Geplaatst op Geef een reactie

Jupiter in Tweelingen 26 mei 2024- 9 juni 2025

Communicatie- reflectie- expansie

De Koning der Goden, beter bekend als Jupiter of Zeus, verandert op 26 mei 2024 van de langzaam bewegende, geduldige (aarde) Stier naar de snelle, zilvertongige (lucht) Tweeling en blijft daar tot 9 juni 2025, waardoor dit jaar een lang verblijf vol nieuwsgierigheid, afwisseling en kennisopbouw wordt.

Als de zaken in Stier te langzaam zijn gegaan naar onze zin dan staan we op het punt het tempo met een halsbrekende snelheid op te voeren. Tweelingenteken houdt van niets liever dan bezig zijn. Sterker nog, hoe drukker, hoe beter.

Jupiter symboliseert groei en expansie. Omdat hij de grootste planeet in ons zonnestelsel is, is hij groter dan het leven. Hij verhoogt de energie van de borden die hij bezoekt, ten goede of ten kwade. Bij Stier lag de focus op financiële, materiële en relatiegroei. In Tweelingen gaan we naar de meer abstracte gebieden van de geest.

Kijkend naar de tekens vanuit een evolutionair perspectief – van het Ram-Kind helemaal tot aan het Mystieke Vrouwelijke, gesymboliseerd door Vissen, is Tweelingen de symbolische Peuter. Dit ruimdenkende teken leert voor het eerst over de wereld en is nieuwsgierig, snel te leren, zeer flexibel en uiterst veranderlijk.

Als collectief neemt de energie toe en breidt zich uit voorbij huis en haard naar bredere horizonten. Tweelingen houdt het graag dichtbij huis. Daarom wordt dit teken geassocieerd met de buurt, de gemeenschap en korte reisjes. De Peuter is nog jong en leert nog steeds wat veilig voelt. Er is honger om te leren, maar (nog) niet om in de intimiderende wereld van ervaring te stappen.

Verwacht meer praten, meer communicatie, een veelheid aan ideeën. Verwacht te netwerken met de mensen die het dichtst bij huis zijn. Als teken van kennis zullen we een toename zien in workshops en cursussen, in de wens om meer te leren, om verschillende vaardigheden te verkennen. De geest heeft honger als Jupiter in Tweelingen staat.

Het risico is dat we uiteindelijk te veel informatie tot ons nemen. Dit leidt tot ‘brain drain’ en ‘informatie-overload’, mogelijk zelfs tot vermoeidheid van het zenuwstelsel, aangezien Tweelingen dit systeem regeert in de medische astrologie. Jupiter is immers ‘gedupeerd’ in Tweelingen, wat betekent dat hij niet op zijn best is. De donkere kant van Tweelingen is buitensporige verandering, rusteloosheid, het onvermogen om zich te binden, de neiging om te roddelen, te lasteren, tot drama. Het maakt Jupiter niet uit wat hij uitbreidt. Het is niet zijn taak om onderscheid te maken. Het is dus aan ons om te weten wanneer we de grens moeten trekken. Om te weten wanneer genoeg genoeg is.

Het belangrijkste aspect van Jupiter zal zijn dat de planeet Saturnus in Vissen vierkant staat. Wanneer de planeet van expansie de planeet van ‘samentrekking’ ontmoet, kan het resultaat er een zijn waarin we de balans tussen deze twee uitersten moeten vinden.

Dit is dus een tijd om onze groei duurzaam te beheren, zodat de fundamenten die we leggen niet uiteenvallen op het moment dat Jupiter Tweelingen verlaat en naar de gevoelige kusten van Kreeft gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *