen op het doel van je ziel.

Het kan ook zijn dat je twijfelt over dingen waar je prioriteit aan moet geven of waar u ja tegen moet zeggen in jouw leven. Misschien betekent ja zeggen dat je nee moet zeggen tegen iemand of iets anders. De lessen van de Noordknoop in Ram leren ons onze passies te volgen, zelfs als we nee moeten zeggen tegen andere dingen.

We moeten leren om gracieus op te komen voor het leven waarvoor we geboren zijn. Dit houdt ook in dat we bewust afleidingen dienen te herkennen en af te weren. Wat doet er écht toe, wat is werkelijk voor jou belangrijk?

De uitnodigingen voor de Nieuwe Maan in Steenbok
Denk eens na over de veranderingen die je dit jaar in je leven wilt maken. Welke veranderingen wil jij zien plaatsvinden in 2024? Misschien wil je ergens anders gaan wonen, een andere baan nemen of een gezin stichten.

Je hoeft niet de details te weten over hoe deze veranderingen zullen plaatsvinden. Geef gewoon aan wat je dit jaar graag zou zien evolueren. Breng deze veranderingen vervolgens terug naar jezelf. Welk gevoel zullen deze veranderingen voor jou hebben? Wat zie je graag gebeuren dit jaar? En welke veranderingen maken jou onrustig?

Terwijl je je intenties voor deze nieuwe Maan opschrijft, voel hoe je dit jaar prioriteit kunt geven aan je levenswerk en zielspad. Voel wat je nodig hebt om je af te stemmen op je levenswerk. Welke vibratie wil jij belichamen? Hoe kun je dit jaar prioriteit geven aan de energie van je ziel? Welke affirmaties zullen jou helpen? Onderzoek jouw innerlijke hulpbronnen.

Wanneer je een nieuw leven omarmt, komen er veel emoties naar boven. Het is het beste om ze te eren en tijd met ze door te brengen om te begrijpen welke rol ze spelen in je beslissingen. Erken wat je graag zou willen zien gebeuren dit jaar en hoe je erover denkt. Van hieruit kun jij bewust toezeggingen doen over bepaalde visies.

Deze lunatie harmonieert prachtig met Uranus en wijst op een sterke intuïtie en een goed gevoel van vooruitgang, evenals op een gezonde relatie met verandering.

Deze fase van de Maan vindt plaats op 20 graden en 44 minuten van Steenbok en beïnvloedt mensen geboren met persoonlijke planeten en punten op ongeveer 17 tot 25 graden van de Kardinale tekens (Ram, Kreeft, Weegschaal en Steenbok) het meest significant.

Certified Moonloger by Jasmine Boland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *