Geplaatst op Geef een reactie

Het jaar van het (water) konijn is officieel begonnen op 21 januari 2023!

Het Jaar van het Waterkonijn een rustigere periode te worden in vergelijking met zijn voorganger ( de Tijger). Jaren weerspiegelen vaak de energieën van het dier waardoor ze in de Chinese dierenriem worden vertegenwoordigd.

De Tijger, een dynamisch, snel en onvoorspelbaar personage, is het derde dier in de Chinese astrologie en wordt gevolgd door het zachtaardige Konijn. Het jaar 2022 was, op typische tijger-manier, hectisch, chaotisch en gevuld met onvoorspelbare gebeurtenissen die veel mensen aan het wankelen brachten.

Het Konijn is een soort stilte na de storm. Hoewel konijnenjaren ook hun eigen uitdagingen hebben, brengen ze meer reflectie, rust en vernieuwing.

2022 was een Yang-jaar, wat betekent dat het meer om actie ging, terwijl 2023 een Yin-jaar is, wat een groter gevoel van passiviteit met zich meebrengt en de mogelijkheid biedt om tot rust te komen en nieuwe energie op te doen.

Enkele wetenswaardigheden over het Jaar van het Waterkonijn:

1.

Elk nieuw maanjaar wordt niet alleen bepaald door een dier, maar ook door een element. Het element Water heeft ook invloed op ons op energetisch niveau.

Waterjaren brengen een gevoel van grotere vloeibaarheid. Daarom, in plaats van vast te houden aan een rigide plan en te verwachten dat de dingen op een bepaalde manier moeten gaan, kan een meer ‘go with the flow’-houding heel nuttig zijn.

2.

In de Chinese astrologie wordt het konijn beschouwd als het gelukkigste dier van allemaal. Wees daarom niet verbaasd als het geluk je bereikt, vooral als je een Tijger, Hond, Geit of Varken bent.

3.

In de westerse astrologie is het equivalente teken van het Konijn het veranderlijke waterteken Vissen. Vissen staat voor mededogen, intuïtie en universele liefde. Het regeert het 12e huis, het huis van karma en het onbewuste.

De toevoeging van water in het Jaar van het Konijn maakt dit voor velen een bijzonder spiritueel jaar. Veel mensen zullen oorzaak en gevolg gaan zien voor wat het is en waar spirituele ontwikkeling zal versnellen op zowel individueel als collectief niveau.

4.

Het jaar van het Waterkonijn brengt betere communicatie en een verlangen naar diplomatie, vooral in relaties.

Relaties zullen naar een nieuw niveau worden getild en er zullen nieuwe relaties ontstaan. Mensen zullen geestelijk tot elkaar worden aangetrokken en voor velen zal op vele niveaus een nieuw perspectief ontstaan.

5.

Konijnenjaren staan erom bekend kansen te bieden, vooral op het gebied van liefde, carrière en creativiteit. Het is een goed jaar om te focussen op het vinden van innerlijke rust en het bouwen van bruggen. Dit is een jaar voor het oplossen van conflicten of geschillen.

6.

Konijnenjaren zijn positieve tijden voor professioneel succes. Promoties, loonsverhogingen of volledig nieuwe carrières zijn in deze jaren gebruikelijk. Zelfs als de dingen aanvankelijk onduidelijk lijken, vertrouw erop dat het universum je naar datgene leidt wat het beste bij je past.

Dit is een jaar om creatief talent te benutten, en wanneer creativiteit wordt aangewend in het Jaar van het Konijn, kunnen de vonken echt vliegen!

7.

Aangezien het Jaar van het Konijn direct volgt op het tumultueuze Jaar van de Tijger, is dit een krachtig jaar voor terugblik en reflectie, vooral op de gebeurtenissen van het voorgaande jaar. Konijnenjaren bieden de mogelijkheid om alles wat er is gebeurd te begrijpen en te begrijpen hoe gebeurtenissen en omstandigheden uit het verleden je hebben gebracht tot waar je nu bent.

Als er een jaar is dat enorm zou kunnen profiteren van een dagboek, dan is het het Jaar van het Konijn, omdat introspectie en inzicht dit jaar bijzonder krachtig zijn.

8.

Hoewel langetermijndoelen voor elk jaar kunnen gelden en zeker aan het begin van elk jaar, is het Jaar van het Konijn perfect om het hele jaar door langetermijndoelen te stellen. De reflecterende en stabiele energie van dit jaar betekent dat je weer op de been moet komen en dat het gemakkelijker zal zijn om de dingen vanuit een langetermijnperspectief te bekijken, terwijl het tijdens het Tijgerjaar meer een ‘denk goed na en stel geen vragen’ was. ” energie.

In het Jaar van het Konijn is het gemakkelijker om verder vooruit te kijken, dus het stellen van vaste doelen gedurende het jaar kan een fantastische manier zijn om op het goede spoor te blijven. Probeer alleen geen rigide ( strak) stappenplan te hebben. Konijnenjaren zijn veranderlijk en vragen om flexibiliteit. Een algemeen overzicht is prima.

9.

Verwacht in het Jaar van het Konijn een verhoogde mate van empathie. Mensen zijn beter in staat om dingen vanuit het andere gezichtspunt te zien en er is een sterkere wens om compromissen te sluiten. Dit is vooral handig in relaties, en beide partijen zullen de dingen vanuit het andere perspectief kunnen bekijken.

10.

In het Jaar van het Konijn zullen gezondheidsdoelstellingen bijzonder belangrijk zijn. Gebruik je intuïtie en ga door met wat goed voelt. Maak vooral verbinding met je lichaamsbewustzijn, want daar liggen op gezondheidsvlak absoluut dé uitdagingen, zoals we ondertussen weten! Je intuïtieve ‘weten’ en ‘voelen’ laat jou de juiste keuzes maken en denk eraan: jij hoeft je niet te rechtvaardigen, enkel aan jezelf.

Neem de tijd om te regenereren in het jaar van het konijn.

Het Tijgerjaar 2022 was in veel opzichten heftig en vermoeiend. Het Jaar van het Konijn biedt de kans om na te denken, nieuwe doelen te stellen, de balans tussen oorzaak en gevolg te begrijpen en een dieper begrip te krijgen van onszelf, anderen en de wereld om ons heen. Terwijl we door transformatieprocessen blijven gaan, leren we ook zoveel meer op spiritueel niveau.

Bereid je voor op

– Nieuwe ontmoetingen

– Nieuwe connecties en vriendschappen

– Nieuwe romantische relaties

– Verhoogde vriendschappen en relaties

– Gouden kansen

Wees tegelijkertijd voorbereid op uitdagingen, ook uitdagingen die je misschien niet hebt zien aankomen. Vaak zijn dit obstakels die door het Universum op je pad zijn geplaatst om je te helpen op koers te blijven.

Er kan dit jaar een gevoel van onzekerheid en verwarring zijn, en het kan zijn dat je een aantal dingen in twijfel trekt. Maar het Jaar van het Konijn vraagt je om op jezelf te vertrouwen, met je innerlijke stroom mee te gaan en erop te vertrouwen dat de dingen ontrafelen zoals ze zouden moeten, zelfs als het niet helemaal logisch is. Laat het oude verstarde denken voor wat het je nog waard is, en durf je innerlijke kompas te volgen. Kan best lastig zijn, zeker voor hen die gewend zijn het leven op een lineaire manier te willen vastzetten.

Dit is een krachtig jaar voor het ontwikkelen van je intuïtie, en toevallige ontmoetingen kunnen leiden tot onvergetelijke momenten en een hoger zelfbewustzijn.

Laat de zachte en kalmerende energie van het Konijn je leiden in 2023. Vertrouw op je instinct, reik naar de sterren en geloof in alles wat je kunt zijn en alles wat je kunt manifesteren en realiseren.

Heel leuke informatieve site waar jij jouw chinees teken (en verder) kunt opzoeken is https://www.catharinaweb.nl/chinese-astrologie/

Ik ben Hond, zo ook in de Tzolkin is mijn zonnezegel Witte Hond. Ik ben bij de gelukkigen, volgens de Chinese astrologie, nou ja, klopt ergens zeer zeker omdat ik een lange levensloopbaan-cyclus van 45 jaar afrond- en wat zich dan aanbiedt dat zie ik dan wel weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *