Geplaatst op Geef een reactie

Spirituele kracht van katten

Sinds de oudheid worden katten aanbeden als goden en veracht als demonen. Het lijkt erop dat mensen door de geschiedenis heen een haat-liefdeverhouding met hen hebben gehad.

Veel machtige oude beschavingen hielden katten hoog in het vaandel. De Egyptenaren hadden zelfs hun eigen kattengodin, genaamd Bast, waarvan werd aangenomen dat ze huishoudens tegen kwaad beschermde. Bast werd aanbeden als de godin van overvloed, vruchtbaarheid, magie en de maan.

De oude Grieken en Romeinen associeerden katten ook met vruchtbaarheid en de maan, en in India symboliseerden katten de bevalling. Pas met de verspreiding van het christendom in de middeleeuwen werden katten gedemoniseerd en werden ze een symbool van duisternis en zwarte magie.

Waarom vond er zo’n drastische verschuiving plaats in de menselijke houding ten opzichte van katten? Ik denk dat dit te maken heeft met de typische eigenschappen van katten en ook met de eigenschappen die de mens eraan toeschrijft.

Katten zijn van nature heel zelfstandig en vasthoudend. Zelfs als ze door mensen in de steek worden gelaten, hebben ze het aangeboren vermogen om in het wild te overleven. Bovendien doen ze nooit hun uiterste best om mensen te plezieren.

Katten zijn van nature gracieus en elegant, en ze hebben iets mysterieus. Ze kunnen goed zien in het donker en bewegen zich graag ‘s nachts.

Dat zou een van de belangrijkste redenen kunnen zijn waarom mensen katten begonnen te associëren met heksen en zwarte magie. Duisternis is tenslotte waar onze angsten liggen. Duisternis staat voor het onbekende en het bovennatuurlijke, dat voor mensen als gevaarlijk kan worden beschouwd.

Katten vertegenwoordigen ook de vrouwelijke eigenschappen die eeuwenlang door het patriarchaat zijn onderdrukt en belachelijk gemaakt.

Katten zijn het symbool van het mysterieuze en krachtige vrouwelijke, en er is altijd aangenomen dat ze intuïtie, paranormale krachten, sensualiteit, genezing, magie en mysterie symboliseren.
Er wordt ook aangenomen dat katten de kracht hebben om mensen te beschermen dankzij hun vermogen om te communiceren met de geestenwereld.

Katten beschermen het huis tegen indringers en kwade krachten met hun extreem krachtige uitstraling. Ze kunnen boze geesten snel verjagen en negatieve energieën uit het huishouden verwijderen.

Het hebben van een kat als huisdier kan je ook beschermen tegen toxische energie en psychische aanvallen. Katten hebben zo’n hoog vibrerende energie dat alleen al door bij hen in de buurt te zijn, je kan worden beschermd tegen iemands kwade bedoelingen. Katten zijn als het ware helder voelende wezens!

Katten kunnen ook fungeren als bewakers of spirituele gidsen, en brengen belangrijke boodschappen uit hogere rijken. Als je een extreem sterke band had met je kat die is overleden, is het heel goed mogelijk dat ze je beschermer in het geestenrijk zijn geworden. Ook al is daar geen bewijs voor, het is nog steeds een enorm geruststellende gedachte voor elke kattenliefhebber.

Je hoeft echter niet echt een kat als jouw spirituele gids te hebben om dingen van hen te leren. Het observeren van je kat of een andere kat kan je ook helpen waardevolle inzichten te verwerven.

Katten zijn onbeschaamd zichzelf, dus in de eerste plaats leren ze ons onze kracht te bezitten en niemand onze geest te laten verpletteren of ons klein te laten voelen. Ze herinneren ons eraan om onze eigen behoeften op de eerste plaats te stellen en altijd onze eigen rug te rechten: kijk maar eens hoe katten dit gratieus doen.
Door de eeuwen heen hebben katten duisternis, paranormale krachten, maar ook fysieke kracht en overlevingsinstincten gesymboliseerd. Misschien moeten we van hen leren hoe we de kloof tussen de fysieke en spirituele wereld kunnen overbruggen.

Misschien wordt het tijd dat we onze eigen duisternis en schaduwkant gaan omarmen. Misschien is het tijd voor ons allemaal om opnieuw contact te maken met onze innerlijke godin en de vlam van magie en mysterie in ons te ontdekken, die door de macht van het patriarchaat door de eeuwen heen bijna is gedoofd.

Katten leren ons ook te ontspannen en het leven niet zo serieus te nemen. Hun relaxte manier van zijn herinnert ons eraan onze kostbare energiereserves niet uit te putten door ons zorgen te maken over pietluttigheden.

De boodschap die ze ons brengen is dat alles echt in orde is, en dat hoewel we het misschien niet zien, er een goddelijk plan en een hoger doel is met de manier waarop de dingen zijn.
Voor mij persoonlijk is de belangrijkste les die ik van onze ondertussen 13-jarige liefste kater, Casper, heb geleerd om in het moment te zijn en te genieten van de simpele geneugten van het leven. Het dagelijks leven houdt ontelbare momenten in waar we enorm veel vreugde uit halen, zolang we onszelf niet afleiden met negatieve gedachten en emoties. Ik merk elke dag op geen zin meer te hebben in gezeur over zaken die niet bijdragen voor al die vreugde momenten. En met gezeur bedoel ik de verwachting om verantwoordelijkheden te torsen die niet mijn verantwoordelijkheid zijn. Als ieder bereid is zijn leven te dragen, daarin volwassen wordt, dan wordt het voor ieder mens draaglijker en veel fijner. Dan zijn er geen ongezonde verwachtingen, maar kun je ook vanuit eigen kracht elkaar faciliteren.

Het maakt niet uit of je in de paranormale kracht van katten gelooft of niet, er is geen twijfel dat ze een ongelooflijk kalmerend en balancerend effect hebben op iedereen die bij hen in de buurt is. Een kat aaien kan echt voelen als een therapeutische genezingssessie.

Dus voel de volgende keer dat je een kat aait, al je stress wegsmelten en alle negatieve energie je lichaam verlaten. Ontspan bij het geluid van hun spinnen en dompel jezelf onder in het gevoel van pure gelukzaligheid die je overneemt. Je zult je harmonieus voelen en je geest zal op je gemak zijn. De kat is bovendien het enige dier die niet ziek wordt door onze energie, precies omdat een kat in staat is grenzen aan te geven en op een natuurlijke instinctieve manier zichzelf te healen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *