Geplaatst op Geef een reactie

Volle Maan- Wolf Maan 7 januari 2023

De eerste volle maan in het gevoelige teken Kreeft vindt plaats op 7 januari 2023 en wordt ook de Wolf Maan genoemd: het verleden helen om de toekomst te omarmen. Mercurius loopt nog steeds retrograde; dat betekent dat we geconfronteerd kunnen worden met niet-geheelde ervaringen uit het verleden of ervaringen die je alsnog niet helder hebt uit je kindertijd. Gedragspatronen die zich hardnekkig blijven herhalen, ook al hebben ze ons in het verleden gediend ( overlevingsmechanismes) maar voor nu eerder een remmende blokkerende werking hebben op het innerlijk vrij kunnen stromen en jezelf bestaansrecht te gunnen, vragen om een diepgaande transformatie. We kunnen wel denken dat anderen ons niets gunnen, maar gunnen we het aan onszelf? PS/Het is volop koers uitvaren richting zelf-verantwoordelijkheid opnemen, het groter plaatje trachten te zien binnen je familiesysteem en nog verder dan dat, als je ervaren hebt geen respectabele plek te hebben gehad als kind binnen het familiesysteem, kun je die plek alsnog innemen. Zonder de goedkeuring van jouw familie, zonder dat jouw familie hier nog iets over te zeggen heeft. Soms zijn de ouders reeds overleden, dan nog kun je alsnog jouw plek binnen dat systeem herstellen. ( Familiesysteemopstellingen zijn hierbij enorm helend en transformerend)

De Wolf Maan in Kreeft laat ons de noodzaak zien om ons vooral te richten op onze emotionele behoeften. Verwachtingen waaraan niet werden voldaan, kunnen niet verhaald worden bij een partner. Je blijft op die manier ‘gevangen’ in rollen als moeder- als vader voor elkaar. Veel relaties zijn daar nog op enorm mee aan het stoeien en anderen vinden het prima zo, noemen zelfs hun partner vader en/of moeder. In de Tzolkin ontwikkel je de innerlijke kracht om je innerlijke moeder, je innerlijke vader in jezelf te ankeren. Voor wie zich daarin wenst te verdiepen zijn er de cursussen van Nicole https://mayatzolkin.com

Kreeft staat recht tegenover Steenbok en vertegenwoordigt onze basis in het leven, ons huis, onze wortels en familie van herkomst. Kreeft ervaart het vaak als moeilijk om herinneringen uit het verleden los te laten; omwille van de enorme behoefte aan zorgen en koesteren van zijn tribe, kan het wel eens heel lastig zijn om zijn geliefden hun eigen weg te laten gaan. Steenbok daarentegen richt zich vooral op de structuur en neemt daardoor iets meer afstand van zijn gevoelens. Dit kan dan leiden tot controle houden, verstarring en weinig meebewegen.

Hoe sterker ons fundament, hoe meer we kunnen bereiken in de buitenwereld.

Aangezien we zowel Mercurius als Mars nog steeds in retrograde hebben ten tijde van deze Volle Maan, is deze krachtige energie gewoon perfect om ons te concentreren op het herstructureren van onze basis in het leven en het helen van ons verleden, zodat we vol vertrouwen de toekomst kunnen omarmen.

De planeet van plotselinge, onverwachte veranderingen Uranus spreekt in harmonie met deze Volle Maan die uit het niets oplossingen belooft voor onze oude problemen.

Dit is het goede nieuws!

Er wordt aangenomen dat de aarde in januari op zijn koudst zal zijn. Dit wordt normaliter gevolgd door sneeuwval en grote koude ‘s nachts.

Leeuwen en andere roofdieren kunnen dagenlang door het bos lopen zonder een enkele prooi om zich mee te voeden. De reden is dat alle prooien onderduiken. Sommigen overwinteren tot de eerst regenbui. Door voedseltekorten en honger huilen ontelbare wolven naar de maan, vandaar de naam Wolf Maan.

Voorafgaandelijk er even op wijzen dat je je ascendant-, maan- en zonnetekens dient te controleren om een volledig beeld te krijgen. Wanneer je alleen een horoscoop voor je zonneteken leest, krijg je slechts een glimp van wat je te wachten staat voor je persoonlijke en professionele leven. Jouw zonneteken (gerelateerd aan de dag waarop je werd geboren) is misschien een belangrijk onderdeel van jouw identiteit, maar het is slechts een klein deel van het hele verhaal. Heel vaak is je Ascendant de meest accurate weergave van jou als individu, omdat het je eerste huis van het zelf regeert en daarom de grootste impact heeft op je persoonlijke horoscoop.

Je kunt op www.astro.com alles invullen om een duidelijker beeld te krijgen.

1. Ram

Deze Wolf Maan activeert je 4e huis van stichting, huis, wortels en familie van herkomst.

Misschien voel je je aangetrokken om thuis te blijven en meer tijd door te brengen met je dierbaren op dit moment. Vertrouw daarbij op je intuïtie.

Het is een zeer gunstige tijd om eventuele familieconflicten of ruzies op te lossen.

Vertrouw gewoon op het Universum en je zult het juiste antwoord op het juiste moment vinden dankzij Uranus die in harmonie spreekt met deze krachtige Volle Maan.

2. Stier

Deze Wolf Maan activeert het 3e huis van je horoscoop.

Een uitstekende tijd om je betrokkenheid bij je lokale buurt, broers en zussen, klasgenoten en uitgebreide familie opnieuw te evalueren. Misschien voel je een sterke drang om terug naar school te gaan of een opleiding in een geheel nieuw vakgebied te beginnen.

Schroom niet om technologie te gebruiken om je te helpen bij het leren van nieuwe vaardigheden, aangezien de planeet van technologische doorbraken Uranus in harmonie spreekt met deze Volle Maan.

Gebruik deze positieve invloed in uw voordeel!

3. Tweelingen

Deze Wolf Maan activeert je 2e huis van inkomen, persoonlijke bezittingen en waarden.

Er kan onverwachts een forse verschuiving in je inkomen plaatsvinden. Het kan zijn dat je de manier waarop je momenteel de kost verdient, opnieuw moet evalueren.

Misschien is het tijd om de oude manieren van geld verdienen los te laten en na te denken over nieuwe inkomstenstromen.

4. Kreeft

Dit is het persoonlijke Volle Maan van het jaar van Kreeft!

Het gebeurt in je eerste huis van jezelf. Je kunt een soort identiteitscrisis doormaken. Misschien heb je het gevoel dat dit het moment is om de ‘oude jij’ los te laten en aan je gloednieuwe imago te gaan werken. Misschien een volledige make-over? Misschien voel je de behoefte om oude overtuigingen, denkpatronen of zelfs verslavingen los te laten die niet langer je hoogste goed dienen.

Een grote herziening van je hele levensstijl en zelfbeeld staat zeker aan de horizon.

5. Leeuw

Deze Wolf Maan verlicht het meest verborgen deel van je horoscoop.

Het 12e huis heerst onder andere over onderbewustzijn, intuïtie, psychische rijken en isolatie. Deze Volle Maan helpt je los te laten wat niet langer je hoogste goed dient.

Reflectie en meditatie kunnen in deze tijd bijzonder heilzaam zijn.

Omarm nieuwe technologie om je te helpen met je spirituele oefeningen op dit moment, zoals meditatie- en astrologie-apps.

6. Maagd

Deze Wolf Maan activeert je 11e huis van sociale connecties, netwerken, sociale media en vriendschappen.

Een uitstekende tijd om enkele sociale connecties zowel online als offline opnieuw te evalueren en misschien los te laten die niet langer resoneren met jouw visie voor de toekomst.

7. Weegschaal

Deze Wolf Maan vindt plaats in het 10e huis van je horoscoop en activeert kwesties als sociale status, imago en prestaties. Je kunt verhoogde werkdruk voelen.

Het kan je op dit moment kwetsbaar en bloot laten voelen. Zorg ervoor dat je jezelf niet overwerkt om een burn-out te voorkomen.

Uitstekend moment om je publieke imago opnieuw te evalueren. Misschien besluit je je huidige carrièrepad los te laten en na te denken over nieuwe carrière mogelijkheden.

8. Schorpioen

Schorpioen, deze Wolf Maan gaat helemaal over het veranderen van je algehele kijk op het leven, religieuze en politieke opvattingen. Misschien begin je weer aan reizen te denken.

Deze Wolf Maan kan een sterk verlangen opwekken om vreemde landen, gewoonten en tradities te verkennen. Je kunt een sterke drang voelen om terug te gaan naar een meditatieles die je in het verleden hebt bijgewoond.

Ga ervoor! Het opnieuw verbinden met je hogere zelf wordt in deze tijd bijzonder gewaardeerd.

9. Boogschutter

Deze Wolf Maan vindt plaats in het 8e huis – een van de meest uitdagende huizen van je horoscoop.

Misschien voel je een sterk verlangen naar een of andere radicale transformatie. Wees extra voorzichtig als het gaat om financiële zaken, vooral alles wat te maken heeft met leningen, belastingen en gedeelde middelen.

Een goed moment om een vertrouwde therapeut te bezoeken om te werken aan eventuele psychologische problemen die op dit moment geactiveerd kunnen worden. Het zal zeker helpen om los te laten en te zuiveren wat niet langer je hoogste goed dient.

10. Steenbok

De Wolf Maan in Kreeft activeert je 7e huis van partnerschappen, huwelijk, openbare en juridische zaken. Het kan een of ander plotseling einde belichten – een einde van een relatie, zakelijk partnerschap, huwelijk of je status als vrijgezel.

Verzet je niet tegen deze verandering. Wat er ook gebeurt, onthoud dat het allemaal leidt naar je bestemming.

11. Waterman

Deze Wolf Maan activeert je 6e huis van dagelijkse werkzaamheden, routines en gezondheidsgerelateerde zaken. Uitstekende tijd om je dieet en bewegingsregime te herbekijken.

Vooral het loslaten van verslavingen en ongezonde gewoonten wordt in deze tijd aanbevolen. Blijf weg van elk drama op de werkplek.

Je energie zal veel beter worden besteed aan het reorganiseren van je werkruimte dan aan het aangaan van machtsstrijd met je collega’s en hogere functionarissen.

12. Vissen

Deze Wolf Maan in je zusterwaterteken Kreeft vindt plaats in een van de meest opwindende gebieden van je horoscoop.

Het activeert je 5e huisplezier, creatieve hobby’s, liefde, romantiek en kinderen.

Het is tijd om je creatieve sappen te laten stromen!

Stap terug en druk op de resetknop als je creatief vastloopt.

Dit is een uitstekende gelegenheid om je favoriete hobby op te pakken die je misschien aan de kant hebt geschoven vanwege je drukke agenda. Vertrouw daarbij op je intuïtie.

Als je kinderen hebt, is het tijd om je op hen te concentreren.

Breng meer tijd door met je kinderen. Let goed op hun emotionele welzijn.

Je kunt aanzienlijke vooruitgang boeken door hen te helpen het verleden te helen en hun energie opnieuw op het heden te richten.

❤
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *