Geplaatst op Geef een reactie

Nieuwe Maan in Kreeft 17 Juli 2023

De Nieuwe Maan in het teken Kreeft kom eraan op 17 juli 2023, net als de Maansknopen verschuiven naar Ram en Weegschaal, waarmee een nieuwe karmische cyclus van 18 maanden wordt ontgrendeld.

De Kreeft Nieuwe Maan en de verschuiving van de Maansknopen die op dezelfde dag plaatsvinden duiden op een tijd van verhoogde karmische energie.

Als we opletten, zien we misschien een besprenkeling van broodkruimels door het universum, die ons op een pad leiden dat de groei en ontwikkeling van onze ziel zal versnellen.

De Nieuwe Maan in Kreeft kan ook nieuwe gebeurtenissen of kansen in ons leven brengen die ons kunnen afstemmen op gevoelens van doelgerichtheid. Besteed aandacht aan dingen die worden aangeraakt onder deze nieuwe maan, aangezien ze waarschijnlijk een leidraad voor ons zullen zijn in welke richting het universum ons wijst.

Nieuwe maan, nieuwe voornemens

Het creëren van intenties is altijd een krachtig iets om te doen in de tijd van nieuwe maan, maar kijk tijdens de nieuwe maan van juli of je je intenties en ideeën kunt vormgeven vanuit een plek van innerlijk vertrouwen. Dat betekent vooral de controle hoe intenties gemanifesteerd worden los: ik zeg het heel vaal dat wij, als denkend mens, een soms wel heel rigide plan bedenken hoe en wanneer een project ‘moet’ gerealiseerd worden. Mensen worden dan vaak heel ongeduldig omdat het niet snel genoeg gaat bijvoorbeeld, of omdat er te overwinnen obstakels zijn, die het vertrouwen aan het wankelen brengt. Soms gooien mensen dan de handdoek in de ring en reageren verbolgen en boos op het Universum. Verdiep je in de kosmische universele wetten: het wordt duidelijker hoe het werkt en als iets werkelijk voor jou is bedoeld, wat bijdraagt voor het grote geheel, zul je dit ook creëren op een duurzame manier.

Dit vereist van ons dat we naar binnen gaan, bij onszelf zitten en de visie van ons leven sturen vanuit een plaats van innerlijk weten en intuïtie. De antwoorden komen misschien niet meteen tot ons, maar geduld oefenen maakt deel uit van dit proces.

Het creëren van intenties vanuit een plek van innerlijk weten gaat over meegaan met het proces en weten dat de juiste inspiratie en antwoorden zullen komen wanneer ze er klaar voor zijn. Dit proces vereist overgave en vertrouwen, maar gemak volgt vaak als we eraan toegeven.

Het vinden van ons gemak kan voor ons gemakkelijker worden onder deze nieuwe maan, omdat de maan graag in het teken Kreeft staat. Belangrijk in deze nieuwe maan is thuis te komen bij onszelf, ons thuis te voelen bij onszelf.

De maan vertegenwoordigt onze emoties, onze gevoelens van veiligheid en zekerheid, en onze gevoelens van comfort. De maan kan ook een weergave zijn van vrouwelijke energie in ons leven.

Met de maan in onze kosmische hemel, voelen we ons misschien meer verbonden en afgestemd op onze emoties en vrouwelijke kant, en kunnen we gemakkelijker begrijpen waardoor we ons veilig voelen.

Omdat ons emotionele lichaam gemakkelijker toegankelijk zal zijn, kunnen we ons aangetrokken voelen om onze emoties en gevoelens diepgaand te onderzoeken. Het kan zijn dat we stilstaan bij hoe we ons echt voelen, of getuige zijn van emoties die onder de oppervlakte opborrelen, zodat ze naar boven komen om te worden opgeruimd.

Problemen rond onze moeder of moederschap kunnen ook onder deze nieuwe maan aan de orde komen. Pijnlijke jeugdherinneringen kunnen worden opgeroepen, of we kunnen merken dat we onze moederkwaliteiten in evenwicht moeten brengen. De moederwond kan ook problemen veroorzaken rond comfort en veiligheid.

Voelen we ons stabiel en veilig in onszelf en in onszelf? Zijn we in staat om onszelf te troosten en de rust in onszelf te vinden, om weer in balans te komen?

Kreeft- energie kan zijn als de Goddelijke Moeder, die naar binnen duikt en voor ons zorgt op alle manieren waarop we graag verzorgd willen worden. Het kan ons op precies de juiste manier troosten, ons vasthouden zodat we ons veilig en stabiel voelen in de grote wijde wereld.

Maar een andere energie die Kreeft kan belichamen, is die van moed, en deze moed is er een die voortkomt uit pure liefde. Als we onvoorwaardelijk van onszelf houden, wordt het een tweede natuur om voor ons welzijn op te komen, voor onszelf te zorgen als we in nood zijn en het vertrouwen te vinden om de veranderingen door te voeren die nodig zijn.

Onder de Kreeft Nieuwe Maan kunnen we een deel van deze zelfliefde-energie kanaliseren. We kunnen deze zelfliefde-energie kanaliseren en omzetten in gevoelens van moed, vertrouwen en innerlijke kracht.

Pluto, de planeet van dood en wedergeboorte, is zeer actief onder deze nieuwe maan, dus het is waarschijnlijk dat we ons op de een of andere manier getransformeerd voelen. Dit is waarschijnlijk een subtiele en misschien iets dat we eerst op emotioneel niveau ervaren.

Pluto is op dit moment ook in retrograde, wat ons begeleidt bij het traceren van gebeurtenissen waar we sinds oktober vorig jaar doorheen hebben gewerkt. Misschien vind je thema’s, vooral op emotioneel niveau, die rond oktober 2022 in beweging waren, weer naar de oppervlakte komen voor opheldering of meer bewustzijn.

Venus, de godin van liefde, schoonheid en geld, nadert op dit moment ook haar officiële retrograde datum. Hoewel Venus pas op 23 juli retrograde zal gaan, kan zijn energie getriggerd worden onder deze Kreeft Nieuwe Maan. ( zie blog op www.miekecoigne.com)

Venus Retrograde is een tijd van hartgenezing.

Met deze energiedynamiek in de mix, zou de Kreeft Nieuwe Maan zeker gevoeliger kunnen aanvoelen dan normaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *