Geplaatst op Geef een reactie

Volle Maan in Tweelingen 8-12-2022

De laatste Volle Maan in Tweelingen piekt op 7-8 december in het teken Tweelingen. Deze Volle Maan draagt wat verhitte energie om zich heen en kan problemen uit het verleden oproepen die moeten worden opgelost. Tweelingen wordt vertegenwoordigd door de tweeling, waarbij de ene tweeling sterfelijk is en de andere onsterfelijk. De tweeling vertegenwoordigt beide kanten van ons wezen. We zijn zowel mens als ziel. Er is een deel van ons dat zal sterven en een deel van ons dat voor altijd zal leven. Deze eenheid van ons menselijke zelf en spirituele zelf is wat de Tweeling in Volle Maan in ons aanraakt om in balans te komen.

Onder de Volle Maan kunnen we merken dat het eren van onze menselijke kant essentieel is om het leven voluit te ervaren. Wij zijn ook maar mensen. Het is oké dat we gevoelens hebben, dat we fouten maken en dat we niet altijd de weg weten, op alles een antwoord kunnen geven. Eerder dan antwoorden zoeken, is het de kunst van de juiste vragen te stellen, vragen die niet altijd op de gekende en vertrouwde manier beantwoord kunnen worden.

Toch zullen we er gelijkmatig dienen aan te werken om ook onze spirituele kant te eren en te respecteren. Onze spirituele kant weet dat er geen verkeerde afslagen, geen spijt en geen fouten zijn. Onze spirituele kant weet dat alles een leer- en ontdekkingsreis is en dat Liefde voor het leven/ alle leven, alles is wat er echt is.

Zowel onze menselijke als onze spirituele kant werken niet altijd samen, en het kan een uitdaging zijn om beide perspectieven te begrijpen. Ons menselijke zelf heeft benodigdheden zoals voedsel en onderdak nodig. Onze Ziel… wat vreugde brengt. Ons menselijke zelf wil stabiliteit en heling. Onze Ziel weet dat alles tijdelijk is en dat we al genezen zijn. Het vinden van balans tussen deze twee kan soms lastig zijn, maar deze Volle Maan is onze kans.

Wat er ook op je afkomt onder deze Volle Maan, kijk of je je menselijke en zielekant kunt eren. Kijk of je contact kunt maken met elk van deze delen van jezelf alsof je contact maakt met een oude vriend.

Luister naar wat ze te zeggen hebben, behandel ze met respect en het evenwicht zal vanzelf volgen.

Zoals gezegd is er wat verhitte en geladen energie rond deze Volle Maan, vooral door de aanwezigheid van Mars, die conjunct de Maan staat. Mars reist momenteel ook retrograde, wat zijn energie versterkt.

Mars is de planeet van motivatie, actie en energie. Terwijl Mars retrograde loopt , kunnen we ons uitgedaagd voelen om onze motivaties en acties in twijfel te trekken en te heroverwegen waar we onze energie aan besteden.

Onze energie is een kostbare hulpbron, dus deze Volle Maan kan ook laten zien waar het de moeite waard is om onze energie aan te besteden en wat moet worden vrijgegeven.

Als je je energie verspilt aan bepaalde denkpatronen, relaties, gedragingen en overtuigingen, dan is deze Volle Maan een goed moment om ze hardop uit te spreken en los te laten in de wind.

De aanwezigheid van Mars kan er ook voor zorgen dat we ons ergens opgewonden bij voelen. Het kan moeilijk zijn om onze emoties in balans te houden, maar soms is het volkomen acceptabel om boos te zijn, voor jezelf op te komen en emoties die je te lang hebt vastgehouden, de ruimte te geven.

Soms moeten we dingen die al veel te lang onder het tapijt werden geveegd, zichtbaar maken. Als je iemand bent die altijd in alle omstandigheden voor de lieve rust en vrede, het puin verder liet uitgroeien tot een berg, is het nu de tijd om dit oude patroon te doorbreken. Als een dappere Krijger voor jouw waarheid gaan staan. Dat kan wel eens heel lastig zijn, omdat niet iedereen de Krijger in jezelf zal toejuichen. En dat hoeft niet. Krijgers zullen elkaar herkennen in hun dapperheid en moed, voor zichzelf te staan.

Dit is wat ons als mens op Aarde vermenselijkt en verbindt. We hoeven niet altijd liefde en licht te zijn. Dat zijn we eerlijk gezegd niet. Altijd licht en liefde willen zijn is één van de vormen in spirituele bypassing. Volledig mens Zijn is Licht en Schaduw. Het is in feite natuurlijker voor ons om te omarmen hoe we ons echt voelen, zelfs als we vermoeden dat het uit een plaats van ego komt. Soms moeten we onszelf toestemming geven om gewoon mens te zijn.

Velen van ons schamen zich voor boosheid en het uiten ervan. Niemand wil zich boos voelen, niemand wil de boosheid van anderen ontvangen, en hoewel woede soms giftig kan zijn, is het ook een gezonde en geldige menselijke emotie. Soms heeft onze woede gewoon een ontsnapping nodig om er vrij van te zijn. Dan kunnen we het gemakkelijker vinden om ons te hergroeperen en te begrijpen waar we heen moeten.

De vurige en verhitte energie rond deze Volle Maan kan ons iets laten zeggen waar we spijt van hebben of onze emoties aanwakkeren op een manier waar we ons later misschien een beetje voor schamen. Maar wees zacht voor jezelf. Wees niet te trots om je excuses aan te bieden als dat nodig is, maar kom niet terug op wat je hebt gezegd als het echt is hoe je je voelt.

Heb de moed om je grenzen te respecteren, wie je bent en waar je voor staat. Hoe meer we onze woede en verhitte emoties uiten, hoe beter we worden om dit op een bewuste en gezonde manier te doen. Het vergt oefening, dus we moeten blijven proberen.

Neptunus is een andere planeet die actief is aan de hemel tijdens deze Volle Maan. Neptunus is de planeet van intuïtie, dus het kan zijn dat we bevestiging krijgen van iets waar we al een tijdje een intuïtief vermoeden van hebben.

Vertrouw op je instinct en als je dat nodig hebt, zal het universum tekenen van bevestiging jouw kant op sturen.

Over het algemeen laat de Volle Maan van december 2022 ons zien dat het oké is dat we de grenzen die we voor onszelf hebben opgetrokken, mogen voelen, ervaren en testen.

We moeten onszelf blijven uitdagen om onze missie voort te zetten. Het is onze menselijke missie om zo lang mogelijk op een gezonde en stabiele manier te leven. Onze zielsmissie is om alle emoties te ervaren; liefhebben, loslaten, aanpassen, groeien en transformeren/transmuteren en creëren/co-creëren.

Het leven is een jongleren tussen de twee, maar deze Volle Maan biedt een brug, die ons helpt ons evenwicht te vinden en beide kanten van onze ervaring hier op Aarde te voeden

Het is de laatste Volle Maan van 2022 en misschien voel je je klaar om de energieën van het jaar weg te spoelen. Hoewel alle Volle Manen een gelegenheid zijn om te reinigen en los te laten, kun je ervaren dat er een beetje plakkerige energie rond deze Volle Maan.

Hoewel we graag dingen willen loslaten die zwaar aanvoelen, is er misschien wat meer werk voor ons te doen. Het kan zijn dat we wat langer bij ons verleden moeten blijven zitten voordat we het kunnen loslaten. Ons verleden heeft misschien meer boodschappen voor ons, meer geschenken, meer inzichten om over te brengen.

Mars Retrograde is zeer actief onder deze Volle Maan, waardoor deze behoefte om te vertragen en na te denken toeneemt. Er kunnen verhitte emoties naar boven komen, die ons aanmoedigen om dieper naar hun wortels te kijken. Er is veel innerlijk werk dat we kunnen doen tijdens deze Volle Maan als we de energie en kracht hebben om daarheen te gaan.

Om het meest effectief met deze Volle Maan te werken, is het belangrijk om met de stroom mee te gaan, alle gevoelens te eren (zelfs de ongemakkelijke) en op onze intuïtie te vertrouwen. Hoewel er mogelijkheden zijn om te verhelderen, vinden we het misschien beter om onze aandacht te richten op reflectie zonder oordeel.

En bij elk oordeel stel jezelf de vraag of dit oordeel van jezelf komt of een herhaling van wat je geleerd hebt als oordeel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *