Geplaatst op Geef een reactie

Elfde poort van de Watermandrager: hoe maak jij het verschil?

Denk aan de bijdrage die jij aan de gemeenschap levert of wilt leveren, aan de maatschappij of aan de planeet. Op elke manier kun je je focus verleggen van het meer geïsoleerde perspectief van verplicht zijn naar de meer inclusieve erkenning van je mede-menselijkheid.

Sta je stil bij de onderlinge afhankelijkheid binnen de gemeenschap die je wilt dienen en stel je jezelf de vraag terwijl jij de Watermanpoort binnengaat: Wat maakt mij uniek en waar maak ik het verschil?

Het symbool voor dit teken toont twee golvende lijnen, het traditionele symbool voor water. Toch is het geen waterteken. Zoals de rivier is Waterman het vat dat het water draagt. Hij is niet het water zelf. De toewijding van het teken aan het levensondersteunende netwerk en de kwaliteit niet gehecht te zijn aan de emotionele inhoud maakt Waterman bijzonder geschikt om deze kelk te dragen voor de mensheid.

Wat geboren wordt in die heilige kelk en de manier waarop het ontvangen wordt, zal afhangen van het bewustzijnsniveau van de maatschappij dat het moet dienen. Waterman vervolledigt het drietal van de luchttekens. De impuls van Tweelingen voor taal en sociale uitwisseling rijpte in Weegschaal door de aantrekkingskracht van de tegengestelden en de dans van het partnerschap. Het luchtelement zoekt nu zijn vorm door de bredere gemeenschap, nu ideeën als idealen worden uitgedragen.

Als laatste vaste teken van de dierenriem, kan Waterman structuren neerzetten, stabiliseren en behouden door ethische en innovatieve, sociale en organisatorische sjablonen te creëren voor de maatschappij.

Traditioneel geregeerd door Saturnus, geeft het vorm aan ideeën die het debat en de inclusie van verschillende gezichtspunten aanmoedigen om zo meer naar democratische en egalitaire idealen te neigen, dan naar hiërarchisch bestuur.

De essentie van de Watermanschaduw is het harteloze systeem waarin alles volgens te elegant ontworpen principes is samengebracht en dat op zo’n manier is opgezet dat het niet kan inspelen op de inconsistenties, inefficiënties en onvoorspelbaarheden die karakteristiek zijn voor de manier waarop mensen leven.

We koesteren hoge verwachtingen voor het Watermantijdperk en hopen dat het een meer verlicht perspectief zal brengen, dat vrede, eenheid en broederschap bevordert.

Maar misschien is het Watermantijdperk al hier, vermomd als een abstract, ontgoochelend consumentisme, aangezwengeld door technologische innovatie, met het internet dat zich nu gedraagt als een niet-stoffelijke dubbelganger van Pandora’s mythische vat.

Het voorziet ons van een theoretisch raamwerk van gemeenschap, maar kan ons leeg achterlaten als het zich niet verbindt met de helende kracht van zintuiglijk beleefde ervaring.

Waterman vangt het principe van eenheid in verscheidenheid, het besef dat we tezamen als één licht schijnen, maar onze ware schoonheid alleen tevoorschijn komt wanneer het volledige spectrum aan kleuren onthuld wordt.

www.miekecoigne.com

Bron: Jouw Zodiac Soul

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *