Geplaatst op Geef een reactie

Vanaf Maart 2023 astrologische en energetische shifts, met interessante invloeden voor de komende jaren

Saturnus gaat Vissen binnen

7 maart – 13 februari 2026 (Van 7 maart 2023 tot 24 mei 2025, en dan weer – dankzij een retrograde – van 31 augustus 2025 tot 13 februari 2026, zal Saturnus door Vissen bewegen, het veranderlijke waterteken gesymboliseerd door de Vis)

Saturnus staat ongeveer 2,5 jaar in elk teken en de laatste keer dat hij in Vissen stond was in 1996. Saturnus gaat over verantwoordelijkheid. Het vraagt ons om het nodige werk te doen en dingen voor elkaar te krijgen. Vissen is een spiritueel, fantasierijk teken dat een grote visie en creativiteit kan brengen, of een neiging heeft om te ontsnappen en ‘uit te checken’. Saturnus in Vissen vraagt ons om echt en eerlijk te zijn over onze spiritualiteit en wat we ermee doen.

Jupiter conjunct Cheiron in Ram

12 maart

Jupiter en Cheiron ontmoeten elkaar ongeveer elke 12-17 jaar, wat een groot potentieel voor genezing/heling met zich meebrengt. Jupiter brengt groei en nieuwe kansen. Cheiron symboliseert de ‘gewonde’ verhalen die we over onszelf zijn gaan geloven en gevangen houdt in de dramadriehoek. Onder die beperkende verhalen en overtuigingen wacht het ‘medicijn’ van onze wijsheid en genezende gaven om ontdekt en gebruikt te worden. Met Jupiter en Cheiron in Ram kunnen we identiteitswonden helen, moed en kracht herstellen en vertrouwen op onze intuïtie en instincten. Er is geen beter moment om gewoon jezelf te zijn.

Pluto gaat Waterman binnen

23 maart – 11 juni, daarna uit en aan voor 20 jaar

Dit is de grootste paradigmaverschuiving van 2023! Wanneer Pluto van teken verandert (gemiddeld elke 20 jaar), verandert ons leven en onze samenleving aanzienlijk. Pluto gaat over macht, transformatie, regeneratie en het elimineren van alles wat groei in de weg staat. Waterman is een teken van verandering en innovatie, dus het komt goed overeen met de bedoelingen van Pluto. Terwijl Pluto in Waterman staat (de komende 20 jaar af en aan), verwachten we een herverdeling van macht – van een top-down naar een bottom-up benadering. Elke vorm van corruptie die het grotere goed beïnvloedt, zal worden blootgelegd, zodat we het kunnen elimineren en onze collectieve energie ombuigen. We kijken ook uit naar nieuwe ideeën en ontwikkelingen in wetenschap en technologie.

Tips

Hoe je Saturnus in Vissen het beste in jouw voordeel kunt gebruiken?

Omdat de reis van Saturnus door elk teken een marathon versus een sprint is, kan het moeilijk zijn om de lessen volledig te absorberen terwijl je er daadwerkelijk in zit. Maar om het meeste uit deze transit te halen, houd je beste rekening met de volgende verkeersregels terwijl de taakmeesterplaneet door het teken van Vissen beweegt.

Overweeg het gebied van jouw chart Vissen-regels.

Zelfs als geen van jouw ‘grote drie’ of zes persoonlijke plaatsingen in Vissen valt, wordt een van de huizen van jouw geboortehoroscoop geregeerd door het teken. Je kunt dit opzoeken op www.astro.com Kijk naar het huis dat Vissen regeert voor inzicht in het gebied van het leven waar je een tandje dient bij te steken, meer georganiseerd en gestructureerd kunt worden, en leer waardevolle lessen die persoonlijke groei en volwassenheid zullen ondersteunen. Als Saturnus bijvoorbeeld door je zevende huis van partnerschap gaat, zou je serieus kunnen worden met een bijzonder iemand – misschien zelfs getrouwd. Als het in je tiende huis van carrière is, zou je kunnen streven naar meer verantwoordelijkheid, een promotie of misschien zelfs je eigen onderneming/praktijk beginnen om je stempel te drukken in jouw branche/sector.

Vraag je af wat echt is en wat niet.

Bij Vissen draait alles om het vertroebelen van rationeel denken en neigt het vaak naar emoties ten koste van feiten, maar Saturnus moedigt realiteitscontroles aan. Dus als je te maken hebt met Vissen-aspecten van het leven – of dat nu een dromerige nieuwe match is waarmee je net bent gaan daten, aansluit bij nieuwe groepen of een nieuwe weg zoekt om beter te slapen – zorg ervoor dat je je denken en je voelen afstemt.

Streef ernaar om je dromen concreter te maken.

Saturnus is misschien een ‘strenge’ leraar, maar het kan je vermogen aanwakkeren om je neus op de slijpsteen te drukken en daadwerkelijk iets te bereiken waarvan je nooit had gedacht dat je het zou kunnen. Vissen zwemt comfortabel in het diepe van gevoelens en fantasieën, en het is ook het teken dat geassocieerd wordt met het twaalfde huis van het onbewuste. Dus tijdens deze overgang kunnen jouw intuïtie en je werkelijke dromen je inspireren om je doelen te manifesteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *