Geplaatst op Geef een reactie

Supervolle maan in Boogschutter, 23 mei 2024

De Volle Maan in het teken Kosmische Boogschutter weerspiegelt een sfeer van urgentie. Een reis loopt ten einde. Eén vol wendingen, verrassingen en vertragingen. Een ervaring die ons uiteindelijk de ervaringen heeft opgeleverd die we nodig hadden, ook al hebben we die misschien niet altijd gewild. Boogschutter is het teken van de filosoof. Hoe uitdagend de situatie ook is, dit is een archetype dat altijd de zilveren rand vindt. Er valt altijd iets te leren.

Wat hebben we de afgelopen maanden geleerd? Welke ervaringen hebben we gehad – gemakkelijk of uitdagend – die ons hebben gevormd tot de held(in) die we vandaag zijn? Kunnen we de moraal van het verhaal zien? Misschien hebben we nog een paar draken te verslaan, zowel psychologisch als fysiek. Pluto, Heer van de Onderwereld, de mythische Hades, staat in een strakke driehoek met de Zon en sextiel met de Maan. Zelfs deze eenvoudige generatieplaneetaspecten kunnen een klap uitdelen. Ze zijn moeilijk om mee te beginnen, maar hebben meestal een vlotte landing.

De vraag die we onszelf nu moeten stellen is: wat moet worden gezuiverd/opgeschoond? Wat vraagt ons om te onthechten. Onthechten is de volgende stap van loslaten. Vaak heb je al een situatie, een partner…losgelaten op fysiek vlak, maar blijf je gehecht aan niet-verwerkte emoties/gevoelens, verwachtingen enz. Welke hindernissen vragen om aanpak, zodat je in je authentieke Zijnskracht kunt ankeren? Herken je dat er je wel eens wordt gezegd ‘ je bent sterk’, of ‘ je moet wat sterker worden.’ Wat betekent dit voor jou als je dit hoort? Misschien komt dit verwarrend binnen, want je ziet jezelf als een sterk persoon. Mijn inziens, gevoelsmatig, gaat het niet om ‘sterk’ zijn, maar het eigenaarschap van jouw leven te omarmen, te belichamen vanuit wie jij werkelijk bent. Ik hoor regelmatig wel eens woorden als ‘ ownen’. Voel eens bij jezelf welke ‘woorden’ je op een dieper level aanraken en uit je op jouw manier.

Voor sommigen worden relaties in de ruimste zin herbekeken op meerdere vlakken. Voor anderen is het een zoektocht naar een bezield zingevend werk. Het is oh zo belangrijk om de roep van je Ziel te beluisteren, te vertrouwen op jezelf, te vertrouwen op wat zich in stilte verder uitrijpt. Omgeef je door mensen die je empoweren, die je begrijpen, die echt kunnen luisteren en desgewenst faciliteren. Misschien zijn het oude overtuigingen die jou niet meer dienen. Of misschien is het de behoefte om de gehechtheid aan gelijk hebben los te laten, wat altijd de schaduw van Boogschutter is.

Jupiter, de uitgestrekte heerser van dit teken, bevindt zich op de anaretische graad van Stier. Hij is aangekomen bij zijn laatste stop. Hij staat op het punt om over te stappen naar een diverse, veranderingsgezinde Tweelingen. In Stier wordt hij vergezeld door een waardige en sterke Venus, dame van de liefde. Het is een Volle Maan die naar overdaad ruikt. Van ongebreideld hedonisme. Van roekeloos genot en sensueel genot. Moeten we ons inhouden? Welnu, dat kunnen alleen wij beslissen.

Boogschutter staat immers niet voor niets bekend als het teken van overdaad. Dus ja, misschien moeten we onszelf het geschenk van plezier geven. We hebben een behoorlijk ruige rit door Stier gehad, waarbij Jupiter de energieën van dit vredige teken uitbreidde. De groei is langzaam geweest, maar er is groei geweest. Beloningen zijn op hun plaats. Omdat we in de laatste graad zitten, hebben we de volledige volwassenheid van zijn teken om mee te spelen.

Relaties, materiële stabiliteit, belichaamd, somatisch werk – dit kunnen allemaal de onderliggende thema’s zijn van ons persoonlijke Volle Maan-verhaal. Nu is het tijd om het in stijl te versturen en te wachten op het nieuwe hoofdstuk dat voor je ligt.

De nieuwe reis. Uranus beïnvloedt, zoals gewoonlijk, deze Volle Maan vanwege de nabijheid van Jupiter en Venus. Onze ervaringen kunnen op een verrassende manier eindigen. Maar het is niets dat we niet gewend zijn. Het vermogen om zich aan te passen aan drastische veranderingen is nu in onze cellen gegraveerd.

Isiskaart- Bekrachtiging:

‘Je bent een onafhankelijk Goddelijk wezen met spirituele autoriteit en vrijheid in jou. Je hebt van niemand toestemming nodig om te Zijn wie jij bent en je leven te leven zoals jij dat wilt. Dit is je Goddelijk geboorterecht. Bescherm dit als de kostbare schat die het is en weet dat je een Goddelijk wezen bent.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *