Geplaatst op Geef een reactie

Enkele belangrijke vibrationele wetten van het Universum

De aard van het universum, op het diepste niveau, is (zoals) je geest. Er zijn bepaalde principes die onze ervaring tot een actieve keuze maken. Het is een oude leer. Er zijn acht principes die het voor ons mogelijk maken om de aard van ons bestaan te bepalen: het verleden, de toekomst en vooral het heden.

  1. Het universum is pure intelligentie.

De fundamentele aard van het universum is geest. Het is pure intelligentie. Het diepste niveau van het universum, dieper dan moleculen, atomen, elektronen – het diepste niveau van het universum – is een niveau waar het idee van “locatie” niet bestaat. Op dat niveau is het niet mogelijk om de specifieke positie en snelheid van een elektron te lokaliseren. Dat betekent in wezen dat dit diepste niveau alles wat is doordringt. Het heeft geen specifieke locatie. Het is alomtegenwoordig. Wetenschappers in onze wereld hebben het nog niet gevonden. In andere werelden noemen ze het kwantumruimte. Wetenschappers zijn er ook niet in geslaagd het bewustzijn in de hersenen te lokaliseren. In feite hebben ze geen idee waar het bewustzijn zich in de mens bevindt. Dat komt omdat het lijkt op het fundamentele Quantum-niveau van het universum. De fundamentele aard van dit diepste niveau van het universum is bewustzijn – pure intelligentie. Op kwantumniveau, op zeer grote diepte, gedraagt het universum zich als een informatieverwerker – als een geest. Deze informatie stroomt rond en door alle processen. Alle dingen zijn intiem en oneindig verbonden door de stroom van het bewustzijn. De natuur is doelgericht en bezit een diepe intentionaliteit. De wetten die het universum beheersen, bevinden zich op dit kwantumniveau. Daarom kan men deze informatie vinden tijdens hun innerlijke reizen. Onthoud altijd dat hij die in staat is tot diepe innerlijke reflectie de geheimen van het universum zal ontdekken, want daar worden ze bewaard.

2. Alle materie is samengesteld uit (gedachte)trillingen.

De werkelijkheid is niet wat je ziet. Alles trilt met verschillende snelheden of frequenties. Principe nummer twee is dat alles is samengesteld uit frequenties. Alles is in trilling. Het verschil tussen een rots, een boom en een mens is het verschil in de trillingssnelheid. Er is een hiërarchie van trillingen met materie aan de onderkant en energie aan de bovenkant. Geest is zelfs hoger dan energie. Neem een voorwerp, warm of koud. dat object zal bepaalde warmtetrillingen vertonen. Die warmtetrillingen zullen, als ze worden verhoogd, in licht veranderen. Als het genoeg wordt geraspt, zal er een enorme hoeveelheid kracht vrijkomen en zal de zaak uiteenvallen. De oude leringen zeggen: “Alle manifestaties van gedachten, emoties, rede, wil of verlangen, of welke mentale toestand of toestand dan ook, gaan gepaard met vibraties.” Deze trillingen worden in zekere zin doorgegeven aan het gebied eromheen op dezelfde manier als warmte naar buiten straalt van een heet voorwerp. Elke gedachte, emotie of mentale toestand heeft zijn corresponderende snelheid en trillingsmodus. Deze frequenties kunnen worden veranderd door een verandering in de denkpatronen die de geest bewonen. Aangezien het universum op het diepste niveau ook uit vibratie bestaat, en de materie die het universum is kan worden beïnvloed en veranderd alleen al door je aandacht, kan de vibratie van de gedachten die je denkt de substantie zelf van het universum beïnvloeden. Het universum is in dat opzicht net als je lichaam. Het zal je geven waar je bij stilstaat. Als je stilstaat bij negativiteit, krijg je precies dat. Dat brengt ons bij het volgende principe.

3. Elke gedachte heeft zijn eigen trilling.

Het universum zoekt balans. Bij het zoeken naar balans creëert ons deel van het universum alles met twee polen. Alles heeft zijn tegendeel. Zoals heeft afkeer, zwart heeft wit, licht heeft donker, warm heeft kou. Maar warm en koud, hoewel verschillend in graad, zijn identiek in context – de context van warmte. Het oude gezegde is: “alles is en is niet tegelijkertijd.” Bovendien zijn er tussen de polen van warm en koud vele graden van warm en koud, waarbij de hoogste van de twee “warmer” en de laagste “kouder” wordt genoemd. Er is geen absolute norm voor warm en koud. Noch zijn goed en slecht absoluut. Er zijn gradaties van goed en slecht, maar er is geen absolute norm. Deze dichotomieën worden de “paren van tegenstellingen” genoemd. De paren van tegenstellingen zijn helemaal zo, en hebben alleen de relatieve betekenis die we ze geven. Het universum kent er geen graden van waarde aan toe. Als we de eerste twee principes samen nemen, is het mogelijk om de ene mentale toestand in de andere te veranderen. Emoties en dingen die tot verschillende klassen behoren, kunnen niet in elkaar worden getransformeerd, maar dingen van dezelfde klasse kunnen wel worden getransformeerd. Dus koud kan heet worden. Haat kan liefde worden. Angst kan moed worden. Maar haat kan niet worden omgezet in moed. Door de polariteit van een emotie te veranderen, door de mentale trillingen van de energie van de emotie te verhogen, kunnen we deze transformeren naar de hogere emotie. Op deze manier kan een angstige man een moedige man worden door de emotie te polariseren langs de lijn van de gewenste kwaliteit. De ouden zeggen: “Om je stemming of mentale toestand te veranderen, verander gewoon je vibratie, door een oefening van je wil, door je aandacht opzettelijk te vestigen op de meer wenselijke toestand.” Als je verdrietig bent, onthoud dan bewust de momenten waarop je gelukkig was. Je hoeft de duisternis niet weg te werken, breng gewoon een kaars in de kamer en de duisternis zal verdwijnen. Het volgende principe is nauw verwant aan het vorige, in die zin dat er zelfs in de variaties van de polen van tegengestelden een evenwicht is.

4. Het universum vraagt om balans.

Het universum vraagt om balans. De wet van compensatie is dat er voor elke actie een gelijke en tegengestelde reactie is. Als de slinger de ene kant op zwaait, moet hij altijd de andere kant op zwaaien. Als je wilt, stop dan even; en bedenk dat deze ritmeschommelingen ook in jouw leven tot uiting komen. Moed wordt voorafgegaan door angst. Geluk en verdriet wisselen elkaar af. De ouden zeggen: “De man die goed geniet, kan ook lijden. De man die weinig pijn voelt, kan maar weinig vreugde voelen.” Mentaal is het echter mogelijk om aan de lage kant te ontsnappen door erboven uit te stijgen. We zijn in staat om de zwaai van de slinger te overwinnen door de trillingen hoger te maken en boven de lagere trillingen uit te stijgen. In wezen verheffen we de vibraties van het zelf boven het gewone niveau van bewustzijn, en “weigeren” dan simpelweg om de slinger van emotie en stemming ons terug te laten zwaaien. Toch is de Wet van Compensatie van kracht. Je zult waarschijnlijk merken dat er niet zoiets bestaat als een succes van de ene op de andere dag. Men betaalt over het algemeen de prijs voor wat men wil bereiken. De dingen waarvoor men een prijs betaalt, worden altijd terugbetaald. Onthoud altijd dat alles onderworpen is aan het principe van oorzaak en gevolg. Voor elk gevolg is een oorzaak en vice versa. Ongeacht een overtuiging die zegt dat er geen oorzaak en gevolg is, is het principe altijd werkzaam.

5. We worden altijd gecompenseerd voor wat we doen.

Zoals Edgar Cayce zei: “Je mag alleen houden wat je weggeeft.” Het universum is een gigantische spiegel, die onszelf altijd naar ons terugkaatst, want dat is alles wat er echt is. We worden altijd gecompenseerd voor wat we doen. Als we oorzaak en gevolg beschouwen in termen van gebeurtenissen, dan ‘creëert’ strikt genomen geen enkele gebeurtenis een andere gebeurtenis, maar is het slechts een voorafgaande schakel in de grote keten van gebeurtenissen in de dag van het universum. Elke gedachte die we denken, elke actie, elke daad, creëert zowel direct als indirect resultaten. Het probleem in het leven van de meeste mensen is dat ze niet aan de kant van oorzaak en gevolg staan. De meeste mensen bevinden zich aan de effectkant van de vergelijking, niet bij de oorzaak, maar bij het gevolg – bij het effect van gebeurtenissen, andere mensen, de omgeving, interne stemmingen. Je hebt ze zien klagen over hun onmacht tegenover de natuur, gebeurtenissen en andere mensen. Je hebt ze hun macht zien weggeven om zowel hun eigen toekomst als die van anderen te beïnvloeden. Je hebt mensen gezien die doorzeefd zijn met schuldgevoelens, angst, ongerustheid en gebrek aan zelfbeheersing. Dit is allemaal het gevolg van een verkeerd begrip van het principe van oorzaak en gevolg. Onthoud dit gewoon, jij bent de oorzaak in jouw universum. Als je de trillingssnelheid van je denken verhoogt, zul je in staat zijn om boven de lagere effecten uit te stijgen. De lagere emoties en effecten zullen je niet beïnvloeden. Je zult echter altijd onderhevig zijn aan de hogere effecten.

6. Jij bestaat

Als je bestaat, is dat de enige kwaliteit die je hebt. Het betekent dat je altijd al hebt bestaan, dat je nu bestaat en dat je altijd zult bestaan – buiten de tijd om. Dat wat bestaat kan niet niet-bestaand worden. Dat is een heel andere kwaliteit. Jij bestaat en het bestaan bevat het concept van niet-bestaan. Bestaan kan en kan niet-bestaan worden. Je bent eeuwig, je bestaat. Het is je primaire kwaliteit. Je bent en zal altijd zijn. Je zult veranderen, je zult transmuteren, je zult verschuiven, je zult leren, je zult groeien. Maar jij zult altijd jezelf zijn – de Ware Jij. De Jij die zichzelf kent als jij.

7. De Ene is Alles, de Alles is Een.

Als we naar buiten kijken in de holografische kosmische droom, zien we dat we de droom en de dromer zijn, alle sterren, alle planeten en alle mensen. En elk individu bevat het geheel. Alle informatie, alle toegankelijkheid van alles dat is, zit in elk van de delen van alles dat is. Alles wat is kent zichzelf als één en kent zichzelf als alle delen. De Delen kennen zichzelf als individuen en kennen zichzelf als Eén met alle andere Delen.

8. Hoe dichter twee dingen bij elkaar passen, hoe sterker de koppeling en aantrekkingskracht ertussen

Dit principe, ook wel bekend als sympathieke resonantie of “soort trekt soort aan”, is de basis achter alle interactie. De wereld die we creëren of naar ons toe trekken, is degene die het meest bij ons past. De symfonie van ons trillingspatroon van onze overtuigingen, emoties en wezen bepaalt de wereld die we ervaren. Als we onze angsten voeden, dan is dat het akkoord dat wordt geactiveerd. Dat geactiveerde akkoord zal overeenkomstige akkoorden in het universum vinden en ermee “dansen”. Met wie en wat we hebben gekozen om te ‘dansen’, wordt bepaald door de akkoorden die we kiezen om energie op te wekken.

Het Universum herstelt zichzelf om jouw beeld van de werkelijkheid te accomoderen.

Omdat het universum intelligentie en bewustzijn is, is het mogelijk om de structuur van de intelligentie die het Quantum-niveau vormt, te beïnvloeden. Het niveau waarop effecten kunnen worden bereikt, is op de hogere trillingsniveaus. Het programmeren van je ervaring werkt op dit niveau. Er is evenwicht in het universum. Je kunt geen energie verbruiken en het niet aan je teruggeven. Onthoud ten slotte dat jij de oorzaak bent van alles wat jij en in jouw leven overkomt. Herschik je beeld van de werkelijkheid en het universum zal het accommoderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *