Geplaatst op Geef een reactie

Astro update Volle Maan in Weegschaal 6-04-2023

Weegschaal is een teken dat verband houdt met onze relaties en hoe we daarin omgaan. Het is ook verbonden met rechtvaardigheid, eerlijkheid en de behoeften en het welzijn van anderen.

Onder de Weegschaal Volle Maan kunnen we een schijnwerper richten op onze relaties en hoe we ervoor kiezen om daarin te verschijnen. Welke relaties halen het beste uit ons? Welke overtuigingen zorgen ervoor dat we terugdeinzen tot minder de persoon die we kunnen zijn?

De Volle Maan kan dit voor ons verlichten en helende trillingen sturen waardoor we ons zelfverzekerder, gesteund en gezien kunnen voelen. We kunnen ook eindelijk het vertrouwen krijgen om relaties los te laten die niet langer ons hoogste zelf dienen. Ik merk op dat dit volop gaande is. Vandaag gingen heel wat consulten rond relaties die ‘plots’ verbroken werden ( zo plots is het uiteraard niet) of relaties die aan een ‘zijden draadje’ hangen. Ik deel in elk consult dat het niet meer gaat over ‘gaat het goedkomen’, maar zijn partners bereid om mee te bewegen in de veranderingen die zich opdringen. Het gaat voor veel bewuste mensen niet meer om de schone schijn voor de buitenwereld ophouden, maar oprecht bezield partnerschap. Oude wonden die niet geheeld zijn werden/ worden nu volop op elkaars bordje gegooid. Het kan écht anders. Het moét ook anders en dat wordt steeds duidelijker in alle relaties trouwens.

De Weegschaal Volle Maan brengt genezing

Cheiron, de asteroïde die bekend staat als de gewonde genezer, is heel actief tijdens de Volle Maan van april 2023 en zal ons ondersteunen om te observeren hoe onze wonden onze relaties kunnen leiden en de manier waarop we ervoor kiezen om te verschijnen in onze interacties met anderen. Kiezen we voor de harde kant of kiezen we voor verzachting, begrip en respect?

Onze wonden kunnen ons er soms van weerhouden volledig aanwezig en authentiek te zijn in onze relaties, maar het is de energie van Cheiron die ons eraan herinnert dat onze wonden ons niet hoeven tegen te houden. Onze wonden kunnen bestaan en ons nog steeds naar een plaats van heelheid, liefde, verbinding en schoonheid leiden.

Cheiron erkent dat sommige wonden gewoon te diep zijn om ooit te worden ‘genezen’. In plaats daarvan leert Cheiron ons om onze wonden te accepteren, van onze wonden te houden en te begrijpen dat deze eeuwige wonden de kracht hebben om ons te vormen tot een ware versie van onszelf.

Het is door Cheiron’s eigen verwonding dat hij zijn gave vindt om een genezer, leraar en intuïtief te zijn. En misschien kunnen jouw wonden jou hetzelfde bieden.

Je kunt met je wonden rondlopen, maar toch een inspirerend, liefdevol en doelgericht leven leiden. Je bent niét je wonden, ondanks alles BEN JE puur Bron en Licht. Het is het idee van het oude paradigma, het slachtofferbewustzijn, dat jou nog vasthoudt in iemand die je niet BENT! Maak de belofte aan jezelf dat je je onthecht van alles wat je vanuit het verleden in de grip/greep houdt, én laat het ook nooit toe dat anderen dit doen met jou. Je kan best het ‘zwarte schaap’ van de familie zijn geweest. Maar in werkelijkheid is dat een illusie. Misschien wordt het karma wel via jouw ‘rol’ die je hebt gehad, doorbroken en komt dit te goede van jouw kinderen en kleinkinderen! Ik schrijf misschien, maar het is een diep ‘weten’.

Als je bereid bent om in het werk te stappen, kan de Weegschaal Volle Maan een licht schijnen op deze helende reis voor jou, en je helpen je heelheid te herkennen, ondanks je wonden. En vanuit deze heelheid kan het je in staat stellen om diepere, betekenisvollere en meer authentieke verbindingen met anderen te maken.

De Weegschaal Volle Maan: Koorden ontwarren, ontknopen, onthechten en loslaten


Er is een schoonheid onder de Weegschaal Volle Maan die ons kan leiden om dieper, meer verbonden en meer afgestemd te worden op de wereld om ons heen. We zijn vaak zo gefocust op het afstemmen op onszelf en onze innerlijke wereld, maar deze Volle Maan moedigt ons aan om ook op anderen af te stemmen.

De Volle Maan van april moedigt ons aan om diepere verbindingen te smeden en niet bang te zijn om naar binnen te leunen. Weegschaalenergie heeft de neiging om onszelf te verliezen in de aanwezigheid van anderen, en hoewel we daar niet echt heen willen, is het soms is een noodzakelijk onderdeel van het vinden van onszelf.

Als je merkt dat je verdwaald bent in de greep van een ander, dan is deze Volle Maan jouw kans om naar de andere kant ervan te zwemmen en er meer ontwaakt en meer verbonden met wie je bent naar buiten te komen.

Als je je geroepen voelt, is de Weegschaal Volle Maan ook een krachtig moment om in een ritueel alle verbindingskoorden los te maken die je vasthouden of beperken. Wanneer je het ritueel voor het loshaken van koorden doet, verlaat je de andere persoon niet, maar verbreek je gewoon de energetische banden die je met hem hebt gecreëerd. Belangrijk hierbij is dat de emoties en gevoelens eromheen voor jezelf ‘zuiver’ /gezuiverd zijn van wrok, wraak, boosheid, haat…koorden energetisch losmaken is geen spelletje. Waar nog oude emoties aankleven, zal het koord zich opnieuw installeren. Voel je dat hier nog verwerkingstijd voor nodig is, neem dan je tijd hiervoor. Wat uiteindelijk geheeld is, wordt in liefde en respect getransformeerd en is het volbracht voor ieders hoogste goed.

Jupiter is ook sterk verbonden met deze Volle Maan, wat gunstig kan zijn bij dit soort werk. Jupiter is de grote expander. Het vergroot wat onze aandacht nodig heeft, zodat we voor eens en voor altijd actie kunnen ondernemen.

Met de uitgestrekte eigenschappen van Jupiter versterkt onder deze Volle Maan, zal het voor ons gemakkelijker zijn om waar te nemen waar we koorden moeten doorsnijden en waar we het ons kunnen veroorloven om wat dieper naar binnen te leunen. Jupiter zal het ons niet alleen duidelijk maken, maar het heeft ook een manier om het positieve te benadrukken, zodat we de zilveren voeringen om ons heen gemakkelijker kunnen waarderen en herkennen.

De Weegschaal Volle Maan en de Kracht van de Godinnen
Er zijn twee sterke vrouwelijke invloeden verbonden aan deze Volle Maan, drie als je het feit meetelt dat Weegschaal wordt geregeerd door Venus, de godin van de liefde. De twee sterke vrouwelijke invloeden zijn Eris, de godin van onenigheid en strijd, en Vesta, een asteroïde genoemd naar de godin van haard en vuur.

Deze invloed van deze godinnenkrachten kan op een aantal manieren uitwerken. Eris kan enige vernietiging voor ons veroorzaken, waardoor er enige onenigheid kan ontstaan, zodat we actie kunnen ondernemen om meer harmonie te brengen.

Volle manen hebben de neiging om dingen uit ons leven bloot te leggen en los te laten, dus dit kan zijn waar de onenigheid wordt waargenomen. Met de sterke Godinnenenergie die rondcirkelt, kunnen we ook kwesties rond gendergelijkheid en reproductieve rechten in het collectief zien.

Vesta heeft een zachtere energie en kan misschien het tegengif zijn voor elke onenigheid of strijd die Eris kan veroorzaken. Vesta herinnert ons eraan om terug te keren naar ons huis, ons centrum en naar ons innerlijke vuur. Ons innerlijke vuur is de weergave van onze waarheid, onze authenticiteit en wie we werkelijk zijn zonder alle lagen die de samenleving en onze verwachtingen op ons projecteren.

Er circuleert veel energie onder deze Volle Maan, maar het roept ons om onze heelheid te erkennen, diepere verbindingen te zoeken, koorden, verstrikkingen en verstrengelingen die ons vastzetten los te laten en naar ons eigen innerlijke vuur te terug te keren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *