Geplaatst op Geef een reactie

Nieuwe Maan in Tweelingen, 6 juni 2024

De Nieuwe Maan in het teken van de Kosmische Tweelingen op 6 juni is nieuwsgierig, slim en communicatief en weerspiegelt in ons een verlangen om iets nieuws te leren, om kennis te vergaren. Daarom gaan velen van ons de komende maanden op reis van nieuwsgierigheid, gevoed door een verlangen om verbinding te maken met de omgeving, de gemeenschap. Wat zou er immers beter kunnen zijn dan iets fascinerends leren met gelijkgestemde zielen?

Het symbool van Tweelingen is ook de Magiër. De Magiër is een Meester Manifestator, waardoor deze Nieuwe Maan een tijd is waarin we tussen werelden kunnen wandelen en het materiële kunnen afstemmen op het spirituele.

Verandering en variatie zijn sleutelbegrippen in deze tijd, waarin we misschien merken dat onze dorst naar iets anders bijna onlesbaar is. Het Tweelingenseizoen draait om het zoeken naar alles wat we nog niet weten. Zodra we dat puzzelstukje hebben gevonden, gaan we naar de volgende zoete bloem, nadat we alle nectar hebben verzameld die we kunnen. Vervolgens verspreiden we deze nectar en creëren we krachtige netwerken en kolonies. Net als de honingbij is Tweelingen erop gebrand om zoveel mogelijk informatie te verzamelen. Kennis is echt macht, voor dit meest briljante teken.


Deze honger kan soms leiden tot overweldiging. Dus misschien is het niet zo erg dat Saturnus via een sterk vierkant aspect is verbonden met deze Nieuwe Maan. Deze configuratie herinnert ons eraan dat de informatie die we consumeren van hoge kwaliteit moet zijn. Dat de opties die we tegenkomen op een manier moeten worden gekozen die een houding van realisme weerspiegelt.

Er zijn tenslotte maar zoveel uren in een dag. We kunnen niet alles doen.
Daarom moet het nastreven van nieuwe intenties worden gedaan met een gezonde dosis gezond verstand en bewustzijn van onze eigen beperkingen. We moeten voorbereid zijn op obstakels, tests en uitdagingen die ongetwijfeld op ons pad zullen komen. Onze reis kan een zware zijn, of dat nu een fysieke reis is of een van de geest. Als we bijvoorbeeld studeren, moeten we gedisciplineerd zijn. Als we reizen, moeten we een plan hebben. Als we netwerken, moeten we onze eigen gebreken en onzekerheden erkennen, evenals die van anderen. Doe het voorzichtig, zegt deze Nieuwe Maan.

De gelukkige conjunctie van de heerser van Tweelingen, Mercurius kalmeert deze Saturniaanse energieën en geeft ons het inzicht en de intelligentie die we nodig hebben om moeilijke omstandigheden te overwinnen. Zijn conjunctie met Jupiter en driehoek met Pluto nodigt uit tot een overvloed aan oplossingen en het vermogen om de diepte van elke situatie te zien.

Het starten van een op gesprekken gebaseerd therapeutisch programma kan bijvoorbeeld precies de sleutel zijn die we nodig hebben om die mentale doorbraken te maken. Dit is een tijd van diep, expansief denken en van het op een prachtige manier verbinden met degenen die transformatieve vergezichten voor ons kunnen openen om de komende maanden doorheen te dwalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *