Geplaatst op Geef een reactie

Supervolle Maan in Waterman- 1-08-2023

In augustus zijn er twee supervolle manen! ( 30 augustus de Super Blauwe Maan in het teken Vissen)

Beide volle manen zijn supermanen , wat betekent dat ze dichter bij de aarde zullen zijn en dat we hun effecten sterker zullen voelen. Twee volle supermanen in dezelfde maand wijzen op een sterke aantrekkingskracht om los te laten, te ontgiften en afstand te nemen van alles wat niet langer resoneert met ons wezen.

Tegen het einde van augustus zullen we waarschijnlijk wat lege ruimte ervaren, of dat nu fysiek, emotioneel of beide is.

De Waterman Super Volle Maan, een poort naar genezing
De Waterman Volle Maan op 1 augustus is het perfecte startpunt voor deze reis van het creëren van ruimte. Een enigszins zoete helende vibratie begeleidt ons om ons zachtjes en liefdevol voor te bereiden om alles wat zwaar is los te laten.

We zullen waarschijnlijk sterke helende vibraties voelen onder deze Volle Maan, vooral als het gaat om zaken van het hart. Deze hartgenezende energie zal verder worden versterkt naarmate Venus, de planeet van liefde, diep in haar retrograde reis zit. (lees het blog ‘Venus retrograde)

We kunnen pijnlijke emoties, liefdesverdriet, verdriet en teleurstellingen naar de oppervlakte zien komen. We kunnen ons extra emotioneel en gevoelig voelen, en hoewel het intens kan zijn, vooral in de aanloop naar de Volle Maan, zullen we waarschijnlijk een gevoel van opluchting voelen als het eenmaal voorbij is.


Waterman is het teken van de waterdrager, maar laat dat je niet verwarren. Waterman is een luchtteken, wat betekent dat energie rond ons hoofd geconcentreerd zal zijn. Het kan moeilijk voor ons zijn om uit ons hoofd te komen. Onze gedachten kunnen wervelen; we kunnen merken dat we heen-en weergeslingerd worden in ons denken.

Hoewel het een uitdaging kan zijn om uit deze hoofdruimte te blijven, kan het voor ons nodig zijn om te pauzeren en te luisteren naar wat onze gedachten te zeggen hebben.

Je kunt je gedachten in je dagboek neerschrijven, wat je voelt sparren met een vriend(in) die goed kan luisteren of gewoon de tijd nemen om een gesprek te voeren met je mentale gebabbel, kan enige verlichting brengen.

Als de waterdrager heeft de Waterman-energie de gave om het mentale gebabbel, de emoties en het psychische puin (water) dat rondcirculeert te transmuteren voordat ze terug naar de aarde worden teruggebracht. In dit transmutatieproces wordt dit psychische puin teruggebracht naar een nulpuntstoestand, naar een staat van neutraliteit.

Wanneer je merkt dat je in jouw ‘nulpunt’ ben geland, kan je veel duidelijker en helderder denken, kun je je ook meer op één lijn voelen en kunnen de juiste antwoorden die je zoekt, gemakkelijker worden gevonden. Is wat je denkt, waarvan je overtuigd bent dat dit dé waarheid is, echt zoals het is? Hoe weet je dat dit waar is? Stel dat je het waar is, wat wil je met die waarheid doen en indien je ontdekt dat er nog te ontdekken andere waarheden zijn, hoe beweeg je je dan door de vele lagen van overtuigingen om naar jouw ‘nulpunt’ te navigeren?

Waterman-energie kan ons helpen om intellectueel, logisch, maar ook vanuit een staat van neutraliteit te kijken, zodat we de beste beslissing kunnen nemen om vooruit te komen.

Natuurlijk is het proces gelaagd en cyclisch, niet, zoals men soms denkt- rechtlijnig- als dit. Weet dat je helende energieën aan je zijde hebt. En weet dat deze Volle Maan je reis zal ondersteunen, vooral als er iets is dat je los moet laten in je leven.


De helende vibraties van deze Volle Maan zullen ook versterkt worden door de asteroïde, Chariklo, die zeer actief zal zijn onder deze Volle Maan.

Chariklo is ook verbonden met mentale, psychische genezing. Chariklo begeleidt ons bij het vinden van het juiste medicijn, of dat nu een wandeling in het park is, een supplement, een meditatiebeoefening of kruidenthee.

Chariklo is erg verbonden met kruiden, geneeskrachtig voedsel, kristallen en de elementen van de natuur. Ze moedigt ons aan om de genezende kracht van ons eigen lichaam te herinneren en dat we onze levensenergie kunnen ondersteunen door ons te wenden tot de gaven van moeder natuur.

Laad je geest, lichaam en ziel op tijdens deze volle door tijd door te brengen in de natuur of door geneeskrachtig voedsel en kruiden te kiezen.

Gebruik je intuïtie om je te leiden naar wat het meest voedzaam aanvoelt. Vertraag en verstil en voel wat voor jou voedend is.

De Leeuwenpoort


Kort nadat deze Volle Maan zijn hoogtepunt bereikt, wordt de Leeuwenpoort geactiveerd . Je kunt een stijging van helende energie ervaren. De Leeuwenpoort is een portaal dat de opkomst van Sirius, onze spirituele Zon, eert. Terwijl onze Spirituele Zon opkomt, wordt hij herboren, en ook wij kunnen de wedergeboorte van onze eigen Spirituele energie voelen.

Met deze sterk circulerende maanenergie en de geactiveerde Leeuwenpoort enkele dagen daarna piekt, is deze Volle Maan een krachtig moment om van binnenuit te resetten. Het is geen knopje indrukken, het is vooral invoelend voelen waar de reset hier en nu van belang is, om verder te stromen naar een leven ins afstemming met jouw Zielskleur. Ik kan niet genoeg benadrukken dat deze weg geen rechtlijnige lineaire weg is, dit is een sterk materialistisch denken. Behoorlijk hardnekkig merk ik in de vele gesprekken. Het ‘ als ik dit doe en dat niet doe’ dan ben ik klaar. Je weet pas als iets in jouw leven verwerkt en geïntegreerd is, als dit iets je niet meer uit balans brengt, als dit iets niet meer van belang is, als je over dit iets niet meer piekert of allerlei gevoelens en emoties aan vasthangen. Je bent dan in staat om over dit iets vanuit een nulpunt- neutraal terug te kijken, terug te blikken. Daarin merk ik dat mensen zichzelf ‘wijsmaken’ over een gebeurtenis heen te zijn, terwijl de emoties, gevoelens en gedachten een kluwen van verstrikkingen vormen. Dit leidt wel eens tot ‘verzet’ vanuit zelfbescherming, als ik dit waarneem, benoem en bevraag in een gesprek. Niettemin, als we er heel helder naar willen kijken, ontdekken we waar heling en transformatie ons daadwerkelijk verder helpt.

Gebruik de krachtige energie om op elk vlak op te schonen, te ontgiften en om negatief denken uit je wezen te spoelen. Kom, net als de Waterman-waterdrager, terug naar je nulpunt, en vanaf daar zal alles gemakkelijker aanvoelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *