Geplaatst op Geef een reactie

Venus retrograde 2023: 23 juli – 4 september

Venus, de planeet van de liefde, klinkt niet bepaald zo lieflijk tijdens de retrograde fase. Deze beweging heeft invloed op elk gebied van je leven, inclusief romances, harmonie en je financiën. Venus gaat eens in de 20 maanden ( 42 dagen) wat betekent dat we moeten wachten tot 23 juli 2023 voordat het invloed heeft op het dagelijks leven van elk van de 12 sterrenbeelden. Het goede nieuws is echter dat er op 4 september 2023 een einde komt aan een vrij chaotische periode. Een retrograde is niet negatief, het schudt ons enkel flink wakker, en nodig daarom uit de blik naar binnen te richten.

Wanneer Venus retrograde is, worden moeilijkheden op emotioneel en sentimenteel niveau gevoeld. Alles waar deze planeet voor staat, wordt op een meer timide en discrete manier gevoeld. In deze periode worden je gedachten toegankelijker over liefde, sensualiteit maar ook financiële bezittingen.

Wat te vermijden tijdens deze fase: Nieuwe relaties aangaan.

Wat je zou moeten doen: Plannen maken op financieel gebied en weer in contact komen met oude vrienden en geliefden.

Besluit om van deze periode gebruik om je gedachten onder de loep te nemen en je relaties met anderen beter te begrijpen. Venus beheerst je gevoelens, het werkt in op je emoties, op materiële aspecten en wisselt exponentieel uit. Wanneer de beweging plaatsvindt, wordt de impact gevoeld, waardoor we worden blootgesteld aan moeilijkheden bij het beheersen en uiten van onze gevoelens. Tijdens de periode van Venus retrograde kunnen radicale veranderingen optreden in onze huidige en vroegere relaties. Met diepe introspectie en een roep om kalmte, kun je met een betere balans uit Venus retrograde komen.

Tijdens deze fase is het raadzaam lief te hebben zonder iets terug te verwachten. Laten we onszelf bevrijden van ons verleden om richting te geven aan een serene toekomst. Het is dankzij een diepe reflectie op de liefde en de wereld om ons heen dat het gemakkelijker wordt om ons leven te harmoniseren. Laat onze sociale, vriendschappelijke en sentimentele relaties op natuurlijke wijze evolueren, zonder ons te laten overweldigen door de stroom van onze gevoelens.

Laten we van deze fase profiteren om terug te gaan naar het verleden, projecten te voltooien, dingen op een rijtje te zetten en ons tot kunst te wenden zodat onze creativiteit zich kan uiten.

Laten we dichter bij de mensen van wie we houden te komen. Laten we ook ons management onder de loep nemen. Tijdens Venus retrograde is het inderdaad raadzaam om aankopen te vermijden, om de wens om te investeren of om je ergens aan te binden. Samen met liefde, relaties, schoonheid en comfort, zou alles wat met geld te maken heeft in deze periode onder de loep moeten worden genomen.

Stop met rennen. Tijdens deze periode, die duurt van 23 juli tot 4 september, is het tijd om even stil te staan bij onze liefdesrelaties en plannen. In plaats van halsoverkop in nieuwe liefdesaffaires te storten of abrupt af te breken, profiteer van deze periode om een stap terug te doen en je op jezelf te concentreren.

Dit is het ideale moment om je eigen verlangens te verkennen, meer van jezelf te leren houden en aan je eigen zelfontplooiing te werken.

Neem de tijd om je ervaringen te evalueren, leer ervan en trek waardevolle lessen. Deze periode van Venus retrograde kan een tijd zijn van persoonlijke groei en zelfontdekking. Neem dus de tijd om jezelf te verwennen, je passies te ontwikkelen en je te concentreren op je welzijn. Je verdient alle aandacht en liefde die je kunt krijgen, ook in deze bijzondere kosmische periode.

Gedurende deze periode hebben financiën, eigendom en de creatieve en artistieke kant van de dingen allemaal hun plaats in deze tijd. Bedenk hoe je deze thema’s in jouw leven kunt laten evolueren. Communiceer vanuit je hart, transformeer relaties vanuit wederzijds begrip en respect. Stop met elkaar te beschuldigen ( dader-slachtoffer) stop met elkaar emotioneel te manipuleren, zie welke copingmechanismen een nefaste rol spelen in relaties en pak dit aan. Laag per laag, bewust. Dit is een nieuwe kans om emotioneel volwassen te worden in relaties, dat begint bij onszelf.

Wanneer Venus retrograde gaat, kan zijn kosmische invloed een aanzienlijke invloed hebben op astrologische tekens die verband houden met liefde, harmonie en schoonheid. De sterrenbeelden die het meest worden beïnvloed door deze retrograde zijn over het algemeen Stier en Weegschaal, die beide worden geregeerd door Venus. Mensen die onder deze tekens zijn geboren, kunnen een periode doormaken waarin hun relaties, esthetische waarden en zelfrespect in twijfel worden getrokken. Dit kan leiden tot emotionele verwarring en het in twijfel trekken van hun liefdeskeuzes.

Het is echter belangrijk op te merken dat iedereen kan worden beïnvloed door Venus retrograde, aangezien liefde en relaties universele aspecten van het leven zijn. Wat je astrologische teken ook is, deze kosmische periode kan je aanmoedigen om na te denken over je relaties en te werken aan je persoonlijke vervulling. Neem tijd voor jezelf, wees alert op je emoties en gebruik deze periode om dieper in contact te komen met jezelf.

De tekens of ascendanten die door deze periode zullen varen zijn; Steenbok, Stier, Maagd, Schorpioen en Vissen. Hoewel de periode stressvoller zal zijn voor Kreeft, Ram, Weegschaal, Waterman, Leeuw, Boogschutter en Tweelingen.

RAM

Tijdens de retrograde beweging van Venus zal Ram meer behoefte hebben aan onafhankelijkheid dan normaal, en hun relaties,

STIER

Stier, nog bezitteriger dan anders, zal zijn emoties en gevoelens op een egoïstische manier uiten en kan zelfs vatbaar zijn voor extreme jaloezie.

TWEELING

Venus retrograde geeft Tweeling een nieuwe houding en dwingt hen om al zijn verplichtingen te ontvluchten. Dat is wat waarschijnlijk hun relaties zal belasten.

KREEFT

De behoefte van Kreeft aan emotionele veiligheid zal door deze beweging worden versterkt, zodat ze zelfs bezitterig kunnen zijn of zelfs kunnen ‘verstikken’ onder extreme hechtingsdrang.

LEEUW

Gek op grootsheid en te veel kopen, staat Leeuw klaar om alles te doen om te verleiden en bemind te worden. Aan de andere kant, als niet alles volgens plan verloopt, kunnen ze manieren zoeken om

MAAGD

Maagd heeft meer moeite om vertrouwen en zelfvertrouwen te hebben. Dat kan hun persoonlijke ontwikkeling aanzienlijk afremmen.

WEEGSCHAAL

Gedurende deze periode zal Weegschaal volledig bloeien, hoewel ze hun kwetsbare harten zeker moeten beschermen.

SCHORPIOEN

Meer gepassioneerd en verheven dan ooit, aarzelt Schorpioen niet om alles te doen wat nodig is om hun meest diepe verlangens te bevredigen. De jaloezie van Schorpioen zal echter toenemen…

BOOGSCHUTTER

Het verlangen naar vrijheid zal Boogschutter ertoe aanzetten om uit te vliegen. Liefdesrelaties zijn dus niet bevoorrecht en passie wordt opzij geschoven.

STEENBOK

Helaas helpt Venus retrograde Steenbok niet om over hun gevoelens te praten waardoor het moeilijker is om anderen te bereiken.

WATERMAN

Gedurende deze periode voelt Waterman hun verleidingskracht vertienvoudigen, maar ze de liefde bepleiten zonder verplichting en zonder dwang.

VISSEN

Vissen zullen het moeilijk vinden om kalm te blijven tijdens Venus retrograde. Ze zullen klaar zijn om te vertrekken met de eerste persoon die hen een tweede blik geeft…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *