Geplaatst op Geef een reactie

De Maansverduistering bij Volle Maan in Schorpioen op 5 mei 2023

Is een penumbrale Maansverduistering waarbij de Volle Maan de halfschaduw van de Aarde binnengaat en haar helderheid enigszins verduistert. Hoewel het niet zo sterk is als een totale of gedeeltelijke maansverduistering, vergroten de effecten van de penumbrale verduistering de energieën van de volle maan, waardoor ze extra intens worden.

Volle maansverduisteringen, zelfs penumbrale, kunnen eindes, afsluitingen en transformatieve gebeurtenissen met zich meebrengen die ons van de ene bewustzijnsstaat naar de andere brengen. Plotselinge veranderingen kunnen plaatsvinden, waardoor we het verleden kunnen loslaten en ons leven een nieuwe richting kunnen geven.

Een ding dat opvalt onder deze Maansverduistering van mei 2023 is een deel van de magische symboliek en synchroniciteiten erachter. Deze eclips kan heel wat diepgaande boodschappen voor ons inhouden. Hoe kunnen we in harmonie afstemmen op deze kosmische frequenties?

De Maansverduistering van Schorpioen en de magie van nummer 5

De Schorpioen Maansverduistering valt op de 5e dag van de 5e maand op 14 graden Schorpioen. 14 is ook verbonden met het getal 5 (1+4), waardoor de energieën van het getal 5 zichtbaar en sterk zijn.

Wat ook interessant is, is dat het Sabiaanse symbool, gecorreleerd met 14 graden van Schorpioen, is: “Kinderen spelen met 5 hopen zand.”

De Maansverduistering bij Volle Maan in Schorpioen op 5 mei 2023

Is een penumbrale Maansverduistering waarbij de Volle Maan de halfschaduw van de Aarde binnengaat en haar helderheid enigszins verduistert. Hoewel het niet zo sterk is als een totale of gedeeltelijke maansverduistering, vergroten de effecten van de penumbrale verduistering de energieën van de volle maan, waardoor ze extra intens worden.

Volle maansverduisteringen, zelfs penumbrale, kunnen eindes, afsluitingen en transformatieve gebeurtenissen met zich meebrengen die ons van de ene bewustzijnsstaat naar de andere brengen. Plotselinge veranderingen kunnen plaatsvinden, waardoor we het verleden kunnen loslaten en ons leven een nieuwe richting kunnen geven.

Een ding dat opvalt onder deze Maansverduistering van mei 2023 is een deel van de magische symboliek en synchroniciteiten erachter. Deze eclips kan heel wat diepgaande boodschappen voor ons inhouden. Hoe kunnen we in harmonie afstemmen op deze kosmische frequenties?

De Maansverduistering van Schorpioen en de magie van nummer 5

De Schorpioen Maansverduistering valt op de 5e dag van de 5e maand op 14 graden Schorpioen. 14 is ook verbonden met het getal 5 (1+4), waardoor de energieën van het getal 5 zichtbaar en sterk zijn.

Wat ook interessant is, is dat het Sabiaanse symbool, gecorreleerd met 14 graden van Schorpioen, is: “Kinderen spelen met 5 hopen zand.”

Sabiaanse Symbolen zijn helderziende afbeeldingen, door Elsie Wheeler (medium) voor elke graad van de dierenriem gedownload. Astrologen werken sinds de jaren 1920 met deze afbeeldingen en gebruiken ze om kosmische gebeurtenissen extra betekenis te geven. Kaypacha verwijst vaak naar de Sabiaanse Symbolen in zijn astrologie voor de Ziel.

Het getal 5 keert terug in het Sabiaanse symbool van deze zonsverduistering, misschien ontwijkend dat dit een energie is die we zouden moeten verwelkomen, omarmen en gebruiken om door deze energieën te navigeren.

5 is een getal van verandering, creativiteit, verbeelding en spel. 5 is ook verbonden met de elementen aarde, lucht, vuur, water en ether. In de astrologie wordt het 5e huis geassocieerd met het teken Leeuw, liefde, romantiek, onze kinderen en de dingen die we voor het plezier doen.

De kinderen die met de vijf zandheuvels spelen, vertegenwoordigen onze vrijheid om onze hogere geest te verkennen en uit te breiden. Terwijl de kinderen spelen, leren ze, ontwikkelen ze zich, gebruiken ze hun verbeeldingskracht en integreren ze in de wereld om hen heen. Een kind kan urenlang verdwaald zijn in het spel, zich niet bewust van hoeveel het eigenlijk aan het leren is.

EERSTE STAPPEN VAN DE GEESTELIJKE DOORBRAAK VAN DE MENS

Een heel klein aantal mensen is ontwaakt tot een hoger bewustzijnsniveau, maar ze zijn nog zo onontwikkeld als kinderen

“Beseffen hoe weinig we eigenlijk weten”

Numerologisch wordt het getal 5 geassocieerd met het vermogen van de geest om verder door te dringen in de onzichtbare rijken om nieuwe vormen voor universele ideeën te ontdekken en te creëren. Er zijn maar weinig mensen die echt creatief zijn en degenen die dat altijd zijn, ‘spelen’ nog steeds met dit buitengewone geschenk. De mensheid staat aan de vooravond van een nieuwe levensfase en degenen met de creatieve flair zullen worden opgeroepen om aan te geven hoe we dingen anders kunnen doen.

De Schorpioen Volle Maan Maansverduistering heeft geen zin om te spelen. Het draagt zware energieën die waarschijnlijk onze diepere emoties zullen opwekken. We kunnen dingen uit ons verleden of verborgen schaduwen naar de oppervlakte voelen komen. Uitdagende informatie of zelfs geheimen kunnen worden onthuld. We kunnen ons rauw, naakt en kwetsbaar voelen.

Deze energieën behandelen als iets om mee te spelen is niet iets dat we natuurlijk zouden overwegen, maar al deze nummer 5 energie lijkt ons in deze richting te wijzen.

Hoewel de Maansverduistering in Schorpioen wat diepere emoties kan opwekken en eindes kunnen inhouden , kunnen we terugkeren naar het getal 5 als onze gids. We kunnen terugkeren naar dit idee van creativiteit en spel. Wat is ons leven tenslotte anders dan een reeks ervaringen waarmee we spelen en oefenen?

Misschien worden we, zelfs door alle zwaarte, zelfs door alle pijnlijke eindes of schaduwen die voor ons opkomen, misschien door dit alles, herinnerd aan onze kracht om te spelen. Van onze macht om alles als een spel te behandelen.

Dit is niet om onze ervaringen of onze ontberingen te verminderen, of zelfs maar te denken dat het leven een spel is dat we te slim af moeten zijn, maar misschien zet dit idee ons aan het denken over dingen vanuit een nieuwe visie, nieuw perspectief!

Kijk of je een gevoel van spel kunt vinden door alle zwaarte die opkomt en eventuele eindes die zich voordoen.

Hoe kun je op een speelse manier door je situatie navigeren? Dit kan van ons vereisen dat we de controle loslaten, onze verbeelding de vrije loop laten en een meer nieuwsgierige en spelachtige benadering aannemen van wat er ook gebeurt.

Misschien is niets zo ernstig of zo zwaar als ons menselijke zelf doet voorkomen. Als we achter de sluier zouden kunnen kijken, of in ieder geval ons hart en onze geest zouden toestaan om daarheen te gaan, zouden we het misschien gemakkelijker vinden om niet zo gefixeerd of gestrest te raken door levensgebeurtenissen.

Uranus en de maansverduistering van Schorpioen: de vrijheid om te spelen.

Spelen vereist vrijheid, vooral de vrijheid om onszelf te zijn en verder te denken dan ons is verteld. Gemakshalve, of misschien op volmaakt goddelijk bevel, is de met vrijheid geassocieerde planeet Uranus ook actief onder deze Eclips.

Uranus is de planeet van ontwaken, innovatie en verandering. Het schudt dingen in ons leven door elkaar en onthult wat onstabiel is en moet veranderen. De aanwezigheid van Uranus onder deze zonsverduistering geeft aan dat zich plotselinge of onverwachte gebeurtenissen kunnen voordoen. Omdat dit een maansverduistering is, zijn er waarschijnlijk onverwachte eindes.

Maansverduisteringen zijn altijd een krachtig moment om dingen los te laten waar we niet langer aan willen vasthouden. Ze hebben de neiging gebeurtenissen van nature af te sluiten en kunnen soms dingen van ons pad verwijderen waarvan we niet wisten dat ze onze stroom blokkeerden.

Als iets eindigt onder deze zonsverduistering of als er een gebeurtenis uit het verleden ter beoordeling komt, vertrouw dan op de timing en kijk of je de situatie kunt benaderen met een kinderlijke nieuwsgierigheid om door alles wat uitdagend is te navigeren.

Kijk onder de Eclips-energieën of je de vrijheid kunt vinden om te vertrouwen, hoop te hebben en je over te geven aan de timing van je leven. Laat alles komen wat komt en laat alles gaan.

Werken in harmonie met de Schorpioen Maansverduistering

De Schorpioenverduistering van mei is verbonden met een reeks verduisteringen waarmee we sinds november 2021 hebben gewerkt. Het kan zijn dat je soortgelijke thema’s of problemen opmerkt sinds deze tijd.

We hebben nog een Eclips in deze cyclus op 28 oktober 2023, het laatste hoofdstuk van deze lessen.

Hier zijn enkele herinneringen voor het navigeren door de energieën van de Maansverduistering in Schorpioen van mei 2023.

– Nodig spel uit in je leven

– Doe iets gewoon voor de lol

– Houd het luchtig

– Benader dingen met nieuwsgierigheid

– Vind de vrijheid om jezelf te zijn

– Maak gebruik van het idee van vrijheid zodat je je kunt overgeven, vertrouwen en hoop kunt vinden

– Verwelkom verandering en eindes

– Reflecteer op het verleden

– Omarm ongemakkelijke emoties, ze zijn er niet voor niets.

– Graaf dieper om verborgen schaduwen te ontdekken

– Go with the flow maar wees niet gehaast om te handelen

– Weet dat elk einde binnenkort de weg vrijmaakt voor een nieuw begin

– Eer eventuele sluitingspunten die zich voordoen

– Laat situaties, dingen, mensen, emoties/gevoelens los die je niet langer wilt vasthouden. Vooral door het doorbreken van oude gedragspatronen vanuit de kindertijd, oude scripts dragen bij tot een diepgaand opschoningsproces.

Heb het goed!

Mieke

❤

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *