Geplaatst op Geef een reactie

Cheiron in Ram retrograde 23 juli- 26 december 2023

Cheiron is technisch gezien geen planeet maar een asteroïde die in een baan tussen Saturnus en Uranus draait. Hoewel Cheiron geen planeet is, is het in de astrologie nog steeds een belangrijke kosmische energie om mee te werken.

Cheiron is een centaur, en de mythe gaat dat Cheiron bij zijn geboorte in de steek werd gelaten en aan zijn lot werd overgelaten. Het was door deze wond van verlatenheid en moeilijke opvoeding dat het in staat was om op te staan en zijn wonden te veranderen in krachtige portalen van genezing.

Het waren de wonden van Cheiron die de weg vrijmaakten voor zijn rol als krachtige genezer, leraar, helderziende en filosoof. Dit is de reden waarom Cheiron de gewonde genezer wordt genoemd.

We hebben allemaal dezelfde krachten als Cheiron. In ieder van ons hebben we het vermogen om onze wonden en pijnpunten te nemen en ze om te zetten in een bron van kracht.

Zoals de dichter Rumi zegt: ‘De wond is waar het licht naar binnenkomt.’

Met Cheiron in Ram worden we nog meer ondersteund om de kracht, het vertrouwen en de moed te vinden die kunnen ontstaan wanneer we oog in oog komen te staan met onze wonden en ze niet als pijnpunten maar als potentiële groeipunten beschouwen. We worden gedwongen het leven tegemoet te gaan als een vohardende Ram. (Cheiron blijft ongeveer 8 jaar in een zonneteken staan. Het kwam Ram binnen op 18 februari 2019 ( en gaat op 14 april 2027 naar Stier))

Met Cheiron in Ram worden we nog meer ondersteund om de kracht, het vertrouwen en de moed te vinden die kunnen ontstaan wanneer we oog in oog komen te staan met onze wonden en ze niet als pijnpunten maar als potentiële groeipunten beschouwen. We worden gedwongen het leven tegemoet te gaan als een vohardende Ram.

Cheiron in Ram laat ons vooral ervaren dat de wonden in ons leven lessen zijn die we moeten leren, lessen die ons inspireren en kracht geven in plaats van te piekeren over de wonden en onszelf op de rem te houden.

Extra:

In de oude Egyptische astrologie heeft Cheiron een andere naam: Anpu of Anubis, de god van het hiernamaals en verloren zielen.

Veel van de mythen en legendes die in de westerse astrologie worden gebruikt, zijn terug te voeren op de Egyptische en Babylonische astrologie, en Anubis kan worden gezien als de tegenhanger van Cheiron.

Net als Cheiron werd Anubis als kind in de steek gelaten. Door deze pijnlijke opvoeding kon Anubis ook opklimmen tot het nobele beroep van de bewaker van de onderwereld.

Het was de taak van Anubis om de nieuwe doden welkom te heten in de onderwereld en hen te begeleiden bij hun overgang naar het hiernamaals.

Er is een speciale ziel voor nodig om zo’n positie te krijgen, en het was ongetwijfeld Anubis’ eigen pijn en lijden die hem in staat stelden om het medeleven, het onderscheidingsvermogen en de loyaliteit te ontwikkelen om zielen door zo’n reis te leiden.

Terwijl Cheiron of Anubis retrograde reist, hebben we toegang tot onze eigen wonden om na te denken over hoe we ze kunnen gebruiken als een bron van kracht en genezing.

Deze energie gaat niet over het verkrijgen van een staat van perfectie door middel van genezing, het gaat er eerder om erkenning en acceptatie van onze wonden te brengen op een manier die ons toegang geeft tot de wijsheid die ze kunnen brengen.

Cheiron wil niet dat we genezen omdat het ons ‘beter’ zal maken. Het wil dat we leren hoe we deze wonden kunnen opwekken als krachtige portalen van wijsheid, kennis en macht. Door deze informatie te extraheren, kunnen we in een groter en vollediger potentieel stappen.

Dit niveau van genezingswerk gaat over transcendentie, in plaats van proberen onszelf te ‘repareren’ om waardig te zijn. We zijn het al waard, ongeacht de wonden die van binnen leven.

Met Cheiron in Ram worden we nog meer ondersteund om de kracht, het vertrouwen en de moed te vinden die kunnen ontstaan wanneer we oog in oog komen te staan met onze wonden en ze niet als pijnpunten maar als potentiële punten beschouwen.

Cheiron in Ram herinnert ons eraan dat het veel gunstiger is om onze wonden te laten inspireren, motiveren en kracht te bieden, in plaats van ze te beschouwen als iets dat ons vertraagt of ons op enigerlei wijze minderwaardig maakt.

Wonden zijn pijnlijk en sommige wonden snijden zo diep dat ze ons nooit echt verlaten, maar dit is oké. We hoeven geen netjes verpakt pakket te zijn om het best mogelijke leven te leiden.

We kunnen deze retrograde energie niet gebruiken om onze wonden te bedekken, maar om te erkennen dat ons lijden, net als Cheiron en Anubis, ons heel vaak naar het pad van ons lot kan leiden.

Gebruik deze retrograde energie om na te denken over wat je wonden je hebben geleerd. Kijk of je eventuele oordelen kunt loslaten. Als je je hiermee op je gemak voelt, kijk dan of je kunt nadenken over wat deze wonden je hebben geleerd, hoe ze je hebben gevormd en welke wijsheid ze voor je kunnen hebben.

Sta open voor de wijsheid en het potentieel dat je wonden te bieden hebben.

Cheiron Retrogrades – 2023

• Direct 01 januari 2023 in Ram 11 graden gedurende 203 dagen

• Retrograde op 23 juli 2023 in Ram 19 graden gedurende 157 dagen

• Direct op 27 december 2023 op Ram 15 graden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *