Geplaatst op Geef een reactie

De poort naar je innerlijke Hogere Zelf

De poort naar ons Hoger Zelf, naar een bewuster Zijn, geschiedt via ons fysieke lichaam. Wat we consumeren heeft hoe dan ook een direct invloed op ons lichaam en onze geest ( gevoel, emotie).

-Hoe heb jij vandaag voor jouw lichaam gezorgd?

– Welke gedachten hebben een toxische invloed op je gezond Zijn?

– Welke emoties houden je verstrikt en dragen niet bij tot jouw algemeen Well-Be-ing?

– Hoe kun jij meer en meer gaan luisteren naar de wijsheid van jouw lichaam? Wat laat je toe, uit angst dat je afgewezen zou worden, niet meer zou kunnen aansluiten bij een groep of een massa? Hoe kun jij opnieuw con-tact leggen met wat jouw lichaam en geest voedt en schoon houdt?

Loslaten en ont-hechten zijn twee processen die bijdragen tot rust en vrede. Je doet dit niet voor de ander, niet direct, maar wel voor jezelf. Oprecht loslaten en ont-hechten voelt als een beVRIJ-ding van wat niet langer meer resoneert. Je houdt geen enkel gevoel meer vast die jouw energie naar beneden haalt.

– Hoe ervaar jij loslaten en uiteindelijk het ont-hechten van voeding die niet bijdraagt aan een gezonde levensstijl, van mensen die jouw groei afremmen ( en waar jij tot nu toe in meeging vanuit patronen uit het verleden). Ben je bang voor de leegte? Wat kan er gebeuren als jij bewust, met mededogen en respect loslaat en onthecht?

Voel wat er gebeurt. Wat denk je, wat voel je, en neem waar.

– Vergeving– wat draag je nog mee wat jou nog steeds ketent aan het verleden? Wie en/of wat kun je nog niet vergeven, voel wat er gebeurt in jouw denken/gedachten, gevoelens en emoties. Kun je jezelf ook vergeven en erkennen wat jouw bijdrage is geweest in een situatie? Draagt wraak, haat, rancune werkelijk bij voor jouw wel- Zijn? Voel jij je écht gelukkig in het vasthouden van vergevingsloosheid? Vergeven betekent niet dat je goedkeurt wat er is gebeurd ( en ook dat is heel relatief en subjectief gekleurd) maar dat je bereid bent de diepere grieven te aanschouwen.

– Wist je dat wij allen creators en co-creators, ware alchemisten.

We mogen ons opnieuw her-inneren dat wij de scheppers zijn van ons leven. Waarom zou jij jouw scheppingskracht uit handen geven? Waarom zou jij twijfelen aan jouw unieke en authentieke kwaliteiten en gaven? Wie heeft jou ooit iets anders verteld?

– Spirituele groei verloopt van transformatie naar het transmuteren van diepe oude inprentingen, die heel ver kunnen teruggaan. Die twee processen leiden ons naar het her-creëren van wie we werkelijk Zijn. En hiermee bedoel ik niet de op allerlei identificatie gebaseerde titels, waardoor we de diepere essentie van ons Wezen dreigen te vergeten. Kennis is belangrijk en draagt bij om tot een grotere waarheid te komen. Indalen en Opstijgen in ons spiritueel Mens- Zijn is van een andere orde.

– Dankbaarheid en dankbaar Zijn is de sleutel tot overvloed. Wat is overvloed voor jou? Wat erken jij als ‘zegeningen’ in jouw leven, te beginnen bij de dag als je wakker wordt? Hoe uit jij jouw waardering? Zijn zegeningen voor jou de successen die je boekt of zijn de signalen die je ervaart om het op gezondheidsvlak over een andere boeg te gooien evengoed een zegen?

Met dank aan de prachtige Lichtkaarten van Cathelijne Filippo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *