Geplaatst op Geef een reactie

Zielsverwanten en andere verbindingen anders belicht

Ik voel me geleid om enkele gedachten over zielsverwanten en spirituele romantische liefde te delen. Ik denk dat het idee van ‘zielsverwanten’ op grote schaal verkeerd wordt begrepen, en in het algemeen denk ik dat het doel van de liefdevolle partnerschappen die we kunnen aangaan, volledig is gekaapt door de heteroseksuele ‘tot-de-dood-ons scheidt’-ideologie . Ik neem de tijd in dit blog om een nieuw raamwerk te helpen creëren om zielsverwanten te begrijpen en waarom je ze niet voor altijd in je leven hoeft te hebben. Ik weet dat dit niet is wat velen willen horen of lezen, en toch is het belangrijk om op een volwassen manier te willen/ te durven kijken welke diepe lagen onder deze ideologie ligt.

Ontmoeting met de onsterfelijke vonk
Er bestaat geen twijfel over: het ontmoeten van een soulmate is een geweldige schok. Het is alsof je wordt geraakt door een schok van meerdere versterkers en het op de een of andere manier overleeft. Jullie weten misschien niet echt wat je overkomt, maar jullie voelen je allebei ongelooflijk tot elkaar aangetrokken. Het is anders dan al het andere dat je hebt meegemaakt, en je moet elkaar leren kennen. Zo begint een intense dans – althans aanvankelijk – waarbij je elkaar hals over kop in elkaars armen en elkaars problemen rent.

De onsterfelijke vonk van deze relatie is de diepe natuurlijke verbinding die je hebt met deze andere persoon. Als je nog nooit zo’n sterke emotionele, spirituele en vaak fysieke band met iemand hebt gevoeld, is dit overweldigend. Het sluit meestal aan bij het culturele idee dat de persoon “de ware” voor jou is. Ik pel het idee van “die ene” van zielsverwanten vroeg af omdat ze niet hetzelfde zijn. ‘Die ene’ is een ongezonde mythe die zegt dat er maar één juiste persoon voor jou is voor een langdurig romantisch partnerschap. Wat als je enige ware liefde in Oeganda is en je elkaar nooit ontmoet? Ik weet zeker dat mensen een heleboel verhalen in hun hoofd hebben over hoe ze naar Oeganda zouden worden getrokken, maar daar gaat het niet om. Het punt is dat je met veel mensen intens verbonden relaties kunt hebben, hoewel zielsverwanten graag verschijnen als een van de eersten die we hebben. Het andere punt is dat er niet zoiets bestaat als ‘die ene’ zoals onze cultuur het definieert.

Naarmate er zich problemen voordoen, wordt de ware aard van de soulmate onthuld
Soulmates zijn zo natuurlijk verbonden op een diep niveau dat het is alsof je een ander deel van jezelf vindt. En dat is een belangrijk punt om te begrijpen. Wanneer je in contact komt met een zielsverwant, krijg je een spiegel voor vele aspecten van jezelf die je voorheen niet kon zien. Soulmates hebben vaak complementaire eigenschappen, ervaringen en persoonlijkheidsstukken, en dat is waar een deel van het idee van ‘compleet zijn’ door iemand vaak vandaan komt. Maar je soulmate is hier niet om je compleet te maken. Je soulmate laat je de stukjes van jezelf zien die je hebt verwaarloosd en de plekken waar je van moet leren. Vervolgens kan dit veel soulmate-relaties erg vluchtig maken. De diepe band die jullie beiden samen hebben, activeert je ziel en je wordt aangemoedigd om verder te gaan op de reis van je ziel. Maar om dat te doen, moeten al die blinde vlekken en problemen waaronder je ziel begraven ligt, worden opgeruimd.

En zo zien we dat de soulmate niet is gekomen om je compleet te maken, maar om je verder te duwen in de richting van je ware doel en zielsplan.

Zielsverwanten die blijven bestaan en zielsverwanten die vertrekken
De hoeveelheid werk die je samen doet, bepaalt vaak hoe lang je met een soulmate zult zijn. Ik zou ook zeggen dat je meerdere zielsverwanten in verschillende intensiteit kunt hebben. De sleutel is echt hoe je elkaar wederzijds beïnvloedt. Als één persoon de enige is die diep wordt beïnvloed, is dat meer een leerling-leraarrelatie of een leerling-gidsrelatie. Soulmates zijn gewoon diep verbonden zielen, en je kunt voelen hoe eeuwig die verbinding is. Daarom kan het ego echt in de war raken als het pad samen in de aardse realiteit is voltooid is. Hoe kan zoiets eeuwigs eindigen?

Het is omdat we allemaal samenkomen voor bepaalde momenten in ons leven. Als twee zielsverwanten hun werk niet langer samen hoeven te doen, gaan ze vaak uit elkaar. Als je veel bewustzijn in het proces hebt gebracht, kun je als vrienden uit elkaar gaan, maar soms worden relaties gewoon voltooid. En dat is oké. Precies daar worstelen velen met het idee dat soulmates tot het einde van dit aardse leven bij elkaar zouden ‘moeten’ blijven. En het idee dat er slechts één soulmate zou zijn. Ik merk dat daarin enorm veel angst aanwezig is. Als hij of zijn mijn ‘ware soulmate’ is, hoe kan het dan bestaan dat mijn partner nog een soulmate heeft. Het idee dat soulmates rollebollen met elkaar is ook weer zo’n idee ontstaan uit angst.

Anderen zijn bedoeld als langdurige romantische partners, maar ik wil niet dat je je soulmate beperkt tot een vastomlijnd concept. Het zal voor jullie beiden te beperkend zijn. Als dat is wat er aan het evolueren is, beschouw het dan als een zegen, hoewel deze persoon waarschijnlijk je hele leven je problemen zal aanwakkeren, net als jij voor je soulmate. Het is gewoon de aard van dit soort verbintenissen, maar het kan zeer lonend zijn, aangezien weinig anderen je zoveel over jezelf zullen laten zien.

Veel Soulmates kunnen komen en gaan
Er is gewoon een resonantie voor een zielsverwant die alleen jij kunt weten. En een soulmate hoeft geen minnaar te zijn. Een soulmate kan van beide geslachten zijn, en een soulmate kan een platonische vriend zijn. Maar het spirituele werk waar je elkaar van nature naartoe duwt, zal onmiskenbaar zijn. Het is echt een wederzijdse dienst. Hoewel wanneer iemand je laat zien hoe onwetend je bent geweest over de problemen van je vader, dit op dit moment misschien moeilijk te waarderen is.

Je kunt dus meerdere zielsverwanten in je leven laten ontmoeten om je op verschillende tijdstippen verschillende lessen te leren. Ze zijn niet vast te houden. Als het niet de bedoeling is om samen verder door het leven te gaan, dan kan je ego nog zo hard proberen vast te houden. Dank elkaar om de ervaringen en wat je van elkaar hebt geleerd. In het beste geval ben je gegroeid, bewuster geworden.

Het Tweelingvlamfenomeen
De tweelingvlam voelt alsof je een tweeling bent. Je deelt veel overeenkomsten. Waar veel van de soulmate-relaties gaan over het laten zien van dingen die je niet hebt of waar je niet naar kijkt, deelt de tweelingvlam tot op zekere hoogte veel van dezelfde sterke punten, zwakheden en zielspad. Als je tevreden bent met jezelf, zul je vooral genieten van een tweelingziel. Waar je je nog voor jezelf verbergt, zal je tweelingziel een krachtige spiegel zijn. Je bent bijvoorbeeld heel koppig, maar je erkent dat niet van jezelf. Je tweelingziel zal waarschijnlijk die eigenschap delen, wat echt een uitdaging kan zijn.

De tweelingvlam is niet bedoeld om op dezelfde manier uit te dagen als een soulmate. Alle relaties kunnen een uitdaging zijn en ons zoveel te leren geven over onszelf. En ik denk dat als je dat onthoudt, je zult gedijen in elke relatie die je aangaat, hoe diep of oppervlakkig, lang of kort ook. Het idee dat je een soulmate of een tweelingziel moet vinden om gelukkig te zijn houdt geen steek.

Je perceptie van liefde verbreden
Het belangrijkste om te onthouden is om niet verstrikt te raken in het idee van ‘die ene’, noch een specifieke manier waarop een relatie zal werken. Wat hebben we als kind geleerd over ‘liefde’, wat hebben we gezien in onze opvoeding hoe onze ouders met elkaar omgingen, wat is blijven hangen in al je ervaringen die je hebt mee-gemaakt, en welk beeld heb je gecreëerd rond liefde en vooral zelfliefde? Ik heb me vaak de vraag gesteld waarom mensen zo graag romannetjes lezen, boeketreeksen over liefde…niet omdat ik daarover een oordeel heb, maar eerder vanuit een diepere interesse in wat iemand zoekt en misschien vindt middels liefdesromans van allerlei soorten. Gemis in het eigen leven, wegdromen over de ideale liefde, verlangens die in het leven haaks staan op een rauwe realiteit? Mijn ene grootmoeder verslond liefdesromannetjes, te begrijpen want ik heb geen enkel moment een blik of woord van warme en liefde gezien noch gevoeld in haar huwelijk. Mijn andere grootmoeder die deelde spirituele ervaringen, vertelde over de Engelen, had de mooiste plaatjes uit het Engelenrijk. Ze sprak ook met respect en warme liefde over haar overleden man, die ik nooit heb gekend, maar ik voelde wel de energie.

Op basis van alles wat ik via literatuur heb gelezen, cursussen heb gevolgd, eigen ervaringen, denk ik dat je meerdere tweelingvlammen kunt hebben, omdat het leven ons veel meer kansen biedt voor diepe liefde dan we er aan willen geven. Ook het concept man/vrouw klopt al helemaal niet vanuit kosmisch perspectief belicht. Liefde gaat over Zielsverbindingen: Zielen die elkaar herkennen gaat nooit over het geslacht, maar over diepwezenlijke Zielsherkenning. Hierover is bitter weinig te lezen, waardoor velen het nog steeds hebben over man/vrouw relaties. In ieder is de mannelijke en vrouwelijke energie aanwezig. In feite, als ik nog een stapje verder ga, zijn we Androgyne Wezens. Hoe meer ideeën en mythologieën we rond liefde wikkelen, hoe kleiner de ruimte in ons hart is voor liefde om te groeien.

Dat is het echte probleem. Het gaat niet om het vinden van je soulmate, tweelingziel of wat dan ook. Het gaat over de ideeën die je ervan weerhouden om in de volheid van je liefde te zijn, en natuurlijk gaat het erom hoe je je zoektocht naar liefde veruitwendigt. De eerste stap naar het ontwikkelen van waarachtige externe liefdesrelaties is om een waarachtige liefdesrelatie voor jezelf te creëren.

Wat dat betreft is er één ware liefde, en dat ben jij. Daarna wordt liefde gewoon gemakkelijk.

https://ra-am.be/ ( interessante link)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *