Geplaatst op 1 reactie

Omgaan met intuïtieve kinderen

Intuïtieve kinderen zijn doorgaans empathisch en gevoelig voor de energieën om hen heen. Ze kunnen ook voorspellende dromen of visioenen hebben of in staat zijn om energieën te zien of te communiceren met spirituele gidsen en engelen.

Kinderen zijn erg vatbaar voor psychische energie en hebben de neiging dingen sterker te voelen dan volwassenen. Dit komt meestal omdat ze erg open zijn en niet veel energetische blokkades hebben.

De meeste intuïtieve kinderen zullen ook graag communiceren wat ze zien, horen en voelen, wat misschien ook de reden is waarom ze vatbaarder zijn voor bezoek uit de geestenwereld.

Wanneer kinderen praten over het zien van geesten, het horen van berichten of stemmen, of het doen van paranormale voorspellingen, is dat meestal een vrij goede indicatie dat ze over intuïtieve vermogens beschikken.

Andere tekens omvatten ook-

-Emoties heel diep voelen en erop reageren
-Zeer gevoelige emoties/reacties op mensen, plaatsen en zelfs objecten
-Zeer levendige dromen of zelfs nachtmerries
-Nachtelijke paniekaanvallen of angstaanvallen
-Onverklaarbare stemmingswisselingen of lichamelijke symptomen zoals hoofdpijn en vermoeidheid
-Compassie en empathie voor alle levende wezens
-Praten over engelen, geesten, “hemel” en vorige levens
-Liefde voor de natuur, feeën en mythische wezens
-Natuurlijk dingen genezen met hun handen
-Heel wijs of filosofisch zijn voor hun leeftijd
-Indigo-, kristal- of regenboogkenmerken
-Net als alle kinderen zijn intuïtieve kinderen op deze aarde gekomen met een heel specifiek doel en missie. Intuïtieve kinderen zijn natuurlijke genezers en lichtwerkers, gestuurd om de vibratie en het bewustzijn van de planeet te helpen verhogen.

Als je merkt dat je kind intuïtief is, is het belangrijk om je kind in de goede richting te helpen, zodat hij zich gesterkt voelt en controle heeft over zijn gaven.

Enkele wegwijzers om je intuïtieve kind te ondersteunen:

 1. Luister zonder oordeel
  Het is erg belangrijk om je kind niet te veroordelen omdat het dingen met je deelt. Geef ze een veilige plek om te delen wat er gebeurt en moedig ze aan om over hun ervaringen te praten. Geloof wat ze zeggen en probeer hun ervaringen niet te bagatelliseren door ze te vertellen dat het slechts hun verbeelding is. Misschien wil je ook bepaalde dingen voor hen valideren om hun gaven te ondersteunen en aan te moedigen. Veilige manieren om dit te doen, zijn door hen creatieve activiteiten te laten ondernemen, met kristallen te werken of te leren mediteren.
 2. Laat hen ook heel normaal voelen
  Je wilt niet dat je kind het gevoel krijgt dat ze raar of anders zijn, daarom is het belangrijk om ze zich normaal te laten voelen. Als ze over hun gaven praten, laat ze dan weten dat ze niet alleen zijn en dat ze niet de enigen zijn die dit soort dingen meemaken. Help ze hun gaven te begrijpen door ze bepaalde dingen uit te leggen over de aard van intuïtie en dingen op een dieper niveau te voelen. Valideer ervaringen voor hen en laat ze weten of ze iets juists zeggen. Dit zal hen ook helpen om te vertrouwen op hun intuïtieve vermogens.
 3. Laat ze weten dat ze de touwtjes in handen hebben
  Als je kind vertelt over het zien van dingen die hem bang maken, is het belangrijk om hem te laten weten dat hij de macht heeft om nee te zeggen en om duidelijke grenzen te stellen. Laat ze weten dat ze een veilige ruimte kunnen creëren en dat ze hun capaciteiten kunnen beheersen. Als ze energieën zien die hen bang maken, laat ze dan weten dat ze ook de macht hebben om hen te vertellen weg te gaan.
 4. Laat ze zich veilig voelen
  Welke gaven je intuïtieve kind ook heeft, het is belangrijk dat ze zich altijd veilig voelen. Een beschermend kristal geven of ze leren hoe ze een ruimte kunnen opschonen, kunnen krachtige hulpmiddelen zijn voor kinderen die hen helpen zich op hun gemak te voelen. Door hen te leren hoe ze zichzelf kunnen omringen met kunnen ze ook hun angsten verminderen en ze helpen zich veilig te voelen.

Het is belangrijk om te onthouden dat alle kinderen verschillend zijn en afhankelijk van hun persoonlijkheid een andere aanpak kunnen vereisen. Als je echter een veilige ruimte kunt creëren waar ze zich gekoesterd en beschermd voelen, kan dat een grote bijdrage leveren aan het beheren van hun gaven.

1 gedachte over “Omgaan met intuïtieve kinderen

 1. Good post. I learn something totally new and challenging on blogs I stumbleupon on a daily basis. Its always useful to read content from other authors and practice something from their websites.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *