Geplaatst op 1 reactie

Volle Maan in Ram

17 oktober 2024

Lieve vrienden, ik heb de tijd genomen om ook vandaag iets te delen rond de krachtige Volle Maan in Ram. Met ons Caspertje gaat het verder goed, en we merken thuis dat hij sinds gisteren heel onrustig werd, naar buiten wilde, op de boekenkasten sprong, van boven naar beneden rende ( hoe wonderbaarlijk dat een dier zo snel kan opknappen na een operatie, ik blijf me erover verwonderen) en toch moeten we nog eventjes op onze tanden bijten om ons toch aan de adviezen van onze dierenarts te houden. Dieren voelen ook de krachtige energie van de maanenergie, het is niets nieuws. Ik merk inderdaad ook bij ons Caspertje het archetype van de strijder en de held. Ik noem het geen projectie langs mijn kant noch het vermenselijken; we mogen de knop in onze overtuigingen wel eens omzetten en de gemeenschappelijke elementen die in elk levend wezen aanwezig zijn willen zien. Tot daar.

De Volle Maan in Ram is de derde van vier Supermanen op rij in 2024. Dit alleen al maakt het een zeer emotioneel geladen, mogelijk volatiel kosmisch moment. Bovendien is het een Volle Maan in de vorm van een Groot Kruis, een patroon dat zich ontvouwt wanneer twee paren planeten in oppositie staan; namelijk de Zon en de Maan, evenals de heerser van Ram, Mars en zijn ‘hogere octaaf’, Pluto.

Het spreekt voor zich dat het een Volle Maan is die een klap uitdeelt, en die ook nog eens direct na het Eclipsseizoen komt. Het is een Maan waarin al onze moed bijeen moet worden geraapt om de onvermijdelijke uitdagingen het hoofd te bieden die Grote Kruisen vaak met zich meebrengen.

Deze uitdagingen zijn het meest zichtbaar in onze psyche, waar we onszelf gevangen kunnen vinden in een push-pull stroom van machtsdynamiek die onmogelijk te overwinnen lijkt.

Durven we ook de werking van onze persoonlijke machtsdynamiek onderzoeken, wat zich weerspiegelt in de buitenwereld en het collectief? Het is een prachtige uitdaging en uitnodiging om hoe wijzelf nog over mensen, over situaties…te onderzoeken en het licht te laten op schijnen. Hetgeen we niet zo graag laten zien aan de buitenwereld, herkennen en erkennen dat ieder mens schaduwkanten heeft. Schaduwkanten die we, als we deze niet transformeren, op elkaar projecteren. Een uitgelezen kans vandaag om te verstillen, je manier van omgaan met macht/onmacht, strijd/verzet onder de loep te nemen, er niet over te oordelen of af te keuren, waar te nemen en keuzen maken er iets mee te doen, voor je allerhoogste welzijn, dat bovendien een rimpeleffect kan geven op het collectief.

Ram ( de wilskrachtige energie van Ram) vindt altijd een manier om te overwinnen.

Hoezeer deze Archetypische Krijger ook verslagen wordt, hij krabbelt altijd weer op en gaat door – na een kort moment van nederlaag, natuurlijk. Deze nederlaag is essentieel voor ons om onze energie te verzamelen en vooruit te komen, ondanks de obstakels die we tegenkomen.

De geschenken van vormen als deze in de Astrologie zijn de bouw van een enorm karakter. Zonder deze obstakels, zonder de verhalen van de Held(in) die de monsters overwint – figuurlijk gesproken – zouden we geen verhaal hebben om te vertellen.

Bovendien is er hoop. Venus en Neptunus zijn vriendelijk tegen Mars, verzachten de klap van de krachtige vechter, brengen mededogen en het diepste verlangen naar verbinding, naar vergeving, naar zachtheid.

Er zit een hogere spirituele les in deze Volle Maan die strijd-vaardige Rammen niet kunnen zien, tenzij ze stoppen met kibbelen en een waardevolle stilte pauze nemen. Er stroomt iets tijdens deze Volle Maan, zelfs al is het alleen maar onze intuïtie.

Kom binnen. Luister. Wat fluisteren onze zielen ons toe? Wat schuilt er onder het lawaai van de strijd? Er zit een boodschap in. Een leidraad. Een belangrijk signaal.

Zodra we onze wapens neerleggen en onze macht/kracht terughalen naar onszelf – en soms betekent dit dat we weglopen van de strijd – zullen de antwoorden komen. Onze soevereiniteit keert terug. Of we nu worstelen op romantisch, professioneel of persoonlijk gebied, we hebben het gevoel dat we al hebben gewonnen/overwonnen en geïntegreerd.

Opnieuw deelnemen aan een andere machtsstrijd kan alleen maar resulteren in een holle overwinning. Schaduwwerk laat ons allen helder zien waar we nog wat te doen hebben. Hierover schrijf ik nog een blog, in het kader van mijn opleiding tot Jungiaans Coach en Schaduwwerker.

Tot slot is deze volle maan een maan die zijn wortels heeft in de totale Zonsverduistering (Nieuwe Maan) in Ram, die zich op 8 april ontvouwde. Natuurlijk zal deze lunatie een intens gevoel geven.

Toch zijn we nu aan het einde van een bepaalde fase gekomen. Het is tijd om ervaringen te accepteren, in alle sereniteit te overschouwen, te bezinnen en de verbinding te voelen met je hart – niet per se om op te geven, helemaal niet – maar om onze gevechten/innerlijke strijd met wijsheid te kiezen. Om onze energie te benutten. Om onze kracht van binnenuit te ankeren. Om ons humeur te temmen. Met geduld rijpen situaties dieper en verder uit.

1 gedachte over “Volle Maan in Ram

  1. My brother recommended I might like this web site He was totally right This post actually made my day You cannt imagine just how much time I had spent for this information Thanks

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *