Geplaatst op Geef een reactie

Het hart als poort

Hartslagen zijn als de samentrekkende en uitdijende bewegingen van het universum. Je hart is net zo essentieel voor het leven als de zon voor ons zonnestelsel.

Een van de eerste geluiden die je in de baarmoeder van je moeder hoorde, waren de interne galmende ritmes van haar hart. Klanken die ook kunnen worden geïnterpreteerd als het gestage ritme van een trommel of de ritmische dreun van gongs.

De fysieke centrale plaats van het hart in je bestaan ​​komt overeen met de onmiskenbare realiteit van emoties: variabele hartslagen die wijzen op verschillende gevoelens van genegenheid, verlangen en plezier, evenals onze woede, angsten en kwetsbaarheden.

Het hart is, net als de zon, de centrale bron van leven, de zetel van kracht, moed en kracht.

Wanneer je verstrikt raakt in innerlijke onrust en incoherentie, word je je ervan bewust dat je wordt beheerst door ‘chaotische’ ritmes. Pauzeer en verschuif je interne ritme. Adem en ga naar je hart. Zoek een ritme om weer in balans te komen.

Het is een keuze, want in slechts één minuut ben je terug in een meer coherente en kalme staat. Daarmee kun je bewust wat meer praktisch naar de situatie kijken, zonder de emotionele ups en downs.

Bewust naar je hart gaan, zal je helpen de energie-afvoer te stoppen en een nieuw ritme te vinden dat goed voor je voelt.

Het begint allemaal met het inademen van frisse energie met verschillende diepe ademhalingen, helemaal tot in je buik, het oude loslaten terwijl je jezelf verankert in het huidige moment.

Volg en versterk het met positieve gedachten… , je verandert onmiddellijk je innerlijke ritme. De sleutel is om deze eenvoudige momentumwisselaar vaak, heel vaak te oefenen, totdat het een tweede natuur wordt.

Het hart deelt met de roos en lotusbloem de kwaliteiten van het verborgen, gehulde centrum onder de buitenkant van de dingen, de geheime verblijfplaats van bewustzijn.

Als de zetel van alle emoties, ‘positief” of “negatief’, is het hart het aanspreekpunt voor verbindingen van liefde of haat, mededogen of afgunst, moed of angst, grootste vreugde of diepste verdriet.

Besteed speciale aandacht aan je denken en de resulterende gedachten, omdat de hersenen en het hart met elkaar verbonden zijn.

Het onderbewustzijn wordt geassocieerd met de neurale activiteit van ongeveer 90% van de hersenen en heeft een veel krachtigere invloed op ons gedrag dan de bewuste geest.

De prefrontale cortex van de bewuste geest kan de relatief magere 40 zenuwimpulsen per seconde verwerken en beheren. Daarentegen kan het platform van het onderbewustzijn 40 miljoen zenuwimpulsen per seconde verwerken. Dat maakt de processor van het onderbewustzijn 1 miljoen keer krachtiger dan de bewuste geest!

Voed jezelf met goede en positieve gedachten, vaak plukt je hele systeem daar meteen de vruchten van!

Leef en geniet van het feit dat je de schepper bent, niet het slachtoffer van je leven. Je kunt het soort relaties hebben dat je wilt door je hersenen en hart te gebruiken als de stemvork die resoneert met wat je wilt creëren. Denk niet aan wat je niet in je leven wilt brengen. Je manifesteert je leven. Je hebt de vrijheid om te creëren wat je wilt creëren.

Kies verstandig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *