Geplaatst op Geef een reactie

IN BALANS MET SCHUSSLER ZOUTEN

Alternatieve geneeswijzen worden steeds aantrekkelijker, vooral de celzouten komen steeds meer in de belangstelling. Meer mensen willen zelf iets doen om hun gezondheid te verbeteren en hierbij kunnen de Schüsslerzouten een mooie bijdrage in leveren.

De Schüsslerzouten versterken het zelfgenezend vermogen, zowel op fysiek alspsychisch niveau.

De grondlegger van de celzouten is Dr Schüssler, na jarenlang onderzoek en praktijkervaring heeft hij de Schüsslerzouten als essentiële bouw- en grondstoffen in ons lichaam ontdekt.

Vertrekkend na een jarenlange praktijk als homeopatisch arts ,heeft hij zich verder verdiept in de principes van de biochemie.

Hij is tot een indeling van 12 basiszouten gekomen met daarbij aanvullend nog 15 complementaire zouten. De celzouten staan elk garant voor specifieke kenmerken:

1.het celzout voor de bescherming en elasticiteit van alle vezels in ons lichaam ( calciumfluoride)

2. het celzout voor .de opbouw en versterking van de botten en tanden ( calciumfosfaat)

3.het celzout voor eerste hulp (ijzerfosfaat )bij verwondingen, koorts en ontstekingen

4.het celzout voor ontgifting, nodig om ontstekingsgiffen in onschadelijke stoffen om te zetten (kaliumchloride)

5.het celzout voor energie en sterke zenuwen(kaliumfosfaat)

6.het celzout voor dieptereiniging en volledig herstel (kaliumsulfaat)

7.het celzout voor ontspanning ( magnesiumfosfaat)

8.het celzout voor ontgifting en nieuwe opbouw ( natriumchloride)

9.het celzout voor ontzuring ( natriumfosfaat)

10.het celzout voor ontslakking en de stofwisseling ( de lever bewerkt alle belastende stoffen met behulp van dit zout)

11.het celzout voor een vast bindweefsel of silicea

12.het celzout dat blokkades doorbreekt en de verbinding herstelt ( kaliumsulfaat)

Een heel verhelderend basisboek is geschreven door Margit Müller- Frahling, die op een heel deskundige manier uitlegt hoe de zouten werken, welk effect ze hebben op ons algemeen welzijnsgevoel, waarvoor elk zout dient en kan ingenomen worden.

Celzouten zijn de voorwaarde voor de opbouw van het lichaam en de stofwisseling vb ons lichaam heeft calcium als bouwstof nodig om botten en tanden te kunnen vormen. Uiteraard is gebalanceerde voeding van fundamenteel belang.

De auteur verwijst naar de basis-Schüsslerzouten, legt de link met onze persoonlijkheid, lichamelijke tekenen, gezichtsanalytische tekenen, gebruik van de celzouten, levensmiddelen, lichamelijke activiteiten.

De inname volgens de “orgaanklok” is eveneens een interessante link vanuit de Chinese geneeskunde.

De celzouten zijn nog door weinig mensen gekend, doch nadat ik jaren geleden een basiscursus heb gevolgd, ben ik ervan overtuigd dat we regelmatig celzouten nodig hebben.

Celzouten vervangen geen medicijnen, vervangen geen dokter; allopathie en alternatieve geneeswijzen vullen mekaar perfect aan, ook met celzouten is dit het geval.

Mijn ervaring in het regelmatig gebruiken van de celzouten is dat ( net zoals in homeopathie) aanvankelijk de klachten verergeren…omdat ik weet vanuit mijn opleidingen in de homeopathie en eigen ervaringen, kan ik hierin iedereen geruststellen dat dit een heel normaal verschijnsel is.

Het is, als je eens logisch nadenkt, toch evident dat, afhankelijk van onze levenswijze, klachten niet in één klap kunnen verdwijnen…net zoals je je lichaam ontgift ( en hierbij ook je psyche) alle troep , alle gifstoffen eerst uit het lichaam verwijderd worden, met alle bijhorende klachten als hoofdpijn, misselijkheid, kortom je ellendig voelen ..om nadien helemaal opgeschoond in een gezond en levenslustig lichaam te mogen wonen.

Het is het waard, want als je je fysiek niet lekker voelt….zal je je emotioneel psychisch evenmin happy voelen.

Op naar een gezond lichaam en een heldere spirit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *