Geplaatst op Geef een reactie

Ik ben ontwaakt, waarom voel ik me soms zo rot?

Een van de vele vragen die ik beluister bij cliënten: Ik ben ontwaakt, hoe komt het dan dat ik me ineens zo slecht kan voelen. Ik dacht dat ik dit en dat al had verwerkt. Ik wil dat niet meer voelen…

Ik haal even adem, want het vastomlijnd idee van ‘ontwaakt’ te zijn, als een linea recta weg naar verlichting, is een overtuiging net zoals vele andere overtuigingen van het ego-denken.

Veel mensen hebben echt verbazingwekkende spirituele openingen op weg naar ‘ontwaken’ ( ontwaken zie ik als een non-stop bewustwordingsweg) Op die momenten landen mensen in een soort van ‘gelukzalige staat’, keren terug naar het regelmatig geplande leven en het venster gaat weer dicht.

Het ontwaken is als een afgedamde rivier die openbreekt. Een spirituele opening is gewoon een waterpistool dat je in het gezicht spuit.

Als dit de eerste keer is dat je ooit een klein beetje water door je leven hebt gevoeld, wil je ego misschien tot de conclusie komen dat je aan het ontwaken bent. Maar totdat er deze onverbiddelijke, constante innerlijke beweging naar God en het goddelijke in jezelf is, heb je zojuist een heel mooie opening gehad.

En dat is prima. Onthoud dat er geen punten worden toegekend aan een bepaald punt op het spirituele pad; het is belangrijk om te zien en te waarderen waar je bent. En waar je bent, daar BEN JE. In dat moment. Het idee dat je ergens anders zou moeten zijn, omdat je jezelf vergelijkt met iemand anders uiteraard, is een heel oude inprenting uit het opvoedingssysteem. Neem waar dat dit een oude inprenting is, erken die laag en laat het gaan. Het klinkt makkelijker dan gezegd of geschreven. Het moment dat jij beslist de focus te leggen op jezelf, laat je je elke keer wat minder beïnvloeden door wie dan ook. Je pelt telkens een laag af, en dat vraagt volkomen betrokken Zijn naar jezelf.

De harde schaal om je heen brokkelt in laagjes af. Ooit heeft die hard schaal gediend om jezelf te beschermen en te overleven. Nu heb je die schaal niet meer nodig, want tegen wie zou jij je hier en nu nog moeten beschermen, als je weet dat jij een kind van de Sterren bent, een kind van God, een goddelijk mensenkind? Uitbreken uit die harde schaal is ook het uitbreken uit de matrix. Voelen, heel diep voelen welke jouw volgende stap uit de matrix is, dat is de weg van je hart volgen. Een cliënt antwoordt wel eens met een ‘ hoe weet ik nu of ik mag vertrouwen op mijn hart, ik ben al zo vaak bedonderd’. Misschien omdat je hoofd de regie in handen hield en niet je hart. Meestal bij diepgaande gesprekken wordt het antwoord voor een cliënt heel helder. Ik hoef geen antwoord te geven, tot op vandaag vinden de meeste cliënten die ik spreek het antwoord in zichzelf en komen ze na een tijdje met hun inzichten naar buiten.

Terug naar het punt waarom jij je rot voelt. Voor degenen die wakker zijn geworden, dat stromende water botst nu tegen elke barrière die je in je leven hebt opgeworpen. Op welke manier je ook in relaties en banen en situaties zit die je niet ondersteunen, dat water zet die delen van je leven onder druk. Precies dit is volop gaande. En het is goed. Het kan best heel lastig aanvoelen. Weet dat ‘ontwaken’, als we het dan zo even zo benoemen,

Dingen brokkelen overal af en je wordt constant gedwongen om je hart te volgen. Je bent misschien doodsbang om je hart te volgen en ook echt in jezelf te geloven. Die angst is een barrière die de ontwaakte energie probeert te ommuren.

In werkelijkheid ben je tegen jezelf verdeeld, maar meestal zal die energie die barrière overwinnen. Want als het ‘ontwaken’ tot je is gekomen, komt dat hoogstwaarschijnlijk omdat je klaar bent om heel te worden.

De staat van gelukzaligheid komt terug en verdwijnt dan weer. Hoe kan dat? Waarom kan je die staat van bliss of gelukzaligheid niet ‘vasthouden’? Op voorhand leeft er al angst om die staat van gelukzaligheid te verliezen. Net zoals je een nieuwe relatie opbouwt, is er al bij voorbaat angst dat het toch weer verkeerd zal lopen. Angst is een energie die werkelijk op elk levensvlak een inprenting is in ons systeem. Angst houdt mensen klein, houdt mensen ‘er onder’, gehoorzaam en braaf, volgzaam. Het kan voelen alsof je het Witte Konijn uit Alices’ avonturen in het Wonderland achtervolgt. Je haalt het amper in of het is weg! Je kent het gevoel dus dat het gelukzalig moment je telkens ontglipt.

Ik moedig je aan om het vanuit een ander gezichtspunt te bekijken. Op elk punt waar je een haakje hebt losgelaten, heb je iets diep in jezelf genezen. Dat creëert die ruimtelijkheid die je voelt. Je kunt weer uitbreiden, en dat betekent teruggaan naar nieuwe plaatsen en de relaties om je heen opnieuw creëren.

Dat kan heel wat innerlijke werk van je vragen maar dan vind je je randen weer. Je vindt het volgende niveau van angsten en problemen die de volheid van wie je werkelijk bent belemmeren. Elke keer dat je een probleem tegenkomt, heb je een andere manier van Zijn nodig, ook al is genezing uiteindelijk altijd door aanwezigheid en de kracht van Zelfliefde.

Stel dat je de vorige keer tegen intimiteitsproblemen aanliep. Je schreef misschien fictief brieven aan alle mensen uit het verleden met wie je diepe intieme banden had. Misschien heb je ze gestuurd. Misschien niet. Maar door ze op te schrijven, hielp dat je om het probleem op dat niveau op te lossen.

Maar dan kom je dit probleem weer tegen in deze geweldige nieuwe relatie die je hebt. Je wilt wegrennen. Misschien probeer je op te schrijven wat er in deze relatie aan de hand is, maar het helpt niet. Nu is het misschien belangrijk om dit probleem met deze nieuwe partner bespreken.

Afhankelijk van wat er aan de hand is, kan het zoiets zijn als het creëren van een ritueel om elkaar dieper in elkaars leven uit te nodigen en oude relatie-energie los te laten die nog vastzit in jullie respectieve energievelden.

Als het seksueel is, kan er veel fysieke nabijheid nodig zijn om problemen op te lossen, en dat soort ruimte vereist een andere houding dan degene die zegt dat seks altijd leuk en plezierig moet zijn.

Als iemand diep rouwt om het verleden is er heel veel liefde en compassie nodig om ALLE emoties ruimte te geven. Iedereen die dit soort spirituele helingswerk doet of heeft gedaan, kan waarderen wat ik zeg, en als je dit soort genezing nodig hebt, wens ik je de best mogelijke partner om je te helpen die intieme ruimte terug te winnen.

Afhankelijk van je bewustzijn, het plan van je ziel voor dit leven, problemen binnen in je en talloze andere dingen, kan dit soort intensiteit jaren aanhouden.

Dat is voor veel mensen in de westerse cultuur moeilijk voor te stellen, omdat we zijn getraind om alles hier en nu te willen.

We zijn ook getraind om veel moeilijkheden te vermijden, vooral als het emotioneel is.

Bovendien zorgt die mentaliteit er over het algemeen voor dat je wereldse doelen nastreeft die er over het algemeen weinig toe doen voor de ziel.

Als je deze houding hebt, zul je vernederd worden door hoeveel je ziel niet wil lijden bij het najagen van geld, trofeeën, schoonheidsidealen, relaties of zelfs spirituele idealen (spiritualiteit is geen idee, het is een manier van zijn). ).

Je wordt teruggebracht naar een eenvoudigere manier van Zijn, en ironisch genoeg zul je waarschijnlijk veel innerlijk ongemak doormaken vanwege hoeveel weerstand je zult bieden tegen liefde en eenvoud. Je zult waarschijnlijk blijven zeggen: ‘Ik kan dat niet loslaten. Die of dat moet ik hebben. Wat ‘dat’ ook voor jou is, het zal verdwijnen. We bezitten echt niets, en een deel van het ontwaken zal je dat laten zien.

‘Maar doe ik iets verkeerd?’ is de volgende vraag:

Dit is zo’n lastige vraag omdat het uit een ruimte van ego komt. Ik heb het gehad over hogere waarheid en waarheid van het moment ervoor. De hogere waarheid zegt dat er geen enkele manier is om iets verkeerd te doen. Je wordt afgestemd op deze ruimte. Hoe meer je bent afgestemd op deze ruimte, hoe meer je kunt zien wat wel of niet geschikt voor je is.

Het is bijvoorbeeld niet gepast dat de meesten van ons worden geslagen door een partner. Op het niveau van de hogere waarheid gaat er in dat scenario niets mis. Het is gewoon een ander deel van de ontvouwing van het universum, en pijn is evenzeer een leraar als die dingen die plezierig zijn.

Er gebeuren veel dingen overal waar diepe pijn wordt gedeeld, en het goddelijke plan is zoveel groter dan we kunnen zien dat we bij het ontwaken leren de dienst die pijn ons biedt te waarderen.

In de waarheid van het moment zul je echter heel duidelijk zijn over welke pijn en moeilijkheden gepast zijn in je leven. Je zult je realiseren waar je extra pijn hebt toegevoegd, en hoe meer je ontwaken vat op je krijgt, hoe meer je bewust kunt beslissen of je die pijn in je leven wilt of niet.

Ik weet dat dit een heel andere manier is om over pijn te praten. De meesten van jullie zeggen: ‘Ik wil GEEN ENKELE pijn in mijn leven.’ Maar zo is deze wereld niet.

Als je je teen stoot, voel je pijn. Als een dierbare overlijdt, zul je rouwen. Deze menselijke ervaringen maken deel uit van de vele ontvouwingen van het leven.

Dat is het geschenk van ontwaken in plaats van verdwaald te zijn in de geest en de wereld van dualiteit waar je zult proberen te discussiëren met deze realiteit. Je wilt deze persoon terug. Je zweert dat je nooit meer zult liefhebben. Je doet jezelf al deze zeer ongezonde dingen aan. Dit veroorzaakt onbewuste pijn en lijden, en veel hiervan komt waarschijnlijk naar boven als je wakker wordt. Breng er dus meer bekendheid mee. Wat is dat dat je voelt? Het is niet verkeerd om ongemakkelijke emoties en fysieke sensaties te voelen. Ze maken evenzeer deel uit van het spirituele pad als de gelukzaligheidstoestanden. Wees gewoon bij wat er voor je aanwezig is.

Veel van ieders spirituele verschuivingen zullen rustpunten hebben, hoewel iedereen anders is. Sommige mensen lijken op elk niveau alles in één keer te willen slikken. Zoals ik al zei, het ontwaken van iedereen is anders.

Als je bij die rustpunten komt, kun je je opeens ongelooflijk normaal voelen. Dat is geweldig. Dat hoort bij integratie. Als je het ontwaken echt toestaat, integreer je de staat van gelukzaligheid in je dagelijkse bewustzijn.

Wat daar interessant aan is, is dat wanneer je integreert in een staat van bewustzijn, je het niet echt zult merken als iets speciaals.

De eerste keer dat je een staat van gelukzaligheid voelt, is het verbazingwekkend juist omdat het zo vreemd is aan je huidige bewustzijn.

Het is alsof je een kopje water krijgt terwijl je midden in de woestijn sterft van de dorst. Je hebt zoiets van: ‘Wauw! Dit is het beste water ooit! Hoe krijg ik meer?’

Maar hoe meer je dit ontwaken integreert, hoe meer je dorst gelest wordt. Als je geen dorst hebt en omringd bent door water, is een kopje van hetzelfde water geweldig, maar niets om over naar huis te schrijven. Dat is wat je hier doet. Je brengt je bewustzijn tot rust in de staat van gelukzaligheid, hoewel dit niet betekent dat je altijd blij en ronddobbert. Door het te belichamen, kunnen we dagelijks vanuit die ruimte handelen, en als we dat allemaal doen, zal dat de hele wereld opnieuw creëren.

Dus gelukzaligheidstoestanden komen en gelukzaligheidstoestanden gaan. Zoals alle staten van bewustzijn, zijn ze voortdurend aan het verschuiven. Alle gevoelens en sensaties komen en gaan. Het belangrijkste is om te leren ze allemaal als even heilig te accepteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *