Geplaatst op Geef een reactie

SONISCHE THERAPIE

‘ Als je de geheimen van het universum wilt vinden, denk dan in termen van frequentie, energie en vibratie.’ Nicola Tesla

Klank, muziek, musiceren is een wereld die ik sinds mijn kleutertijd als heel natuurlijk ervaar. Ik speelde ‘op het gehoor’ vrolijk deuntjes op mijn melodica, al had ik nog een begrip over notenleer, dat kwam enkele jaren later. Muziek was mijn eerste grote liefde en nog steeds. Enkele jaren heb ik muziek en esthetische vorming gegeven in het onderwijs, dat was mijn eerste ‘afstudeerrichting’ in het Hoger Onderwijs. Bij Deborah King heb ik me onder meer verder verdiept in een opleiding ‘Higlight of Sound Healing.

Er zijn veel scholen die Solfeggiofrequenties gebruiken om balans en harmonie in lichaam, geest en ziel te brengen, terwijl de muziek diep tot de menselijke geest spreekt.

Solfeggiotonen gaan tot eeuwen geleden terug; ze worden als heilig beschouwd en bestaan uit 6 tonen, waarbij bepaalde Solfeggiofrequenties kunnen worden afgestemd op energetisch punten en genezing/herstel brengen. Enkele manieren die harmonie in lichaam, geest en ziel brengen zijn onder meer:

TIBETAANSE KLANKSCHALEN

Tibetaanse klankschalen worden al eeuwenlang gebruikt voor genezings-en meditatie doeleinden. Ze creëren een reeks geluiden die het herstel van de normale trillingsfrequenties van niet-harmonieuze delen van lichaam, geest en ziel bewerkstelligen.

In de praktijk zijn er zowel het Tibetaans als het Vedisch systeem, waarvan het laatste overeenstemt met de Westerse diatonische toonladder.

Elk chakra resoneert met een specifieke sleutel. De sleutel van de basischakra is C ( Do) en 256 Hz. Daarom is het afstemmen op elk chakra en de specifieke klankschalen heel heilzaam. De sleutels en frequenties resoneren met elkaar.

De Tibetaanse klankschalen kunnen worden afgestemd op een specifieke toonsoort voor een optimale balans. Luisteren naar een opname van de helende Tibetaanse klankschalen met de juiste toonhoogte opent en healt je hartchakra.

KRISTALLEN KLANKSCHALEN

Kristallen klanktherapie helpt het chakra-systeem in balans te brengen en het auraveld nieuw leven in te blazen. Genezing wordt hierdoor op elk niveau mogelijk gemaakt. Elk individu is uniek wat de in evenwicht te brengen energiecentra betreft. Elke keer dat je ze ervaart, voel je je misschien aangetrokken tot verschillende tonen. In de praktijk ervaren we dat sessies met cliënten veel effectiever zijn bij het gebruik van kristalgeluidstherapie. Cliënten gaan vrij snel in een staat van volledige ontvankelijkheid en ontspanning.

Ook bij kristallen klankschalen zijn frequenties en sleutels afgestemd op specifieke frequenties die in het menselijk lichaam worden aangetroffen.

Wanneer het geluid door de atmosfeer beweegt en ons raakt, zorgt het ervoor dat onze cellen met een andere snelheid in verschillende richtingen bewegen, in het ritme van de geluidsgolf.

Dit brengt ons in harmonie met de geluidsgolf. Het geluid dringt door in al onze cellen en brengt ze in evenwicht door oscillatie en resonantie.

Horen is geen voorwaarde om van deze genezende eigenschappen te genieten. ( lichaamscontact met de kristallen dringt diep door) Als resultaat hebben studies aangetoond dat geluid een directe invloed heeft op de mentale processen, spieren, zenuwstelsel (hartslag) spijsverteringssysteem en bloedsomloop.

Afstemming op de tonen van de kristallen klankschalen is een van de meest dynamische vormen van klankgenezing en steeds frequenter geïntegreerd in de praktijk.

ps: verder licht ik het effect van de diverse Hz- frequenties en toepassingen toe.

Uitgegeven bij www.boekscout.nl 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *