Geplaatst op Geef een reactie

ASTRO UPDATE PLUTO IN WATERMAN

PLUTO IN WATERMAN!

Er is een reden waarom astrologen maart 2023 nauwlettend in de gaten hebben gehouden. Slechts een paar weken nadat Saturnus Vissen binnenging – en schokgolven veroorzaakte over onze individuele en collectieve verantwoordelijkheden – Pluto, het hemellichaam geassocieerd met massale, langdurige transformatie, verschuift op 23 maart naar het teken Waterman.

En wat betekent dat? Wat deed je in het jaar 1777? 🙂 Omdat dat de laatste keer is dat Pluto dit sterrenbeeld bezet heeft. Het volstaat te zeggen dat de komende twee decennia misschien een beetje ongekend zijn.

Houd je hoed vast. Hieronder vind je alles wat je moet weten over de monumentale beweging van Pluto naar Waterman.

Ten eerste, wat is Pluto’s deal?

Net als zijn mythologische naamgenoot regeert Pluto transformatie, wedergeboorte en monumentale metamorfose. Het vertegenwoordigt de ongelooflijke intensiteit van alles wat zich onder de oppervlakte bevindt: olie, diamanten, ongedierte en – natuurlijk – geheimen.

In wezen spreekt Pluto over macht. Pluto is niet bang om zich af te vragen wie de baas is, navigeert door de meest complexe systematische netwerken en scheurt ze stilletjes van binnenuit uit elkaar. In feite is er niets waar Pluto meer van houdt dan slopen!

Nog iets om te weten over Pluto: zijn invloedssfeer is enorm. In tegenstelling tot de ‘persoonlijke planeten’ die verwijzen naar dagelijkse zaken (de zon, maan, Mercurius, Venus en Mars), planeten aan de andere kant van de asteroïdengordel (Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus en Pluto) worden als ‘transpersoonlijk’ beschouwd, omdat hun impact op een grootschalig generatieniveau wordt ervaren. In feite wordt Pluto soms een ‘generatieplaneet’ genoemd omdat de overgangen naar nieuwe tekens meestal slechts één keer in een generatie plaatsvinden.

En Pluto heeft ongetwijfeld de meest verreikende, langdurige, grootschalige invloed van allemaal!

In feite komt de locatie van Pluto aan de hemel overeen met onze generatieclassificaties: de meeste Gen-Xers werden geboren met Pluto in Weegschaal (1971-83); millennials zijn geboren met Pluto in Schorpioen (1983–95); en Gen-Zers werden geboren met Pluto in Boogschutter (1995-2008).

https://www.catharinaweb.nl/astrologie/pluto.htm

Hier kun je ook berekenen in welk teken Pluto staat. Je geeft je geboortedatum in en het geboorte-uur. Interessant om even verder te lezen.

Beginnend in 2008 (precies op tijd voor Gen Alpha), ging Pluto het teken Steenbok binnen, waar het de afgelopen 15 jaar heeft gewoond. Het feit dat deze transit begon met een bankfaillissement en nu is geëindigd met een andere is opmerkelijk: Steenbok, het laatste aardeteken van de dierenriem, wordt geassocieerd met grote bedrijven, de economie, de macht van het bedrijfsleven en traditionele infrastructuur.

En tenzij je onder een steen hebt geleefd, is het geen verrassing dat er diepgaande doorbraken zijn geweest met betrekking tot de heersende machten.

Dus wat is de deal met Pluto in Waterman?

Omdat er geen toevalligheden zijn, is elke dierenriem precies geplaatst waar hij moet zijn om de zaken in evenwicht te brengen.

Aan de andere kant van Pluto in het late kapitalisme van Steenbok staat Pluto in Waterman – een transit die opmerkelijk anders zal aanvoelen.

Waterman, het laatste luchtteken van de dierenriem, wordt vertegenwoordigd door een waterdrager die een vaas gevuld met water draagt om te delen met de massa, als symbool van rechtvaardigheid, menselijkheid en collectieve zorg.

Waterman wordt geregeerd door Uranus en wordt geassocieerd met wetenschappelijke doorbraken, medische en technologische vooruitgang en de behoeften van de samenleving als geheel.

Zou dat kunnen leiden tot dogmatisme of een AI-overname of een onherstelbare institutionele ineenstorting? Mogelijk! Maar uiteindelijk is Waterman een humanitair persoon met een voorliefde voor uitvindingen, dus tijdens Pluto in Waterman moeten we ons schrap zetten voor veel grote veranderingen die van invloed zijn op beleid, technologie en het collectief.

Wanneer gaat het gebeuren?

Omdat Pluto zo langzaam beweegt, duurt het langer dan minuut voordat we echt de effecten van deze wisseling van de wacht beginnen te voelen.

Pluto staat van 23 maart tot en met 11 juni in Waterman; 20 januari 2024 tot en met 1 september 2024; en 19 november 2024 tot en met 8 maart 2043.

Tussen die data gaat Pluto retrograde en keert terug naar Steenbok, om de losse eindjes aan elkaar te knopen en eventuele onafgemaakte zaken aan te pakken.

Wanneer het echter uiteindelijk in Waterman terechtkomt, zal Pluto daar maar liefst 19 jaar (!) blijven voordat het aan zijn reis naar de etherische hemel van Vissen begint.

Wie gaat het voelen?

Iedereen. Om samen te vatten: dit is een werkelijk enorme planetaire verschuiving die enorme implicaties heeft voor de mensheid als geheel. Pluto heeft invloed op de massa, dus te zijner tijd zullen we dit allemaal op sociaal-politiek niveau voelen.

Als je precies wilt weten welke delen van je leven worden beïnvloed door Pluto’s beweging naar Waterman, kun je www.astro.com raadplegen om te bepalen waar Waterman in je geboortehoroscoop is. Uiteraard kun je ook je geboortechart laten opmaken bij een astroloog.

Welke planeten of hemellichamen Waterman ook bezetten, het zal de komende twee decennia door Pluto worden geactiveerd. Staat jouw Zon bijvoorbeeld in Waterman? Wees niet verbaasd als je identiteit en zelfexpressie een grote opknapbeurt ondergaan.

Of, als je een Waterman Mars hebt, wat je motiveert en voorwaartse actie voortstuwt, kan een drastische transformatie ondergaan dankzij deze ingrijpende transit.

Geen planeten in Waterman? Geen probleem. Door het huis met Waterman in je geboortehoroscoop te lokaliseren, kun je het gebied van het leven zien dat Pluto’s beweging gaat belichten en ook de overkoepelende thema’s en verhalen die deze transit zal behandelen.

Als je bijvoorbeeld Waterman in het tweede huis van waarden hebt kun je grote verschuivingen ondergaan in je relatie met geld en bezit , terwijl Waterman in het zevende huis van partnerschap van invloed kan zijn op hoe jij door relaties navigeert.

Onthoud dat Pluto noch een einde noch een begin betekent, maar een proces. Als je in het ondiepe gedeelte hebt rondgesparteld, herinnert Pluto je eraan dat je misschien wat dieper kunt zwemmen.

Misschien heb je je vastgeklampt aan een bestaande status-quo, bang voor wat je zult verliezen als je loslaat; Pluto nodigt je uit om je greep los te laten.

Alles wat echt is, kan niet worden verbroken, en – met Pluto aan jouw zijde – ben je altijd gewapend met de strategie, moed en buitengewone mystiek van regeneratie. Het is tijd om de knop om te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *