Geplaatst op Geef een reactie

Opschonen van je aura en energie balanceren. Waarom zou je dit doen?

Je neemt de hele tijd onbewust de energie om je heen in je op. Of dit nu de plekken zijn waar je verblijft of de mensen met wie je bent. Daarom is het erg belangrijk om je aura regelmatig te reinigen.

Waarom is aurareiniging zo belangrijk?

Enkele eenvoudige manieren om je aura te reinigen

Niet als je voor een keertje hebt gemerkt dat het in het gezelschap zijn van negatieve ingestelde mensen je eigen energie beïnvloedt. Wist je dat buren van achter de muren, als je in een meergezinswoning woont, invloed kunnen hebben op jouw welzijnsgevoel?

De aura dringt door de muren naar binnen, je wisselt onbewust energie uit met elke persoon die zich achter de muur van je appartement of woning bevindt. Soms, als je ‘s ochtends wakker wordt, begin je de dag met een vermoeid gevoel. Dat kan, maar misschien was het de energie van de buur die je van je energie beroofde. Nogmaals, dit gebeurt meestal heel onbewust. Je kunt het idee eraan afdoen als onzin. Of toch even overwegen om er even bij stil te staan.

Heb je je ooit afgevraagd hoe je geliefden je aura beïnvloeden? Vooral degenen met wie je het bed deelt. Na elke date is het verstandig om je aura op te schonen. Het is eveneens het beste om niet te slapen met iemand die je helemaal niet kent. Niet vanuit een moraal-prediken, maar wel vanuit energetisch invalshoek belicht.

De aurareiniging – een voorbeeld

Je herinnert je een date met iemand. Je ging uit eten met die date en na 5 minuten aan een tafel te hebben gezeten, voel je je ongemakkelijk. Die date doet of zegt op zich niets wat je ongemakkelijk laat voelen. Je voelt dat je zo snel mogelijk weg wilt. hoewel je date heel aardig was. Je wilde jezelf niet gek maken dus je wachtte tot de ober je bestelling kwam brengen, maar elke 5 minuten rende je naar het toilet om adem te halen en te kalmeren.

Je wist niet wat er aan de hand was, maar je had het gevoel dat je allergisch was voor je date. Energetisch voelde je zoveel tegelijk, je was nerveus en je kon je niet concentreren op wat je date zei en bleef zo ver mogelijk bij hem vandaan lopen. Toen je klaar was met eten, zei je dat je dringend naar huis moest.

Je date reageerde verrast, probeerde je nog een drankje aan te bieden, maar je was niet overtuigd, je besloot op je intuïtie te vertrouwen. Toen je date je vroeg om elkaar nog eens te ontmoeten antwoordde je dat jullie energie niet bij elkaar past; je vertelt openhartig wat je hebt ervaren.

Je zult zijn wijd open ogen nooit vergeten. Hij stuurde je later een sms waarin hij zei dat hij lang had nagedacht over wat je zei over zijn energie. En hij dacht dat hij ontdekte wat er aan de hand was. Hij bleek osteopaat te zijn en behandelde mensen met behoorlijk ernstige ziekten. Blijkbaar dompelde hij zich onder in de energie van zijn patiënten, zodat zijn aura je sterk afstootte.

Dus het blijkt dat niet alleen het niet wassen van het lichaam een date kan verpesten, maar ook het niet zuiveren van je aura …

Je kunt hieruit concluderen dat je niet te snel moet reageren/oordelen over het al dan niet negatief zijn van iemand, zonder te weten wat er nog verder kan meespelen in een ontmoeting met iemand.

Negatieve energieën hebben een negatieve invloed op je aura.

Een ongezuiverde aura zorgt ervoor dat de energie die door je heen stroomt blokkeert en negatieve energie steeds vaker door energiekanalen gaat stromen. Je kunt vaker ziek worden, in een depressieve stemming raken, je zorgen maken? je zult je vaker lichamelijk en geestelijk moe voelen. Er is niet zo één oorzaak van vermoeidheid, maar je kunt alvast elke dag je aura opschonen. Wil je een totale auraheling, dan kun je je best richten tot een professioneel auraheler ( en -reader).

Het belangrijkste is dat je je bewust bent van je energie en de energie die je omringt. Vermijd giftige/toxische mensen en energetische vampiers, omring jezelf alleen met positieve mensen. Dit betekent wederom niet dat het slechte mensen zijn; het zijn vaak mensen die zichzelf naar beneden halen en je onbewust betrekken in hun neerwaartse spiraal. Je kunt tot op een zekere hoogte contact hebben, hen verwijzen naar een professioneel hulpverlener, maar indien je voelt dat je helemaal leeggetrokken wordt in hun nabijheid, dan kun je niet anders dan voor jezelf te kiezen.

Begin aandacht te schenken aan je gedachten, je gevoelens, je emoties. Omring jezelf met mooie voorwerpen, kunst, natuurlijke materialen, draag kleding van natuurlijke materialen, maak je woning schoon met natuurlijke middelen, breng heerlijk lichte kleuren in je interieur. Breng tijd door in de natuur, omring jezelf met planten. Er is zoveel wat je kunt doen om je energieveld schoon te houden.

Er zijn heel wat manieren om je aura op te schonen…het is een dagelijkse gewoonte, net zoals je elke dag een douche neemt, je tanden poetst….het is dus geen kwestie van ‘geen tijd te hebben’, er is tijd genoeg.

Je kunt verder zoeken naar uitleg en voelen wat je aanspreekt.

Meditatie

Je kunt je voorstellen dat je aura en wit helder licht je lichaam van top tot teen doordringen. ( werkt heel goed voor mensen die zich aangesproken voelen in het visualiseren van beelden)

Reiki

Reiki betekent Universele Liefde. Het is een helingsmethode voor het sturen van lichaamsenergie. De beoefenaar probeert energieblokkades te verwijderen – dat wil zeggen plaatsen van energiestagnatie, die zich meestal vormen op plaatsen van lichamelijk letsel of emotionele pijn van een persoon. Deze blokkades kunnen na verloop van tijd ziekte veroorzaken. Het verbetert de doorstroming van energie, ontspant, vermindert pijn, versnelt de genezing en vermindert ziektesymptomen. Deze methode wordt zelfs in sommige ziekenhuizen over de hele wereld gebruikt.

Silhouettherapie

Contact met Moeder Aarde, met de natuur, een boom te knuffelen (silhouettherapie), de geur en energie ervan te voelen, of blootsvoets over het gras te lopen.

Smudgen

Je kunt salie of andere kruiden gebruiken om je aura op te schonen alsook je woning.

Prana Healing

Bij deze methode wordt eveneens met energie gewerkt. De therapeut draagt prana – zonne-energie over met behulp van specifieke technieken en frequenties. De therapeut scant de patiënt eerst op energieonregelmatigheden, verwijdert deze vervolgens en elimineert congestie in energiekanalen. Ten slotte revitaliseert het, d.w.z. vult het de levensenergie aan.

Baden

Je kunt een bad nemen met zeezout/ Himaylazout

Kleurentherapie

Chromotherapie waarbij frequenties van specifieke kleuren worden gebruikt, stimuleren het zenuwstelsel. Hierover is voldoende informatie beschikbaar hoe het werkt.

Chi Qong

Een set oefeningen uit de Chinese traditie om met levensenergie te werken waarmee je de stroom van deze energie in je lichaam kunt harmoniseren.

Acupunctuur

Herstelt de fysiologische en metabole balans, versterkt het immuunsysteem, stimuleert de bloedsomloop, herstelt weefsels en verlicht pijn.

Visualisaties

U kunt visualisaties proberen, b.v. stel je tijdens een avonddouche voor dat het water deeltjes bevat die je aura wassen en aanvullen met nieuwe energie. Je kunt je de kleuren van de regenboog voorstellen, al naargelang.

Acupressuur

Een zachte aanraking, streling, druk, tikpunten die overeenkomen met specifieke interne organen worden gebruikt. Het is gebaseerd op kennis over de stroom van energie door verschillende organen. Deze methode werkt op het neurohormonale systeem, verlaagt de bloeddruk, geeft zuurstof, voedt en ontgift de inwendige organen.

Aromatherapie

Natuurlijke etherische oliën worden ingeademd om de lichamelijke en geestelijke gezondheid te verbeteren. Zorg er wel voor dat je geen chemisch geproduceerde oliën aanschaft…die zijn schadelijk voor je luchtwegen, je huid.

Geluidsbad

Je kunt ook heerlijk baden in de klanken van gongs, klankschalen, frequenties die voor een totale opschoning en heling zorgen.

Lithotherapie

Lithotherapie of edelsteentherapie proberen, vooral witte bergkristallen, roze kristallen, amethist, zwarte obsidiaan.

Aura- Soma

Het is een methode die gebruik maakt van de helende kracht van kleuren, mineralen, edelstenen en plantenenergie. De basis is een set van 107 energieflessen op basis van oliën en water, die rechtstreeks op het lichaam worden aangebracht. Hierover is ook voldoende informatie te vinden.

Bachbloesems van Dr Bach

Het is een therapie gebaseerd op 38 plantenbloemessences, die dragers zijn van energie-informatie in de plant. Deze essences worden niet chemisch bewerkt, daarom kan iedereen ze gebruiken, er zijn geen contra-indicaties.

Homeopathie

Je kunt homeopathie gebruiken – behandelingsmethoden met stoffen van natuurlijke oorsprong (plantaardig, dierlijk en mineraal).

Floating

Dobberen op het water met zout in een speciale drijvende capsule. Dit introduceert een staat van diepe ontspanning, die het lichaam normaal gesproken alleen voelt tijdens meditatie.

Zingen, chanten, klanken, bewegen/dansen….be free.

Kennis omvormen tot bruikbare instrumenten voor het dagelijks leven is in feite heel eenvoudig. Het is meer dan de moeite waard om dagelijks je energieveld op te schonen. Als laatste wil ik ook graag meegeven dat snel oordelen over iemands energie als positief of negatief heel kort door de bocht is, want zeg nu zelf eens: voel jij je in elk moment van de dag in een positieve energie of dénk je het maar al te graag. Belangrijker is te beseffen dat we zelf de tools en handvatten hebben om anders om te gaan met wat zich laat voelen in onszelf en dààr heel pro-actief mee om te gaan.

Ik zeg nog steeds aan iedereen die ik spreek- omdat ik daar zelf uiteraard op die manier over denk en voel: gelukkig zijn we geen robotten, die een aan- en uitzetknopje bedienen. Een klant vertelde me recent dat dit eigenlijk wel waar is, maar het zou wel handig zijn om zo’n knopje aan en uit te hebben, gniffelde ze. Tja, het is net zoals het gegeven dat we geen handleiding voor onze incarnatie hebben meegenomen, dat zou ook wel eens heel handig geweest zijn, of niet? Gelukkig helpt humor ook ons energieveld licht(er) te houden en mogen we nog heel veel (en niemand weet hoelang) ont-dekken, ervaren, doorleven en voelen. Dus carpe diem. Pluk jouw dag, in het moment. Adem in en glimlach, adem uit en glimlach.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *