Geplaatst op Geef een reactie

Familiekarma en innerlijke heling

Hoe familiekarma als lichtwerker los te laten en kan één persoon het karma van de hele voorouderlijke lijn loslaten?

Hoe familiekarma los te laten, en is het mogelijk via één individu? Zijn lichtwerkers hier om familiekarma los te laten? En zo ja, hoe wordt dit gedaan?

Misschien hebt je een onverklaarbaar gevoel gehad dat jij je gezin zou moeten ‘redden’. Misschien voelde je je verantwoordelijk voor het feit dat ze gelukkig waren. En misschien heeft het zo gevoeld dat je familie dit echt van je verwacht.

Als gevolg hiervan voel je je verstrikt in een vreemde dynamiek met je gezin. Ook al wil je gezonde relaties hebben, het gebeurt op de een of andere manier niet. De redenen hiervoor zijn talrijk, maar een reden is dat je familiekarma kunt loslaten door je innerlijke genezing. Loslaten betekent de verstrikkingen binnen het familiesysteem via jouw innerlijk werk transformeren tot op het allerdiepste niveau.

Kunnen ‘lichtwerkers’ familiekarma loslaten?

Lichtwerkers zijn mensen op een spiritueel pad die weten hoe ze donker in licht kunnen omzetten. Ze hebben de schaduw uit de eerste hand ervaren, zowel in zichzelf als in hun leven. En om verschillende redenen hebben ze hun aandacht naar binnen gericht en een manier gevonden om echte genezing te ervaren.

Lichtwerkers zijn niet speciaal. Vooral hun moed en instinct om nooit op te geven zijn opmerkelijk.

Lichtwerkers zijn niet puur licht. Ze zijn vaak door de schaduw gegaan. Maar wat hen uniek maakt, is hun doorzettingskracht en bewuste keuzes. Ondanks dat ze soms niet weten hoe het helingsproces zal verlopen.

Lichtwerkers worden in families geboren om familiekarma los te laten. Zo worden oude familiepatronen niet doorgegeven aan de volgende generaties.

Wat lichtwerkers onderscheidt, is hun bereidheid om naar de dichtste plaatsen te gaan en hun genezing daar te brengen. Hoewel ze weten wat hen te wachten staat op zielsniveau, maakt het in de 3D zijn en vergeten wat ze hadden gekozen hun moed uitzonderlijk.

Genezing/Heling is een proces van integratie van de schaduw en het licht. Zo wordt de schaduw bevrijd van zijn rol als iets duisters en keert hij terug naar neutraliteit.

Vier dingen om te onthouden bij het vrijgeven van familiekarma

Aangezien je dit leest, ben je waarschijnlijk ook een lichtwerker. Iets heeft je hier gebracht. En dat iets wil dat je je herinnert wie je bent. Hoewel de term ‘Lichtwerker’ een label is, herkent je onderbewustzijn dit woord om iets in je wakker te maken.

Omdat je een lichtwerker bent, ben je hier ook om het familiekarma van je afkomst los te laten. Ik weet dat dit misschien niet geweldig klinkt, maar door familiekarma los te laten, stap je in de stralende kracht van je Ziel. Dat is een van de redenen waarom je ervoor gekozen hebt om als vrijwilliger je voorouderlijke afkomst te helen.

Je voelt misschien een sterke band met je familie, dus het idee om familiekarma los te laten, voelt misschien niet bepaald aantrekkelijk. Maar het gebeurt hoe dan ook. Door te negeren wat is, creëer je meer chaos en uitdagingen in het leven. Je bent meer klaar dan je beseft.

1. Geen toeval

Bij het loslaten van familiekarma is het eerste dat je dient te onthouden is dat er geen toeval is . Je hebt die specifieke voorouderlijke lijn gekozen voor incarnatie. Hoewel daar nog veel meer redenen voor zijn, heb je door hiervoor te kiezen de kans om het pad van ‘zelfmeesterschap’ te bewandelen. Zelfmeesterschap vraagt uiteraard diep in te zakken in de her-innering van wie je Bent. Niet alle verhalen en meningen hoe jij zou zijn. Verhalen worden heel snel tot waarheden verklaard. De waarheid is dat alleen jij vanuit jouw waarheid in verbinding met jouw Ziel weet wie je bent. Het zijn vooral die mensen die in die staat van bewustzijn Zijn, die jou zullen ‘zien’ vanuit jouw Zijn. En ook dat los van voorkeuren.

De details van je familiepatronen komen overeen met de lessen die je ziel wilt ervaren/leren. Ook ben je waarschijnlijk al ingewijd in vergelijkbare frequenties en niet-geheelde wonden die je familie heeft. Daarom, wanneer je familiekarma loslaat, brengt het ook een einde aan je belangrijkste zielspatronen.

2. Stop met het genezen van je gezin

Dit klinkt in eerste instantie misschien contra-intuïtief, maar om familiekarma los te laten, moet je niet proberen jouw familie te helen. Wanneer je alleen de volledige verantwoordelijkheid neemt voor jouw helingsproces, sta je ook anderen toe om te genezen. Omdat je niet gescheiden bent van je familie, brengt je innerlijke genezing, genezing voor anderen. Wat de één doet, heeft invloed op het geheel.

Misschien heb je geprobeerd je familie te helen. Misschien voelde je je op de een of andere manier verantwoordelijk voor hun ‘geluk’. En waarschijnlijk heeft het nooit blijvende duurzame heling gebracht. In plaats daarvan speel je de oude dynamiek uit wanneer de een duwt en de ander weerstand biedt.

Wanneer je je familie accepteert zoals ze zijn – inclusief hun schaduw – begin je te genezen. Het maakt het mogelijk om dezelfde schaduw in jou te integreren. En dit zal ze vroeg of laat beïnvloeden zonder dat je ze direct probeert te helen. Soms komt het verlangen om anderen te helpen voort uit het onbewust omzeilen van het genezen van jezelf.

Onthoud dat wanneer iemand zich te veel op anderen richt, dit hen in staat stelt hun eigen schaduw niet te doorgronden.

3. Genees jezelf

De enige manier om als lichtwerker familiekarma los te laten, is door jezelf te helen. Jezelf helen heeft niets te maken met andere mensen. Het gaat erom de volledige verantwoordelijkheid te nemen voor jouw pad en de manieren waarop we anderen onze grenzen hebben laten overschrijden, te stoppen. En dit geldt in de andere richting evenzeer.

Hoe dieper je in je eigen genezing gaat, hoe meer impact je genezing zal hebben. De innerlijke genezing zal zich door je voorouderlijke afstamming bewegen als het rimpeleffect dat cirkels op een meer creëert. Omdat we zijn gevormd door de voorouderlijke patronen en daarom door ze van binnenuit te genezen, wordt de hele keten van familiekarma losgelaten.

Wanneer je geneest, eindigt het familiekarma met jou. Het zal niet worden doorgegeven aan toekomstige generaties.

Dus als je familiekarma wilt loslaten, breng dan al het bewustzijn naar je schaduw. Kijk naar de manieren waarop je dezelfde patronen hebt uitgespeeld. Kijk ook naar de plaatsen waar je bent geweest in afwijzing, ontkenning of weigering van je familiepatronen – want dit is ook een schaduw.

Als je de eigenaar bent van al je familiesjablonen – het licht en het donker – heeft het jou niet langer in bezit.

4. Collectieve genezing

Relaties creëren gezinnen. Gezinnen vormen organisaties. Organisaties creëren staten. Staten creëren het collectief. Daarom heeft één individu door het rimpeleffect invloed op het collectief.

Wanneer je je familiekarma loslaat, breng je honderden jaren genezing naar het verleden en de toekomst.

Stel je voor dat er iemand zou zijn die het familiekarma vrijgeeft voor elke voorouderlijke afstamming. Uiteindelijk zou het hele collectief genezen, omdat alles begint met relaties en met iemand die de verantwoordelijkheid neemt en gewonde energie in zichzelf geneest.

Er zijn heel wat manieren om het familiekarma te helen/te transformeren, van systemisch werk tot spiritueel werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *