Geplaatst op 7 reacties

Pluto retrograde (1 mei tot 10 oktober 2023)

Mercurius retrograde heeft de afgelopen weken voor opschudding gezorgd, zoals verwacht, maar sinds gisteren gaat Pluto retrograde in Waterman, gaat op 11 juni naar Steenbok en duurt tot 10 oktober.

De planeet gaat elk jaar ongeveer vijf tot zes maanden retrograde, dus we hebben dit astrologische gebeuren al vele malen eerder meegemaakt.

Besteed aandacht aan thema’s, gesprekken en mensen die tegenwoordig in je leven opduiken, omdat ze meer inzicht zullen bieden in je persoonlijke Pluto retrograde verhaal. Het kan ook nuttig zijn om terug te kijken op 23 maart, de dag dat Pluto voor het eerst in ons leven Waterman binnenging.

Retrogrades zijn een tijd van reflectie, en Pluto’s specifieke reflectiethema’s zal ons onze relaties met ons ego, macht, controle, obsessies, fixaties en onze schaduwzijde laten onderzoeken.

We hebben ook de taak om onze motieven en onuitgesproken verlangens onder ogen te zien. Onze angsten onder ogen zien en onze triggers aanpakken met gratie, mededogen en vergeving voor onszelf en anderen – als het voelt afgestemd – kan genezing en transformatie teweegbrengen.

Pluto is de planeet van vernietiging, dood en wedergeboorte, wat betekent dat zijn invloed ons grote veranderingen laat ervaren. We zullen grote namen – politici, miljardairs en media-persoonlijkheden – uit de gratie blijven zien terwijl Pluto de hypocrisie van de zogenaamde Plutocratie blijft blootleggen.

Hoewel we deze trend al zien, zal deze versterken/toenemen, wanneer Pluto tussen juni en september een vierkant vormt met de maanknopen van de bestemming.

Het zal verbluffend zijn om te zien hoe dit sterk verband houdt met de ontbinding van onze oude structuren, de weg vrijmaken voor het opbouwen van het nieuwe zodra Pluto eindelijk voorgoed in Waterman blijft, wat pas in november 2024 plaatsvindt.

Omdat Pluto’s retrograde begint in Waterman nieuwe energie en frisse perspectieven brengen, aangezien Waterman een van de meest inventieve tekens in de dierenriem is. Gedurende deze periode voel je de intense invloeden van Pluto retrograde, die je helpen vooruit te komen en onbevreesd alle veranderingen die voor je liggen aan te gaan.

Pluto retrograde zal je zelfs motiveren om jezelf uit te dagen. Wanneer Pluto retrograde gaat, wordt de invloed omgezet in hoge of overmatige energie, vandaar de sterke motiverende energie die je zult voelen.

Pluto’s duik terug in Steenbok zal echt nieuwswaardig zij. Let goed op 12 juni 2023 tot en met 22 januari 2024 wanneer Pluto voor de laatste keer in ongeveer 250 jaar Steenbok opnieuw bezoekt. De revolutionaire krachten die door Pluto in Waterman in gang zijn gezet, zullen niet verdwijnen, maar de thema’s macht, hiërarchie en transformatie van oude structuren zullen met kracht terugkomen.

Een andere datum om op te letten is 22 juli, wanneer de zon in Kreeft tegenover Pluto in Steenbok staat en Pluto een gespannen vierkant vormt met de maanknopen van het lot.

Als de zon en Pluto tegenover elkaar aan de hemel staan, worden geheimen onthuld en gaan we misschien op de een of andere manier door een periode van crisis of regeneratie. Er is ook een mogelijkheid om een dieper niveau van empowerment te genezen, te zuiveren, los te laten en te belichamen. Deze energie zal “het karmische lot over de hele wereld aanwakkeren”.

Onderwerpen die verband houden met corruptie, vernietiging, macht, taboe-onderwerpen en controle zullen spelen en geheime motieven worden op een dramatische en krachtige manier onthuld.

De komende vijf maanden kunnen dingen in het begin misschien langzaam veranderen, maar na verloop van tijd zullen we een diepe transformatie doormaken – een transformatie waar alleen Pluto ons doorheen kan leiden.

Heb het goed!

7 gedachten over “Pluto retrograde (1 mei tot 10 oktober 2023)

  1. I would like to thank you for the efforts youve put in penning this blog. I am hoping to view the same high-grade content by you later on as well. In fact, your creative writing abilities has motivated me to get my own, personal site now 😉

  2. There is definately a lot to find out about this subject. I like all the points you made

  3. Great information shared.. really enjoyed reading this post thank you author for sharing this post .. appreciated

  4. I appreciate you sharing this blog post. Thanks Again. Cool.

  5. I truly appreciate this post. I’ve been looking everywhere for this!
    유흥알바

  6. Pretty! This has been a really wonderful post. Many thanks for providing this info.
    레모나토토

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *