Geplaatst op Geef een reactie

Pluto retrograde is voorbij

Pluto: TRANSFORMATIE – WEDERGEBOORTE – TRAUMA – ZUIVERING

‘Iemand die geen pijn kan of wil voelen, of het bij anderen onder ogen kan zien, kan helemaal niet verder.’

Retrograde Pluto is voorbij!!!

Pluto, de planeet van transformatie en afbraak, heeft eindelijk zijn retrograde beweging en de resulterende chaos achter zich gelaten. Pluto verlaat zijn retrograde – de eerste keer sinds 25 april – in Steenbok. Hoewel Pluto retrogrades niet zo wanordelijk zijn als andere (we kijken naar jou, Venus retrograde), is het nog steeds een tijd van reflectie en groei. Maar nu het voorbij is… wat moeten we doen?

Terwijl Pluto retrograde is, gaan we meestal door een soort van ontwaken of genezingsproces, afhankelijk van waar Pluto door je geboortechart gaat, en het varieert van persoon tot persoon. Sommige individuen worden in situaties gebracht waarin ze op de een of andere manier angst in de ogen kijken en gedwongen worden ermee om te gaan, of ze het willen of niet. Voor anderen is het een proces van het verkrijgen van wijsheid of inzicht in iets. Als eventuele partnerschappen of financiële ondernemingen tijdens Pluto retrograde vertraging opliepen, zullen ze nu beginnen vooruit te gaan.

Pluto is een van de meest intense en krachtige planeten die rond de kosmos cirkelen en is gekoppeld aan thema’s die verband houden met ons diepste zelf, transformatie en het onderbewustzijn, De retrograde heeft ons in staat gesteld om te gaan met situaties rond karma, structuur en stabiliteit op zowel persoonlijk als collectief niveau.

We zullen nu meer statusgericht worden en zullen waarschijnlijk graag alle obstakels wegwerken die ons ervan weerhouden om professioneel te gedijen.

We hebben bijna zes maanden lang ons meest persoonlijke diepgewortelde psychologische materiaal opnieuw bekeken. Toen we droomden, mediteerden, naar binnen keerden et cetera, heeft Pluto de donkere kant van ons leven blootgelegd, het naar voren gebracht om te verwerken en los te laten.

Ongezonde levenspatronen en toxische relaties werden ( en worden uiteraard nog steeds) binnenste buiten gekeerd.

We voelen Pluto’s effecten vaak op een dieper, langduriger niveau tijdens zijn retrograde vanwege de afstand tussen ons en de planeet van vernietiging, en nu zijn we klaar om verder te gaan.

We zijn ons er nu van bewust hoe het ons energetisch duur is komen te staan om negatieve, toxische contacten, situaties in ons leven te hebben gehad. Bedank hen voor de ervaringen, want nu kun je bewust andere keuzes maken die bijdragen tot jouw allerhoogste welzijn. Je stapt bewust uit het slachtofferschap en wordt de creator/dader van jouw leven. Laat elk excuus waarom je je nog steeds zou vastzetten in iets wat niet de bedoeling is, los. Onderzoek of dit werkelijk de waarheid is; ga elk laagje vanuit een vermeende waarheid onderzoeken–tot je bij de bodem bent.

Hoewel Pluto direct is, zullen we gemakkelijker nee kunnen zeggen tegen dingen die ons niet dienen, het contact stoppen met mensen die ons niet respecteren en werksituaties verlaten die ons niet voldoen. In heel wat consulten waren dit opvallend de onderwerpen die om diepere toelichtingen vroegen.

Pluto heeft ook aangetoond dat leven in een constante staat van crisis schadelijk is voor onze gezondheid en welzijn, waardoor velen hun baan en huidige machtsposities in twijfel trekken en stappen zetten naar balans en evenwicht.

Hoewel deze astrologische gebeurtenis toxiciteit aan het licht kan brengen, moeten we er zelf iets aan doen. Het is aan ons om deze lessen en realisaties in ons bewustzijn te integreren. Als we onszelf vergeven, kunnen we beginnen te helen.

Dit is een perfecte periode om actief deel te nemen aan schaduwwerk en om een ​​aantal stukken van je reis te herkaderen waardoor je je in het verleden gefragmenteerd voelde. Pluto belooft ons genezing en transformatie, maar alleen als we dat zelf doen. We pakken door tot op de bodem. Ik noem dit het diepe bodemwerk, ook al kunnen oude thema’s uit vorige incarnaties nog meespelen in het hier en nu. Niet te lang blijven hangen in vorige incarnaties, dan wel de hardnekkige thematieken transformeren. Transformatie leidt naar transmutatie zodat we het leven kunnen creëren/ hercreëren en co-creëren. In mijn tweede boek (2021) ‘Ander-s Leven in een sterk veranderende tijd. Welkom Jij, Aquariusmens’ heb ik enkele hoofdstukken gewijd aan de invloeden van Saturnus-Pluto ( begin 2020) en hoe je je door jouw proces kunt bewegen.

Onderdruk de veranderingen niet. Ze zijn onvermijdelijk, dus hoe meer je je verzet, hoe pijnlijker het proces kan zijn. Een nieuwe start kan beangstigend en intimiderend zijn, maar ze kunnen ook een kans zijn om een ​​beter leven voor jezelf te creëren en een nieuwe weg naar verbazingwekkende mogelijkheden.

Zorg dat je georganiseerd bent, ruim eventueel je diepere stukken op met een professioneel spiritueel hulpverlener als dat iets is wat je altijd al wilde doen.

Pluto’s direct vooruitlopen kan iets intenser dan normaal worden gevoeld vanwege het feit dat het de dag voor de volle maan in Ram op 9 oktober (morgen dus) plaatsvindt. Astrologie verandert, leidt en beïnvloedt ons voortdurend – zolang je luistert, kun je aan de andere kant opnieuw uitkomen.

Heb het goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *