Geplaatst op Geef een reactie

Nieuwe Maan in Ram- 21 Maart 2023

Nieuwe manen zijn de kosmische resets van de astrologische wereld – ze geven ons elke maand een nieuwe start, waardoor we ons bord kunnen leegmaken van alles wat ons niet meer dient (echt, alles).

Vandaag kunnen we deze vibes ervaren met een glorieuze Nieuwe Maan in Ram, een teken van een tijd van mogelijkheden en hoop voor de toekomst.

Er zullen deze maand twee (!!!) Nieuwe Manen in Ram ( 20 April 2023) zijn, wat betekent dat we de dubbele dosis van die doorzetter krijgen, teken van de vurig gepassioneerde Ramenergie.

Dit is een mooie tijd om af te stemmen op wat je optilt, maar ook wat je hoopvol en enthousiast maakt voor de toekomst! Hoewel de meeste nieuwe manen een periode kunnen zijn waarin we behoefte hebben aan meer rust, kan deze nieuwe maan in het vuurteken Ram precies de vonk van energie en inspiratie leveren waar we op hebben gewacht.

Deze Nieuwe Maan in Ram is onze ‘laatste’ kans zijn om voor een tijdje intenties te zetten. De reden is dat het eerste eclipsseizoen van het jaar snel nadert, wat een tijd van onzekerheid met zich meebrengt. Verduisteringen zijn niet bedoeld om te worden gekanaliseerd of aangewend, in plaats daarvan zijn het tijden van overgave.

We zullen pas op 19 mei een ‘gewone nieuwe maan’ meemaken, dus dit is je laatste kans om het meeste uit deze gunstige maanenergie te halen. Start nu je projecten, manifesteer je dromen en zet je verlangens in beweging. De tijd is rijp voor positiviteit en succes. Ik had hierover deze ochtend een uitgebreid gesprek met een cliënt, die wel uitreikte naar een nieuwe weg enerzijds en anderzijds zichzelf saboteerde om haar kwantumsprong te maken. Haar weg lag helemaal open naar vernieuwing, er waren geen obstakels, alleen haar eigen angst. Op een bepaald moment voelde ik ook haar boosheid aan de oppervlakte komen ( het verleden) omdat ik steeds dieper naar de kern doordrong. Dat zijn van die moeilijke en soms vermoeiende gesprekken, als een cliënt zichzelf saboteert enerzijds en toch willen weten of doelen bereikt zullen worden. Ik blijf het herhalen: ik leid iemand naar de kern en kan geen beloften maken hoe iemand zijn/haar weg zelf aflegt. Ik houd alzo niet van voorspellende beloftes doen, zonder dat de cliënte pro-actief aan de slag gaat met alle krijtlijnen, wat de obstakels zijn én de groeikansen. Heft in eigen handen nemen, SMART, bewust én verbonden met hart en ziel.

Verder zijn er een paar planetaire gebeurtenissen om op te letten tijdens deze nieuwe maan. Om te beginnen staat Mercurius, de planeet van communicatie, dicht bij de zon en de maan , waardoor onze communicatie met anderen om diep invoelende aandacht vraagt. Het kan er dus ook wel eens hard aan toegaan. Tel tot 10 en zelfs verder als je de storm voelt aankomen, zowel bij jezelf als bij anderen.

Er is een onstuimige energie onder deze manestralen en we voelen ons misschien geroepen om nu te handelen, we voelen ons reactiever en besluitvaardiger! Doe echter je best om je ongeduldige aard te temperen. Hoewel de energie van Ram opwindend en motiverend is, kan de vonk net zo snel opbranden als hij begon!

Een andere planeet om naar uit te kijken is Mars, de planeet van verlangen, die in de laatste graden van Tweelingen en in een wijd aspect naar Neptunus is en ons aanspoort om het rustig aan te doen en te bepalen wat we willen bereiken. Pak je angsten aan en omarm alle demonen die je in je kasten hebben verstopt. Het is essentieel om van de schaduwkant van onszelf te houden!

Adem in, Adem uit. Voelt het allemaal iets té intens, trek je even terug uit de hectiek, neem de rust die je nodig hebt.

Mars is in de astrologie de god van de oorlog is, dus we moeten heel voorzichtig zijn met onze interacties met anderen gedurende deze tijd. Dit is vooral waar omdat Mars in Tweelingen staat, het sterrenbeeld dat gedachten en spreken/verwoorden regeert.

Degenen die merken dat de intense energie van Mars binnenkomt, wordt geadviseerd om het te bestrijden door inspannende oefeningen te doen. Tip: probeer op deze dag een nieuwe trainingsles (boksen of wat dan ook) of looproute uit – misschien moet je wat stoom afblazen, en dit is de perfecte manier om het te doen.

Om deze vibes zo goed mogelijk te benutten is het belangrijk om onze langetermijnvisie niet uit het oog te verliezen terwijl we aan onze doelen werken. Om te manifesteren onder deze nieuwe maan, concentreer je op jezelf. Heb je een bepaald doel voor ogen? Wil je op een meer authentieke manier in de wereld verschijnen? Is er een risico dat je geroepen voelt te nemen, maar blijft je logische geest jezelf er steeds weer uit praten? Hoe kun je geestelijk, emotioneel of fysiek beter voor jezelf zorgen?

Kort na deze nieuwe maan , gaat Pluto, de planeet van dood en wedergeboorte, naar Waterman. Deze verandering is de eerste na meer dan 200 jaar, dus het is zeer significant en krachtig. Pluto brengt nog meer frisse energie die veranderingen en een nieuw begin omarmt. Sommige dingen in je leven zullen worden afgebroken, maar alleen zodat je kunt opbouwen. Ik noem het verder ‘shiften’ van binnenuit.

Wat we tijdens deze periode beginnen, zal langdurig zijn. Gebruik je energie heel wijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *