Geplaatst op Geef een reactie

‘Awareness als opstap naar het integratieproces in 5D bewustzijn.’

Een verschuiving naar de 5e dimensie van bewustzijn gebeurt niet van de ene op de andere dag.

We hebben tijd nodig om ons aan te passen, te groeien en uit te breiden, te evolueren, maar er zijn een paar dingen die we kunnen doen om de integratie in 5D bewust te faciliteren.

De eerste, en waarschijnlijk de moeilijkste waar onze menselijke geest doorheen moet, is leren leven in het huidige moment, in het hier en nu, niet in de toekomst, die onzeker en onvoorspelbaar is, niet in het verleden dat is voorgoed verdwenen, maar in het nu, waar we leven en bestaan. In mijn werk geven cliënten zelf steeds vaker aan dat ze weten geen tijd te kunnen ‘voorspellen’ of dat is alleszins heel moeilijk is en steeds moeilijker wordt, maar dat heeft met andere processen te maken. Soms wordt dan wel eens gevraagd of de resultaten van een vraag dichtbij of veraf liggen, maar wat voor mij dichtbij is kan voor de ander als veel te lang duren worden ervaren. Als er iets is wat als heel lastig is, dan is het wel de druk voelen om toch maar een tijdsvoorspelling te geven. Er is ook nog zoiets als hoe iemand omgaat met vertrouwen, zelfvertrouwen, geduld in het proces hebben…zeker in relaties heerst vaak een enorme druk. Dat is ook wat de doorsnee vooral wil weten. Op astrologisch gebied kun je heel veel informatie halen over een situatie of persoonlijke ontwikkelingen, dat zijn krachtige handvatten die vooral inzichten bieden en waar je weer verder mee kan. Voor mensen die er niets aan vinden om in elk moment, hier en nu, het leven te omarmen zoals het zich verder uitvouwt, gaan door in de oude energie. We kunnen wel stellen dat we in Watermantijdperk beland zijn, alleen is het bewustzijn van het Vissentijdperk nog niet verteerd. Het lijden aan het leven, aan de liefde, aan het zich slachtoffer voelen, gaat voor hen door en dat is ook hun realiteitservaring. Dat moeten we ook respecteren en niet iemand over een streep trachten te trekken. Iedereen is geboren met een vracht aan doorleefde ervaringen, herinneringen, maar niet iedereen maakt er gebruik van. Of nog niet.

Nu, leren hoe je in het huidige moment kunt blijven heeft een groot aantal voordelen, spiritueel en niet spiritueel.

Bewust aanwezig Zijn in huidige moment vermindert de angst drastisch, het opent onze ogen voor wat we hebben, het maakt ons dankbaar dat we leven en ademen, het verruimt ons hart enorm door alleen maar de lucht te voelen, naar de zon te kijken, een boom te ruiken, het zorgt ervoor dat we sprankelen.

Wanneer we volledig in het huidige moment zijn, zijn we compleet en heel, verbonden met iedereen en alles om ons heen. Ons bewustzijn breidt zich zo uit dat we automatisch hogere vibraties bereiken en die onvoorwaardelijke liefde voelen die op menselijk niveau onmogelijk te ervaren is. Het is een liefde zo puur, zo schoon, zo groot, dat het menselijk lichaam het niet kan bevatten.

Technisch gezien bestaat tijd niet in de 5e dimensie: het is gedefinieerd door mensen en gebruikt om ons in een doos te sluiten, om ons te vertellen wat we moeten doen en wanneer, wanneer we moeten eten, wanneer we moeten slapen, wanneer we naar het werk moeten gaan, wanneer we naar school gaan, wanneer te leven en te sterven.

Misschien vind je het leuk: De wetenschap achter de 5e dimensie van bewustzijn

Als we in het huidige moment zijn, versmelten verleden, heden en toekomst en worden we oneindig: onze ziel herontdekt haar onsterfelijkheid.

BEWUSTZIJN is hoe we onszelf trainen om in het huidige moment te blijven.

Een heel eenvoudige oefening:

Stop gewoon. Leg je telefoon neer, zet de muziek zachter, stop met praten, stop met denken, losgekoppeld van de realiteit waarin je leeft. Gewoon ZIJN, hier, nu. Adem diep, langzaam, voel je hartslag, voel je lichaam, ruik de lucht, luister naar de geluiden om je heen, raak het eerste oppervlak aan dat je kunt bereiken of de persoon naast je als je ze goed genoeg kent. Neem het allemaal in je op en laat het dan los. Leg nu je handen op je hart en blijf ademen, lach, adem, lach nog eens….blijf lachen……Leef je nog? Ja….je bent… Voel nu de immense dankbaarheid over je heen stromen…..je leeft…..voel je hart zich uitbreiden, voel je vibes stijgen, voel alles, voel iedereen, voel dat je allemaal hoger en hoger wordt… ..neem een ​​paar momenten voor jezelf…

Bewustzijn oefenen leidt ons weg van de analytische geest, de verwachtingen van de samenleving en wat we moeten doen om ons te leiden naar onze gevoelens, onze ware aard en wat we willen doen.

Een gemakkelijke vraag die we onszelf kunnen stellen om bewustzijn te leren is: ‘Hoe voel ik me erover?’

Wanneer we naar het 5D bewustzijn gaan, worden ons hart en onze geest één. Er is geen scheiding meer maar alleen eenheid. In contact komen met onze gevoelens, help ons dit proces van eenwording te versnellen.

Bewustwording is ook cruciaal als het gaat om het onder controle houden van ons EGO.

Een van de moeilijkste dingen voor mensen die naar 5D verschuiven, is om het ego los te laten.

DE EGOVAL

Ik wil nu duidelijk maken dat het niet mogelijk is om volledig van ons ego af te komen, anders zou de mensheid niet eens meer bestaan, maar we moeten leren herkennen wanneer we ons ego voeden of wanneer we anderen ego-loos dienen .

Enkele praktische voorbeelden:

– Als we de deur openhouden voor de persoon achter ons en we een dankwoord verwachten en diegene uitschelden, voeden we ons ego.

– Wanneer we op sociale media een motiverende quote plaatsen en elke 3 minuten controleren hoeveel likes we hebben, voeden we ons ego.

– Als we iemand helpen en we verwachten er een beloning voor, voeden we ons ego.

Wanneer we anderen dienen, vanuit een ruimte van onvoorwaardelijke liefde, doen we dat zonder iets terug te verwachten.

We doen het ongeacht de uitkomst, we geven zonder te verwachten te ontvangen.

Helder, niet?

PRAKTISCHE OEFENING

Soms is de lijn tussen ego en anderen dienen erg dun, dus de gemakkelijkste manier om te controleren of we handelen om het ego te voeden of om vanuit een hoger bewustzijn te dienen, is door onszelf precies dit af te vragen: ‘Geef ik ongeacht mijn hart van de uitkomst of geef ik om een ​​beloning te ontvangen?’

Op het moment dat je jezelf deze vraag gaat stellen, zul je je bewust worden van hoe vaak je dacht dat je vanuit je hart gaf, maar in werkelijkheid gaf om je beter te voelen met jezelf of om iets terug te krijgen. Dit overkomt iedereen heel vaak: moeders, kinderen, echtgenotes, echtgenoten, leraren, vrienden, partners…

Hoe vaak geven we om te ontvangen en hoe vaak geven we zonder verwachtingen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *