Geplaatst op Geef een reactie

IS HET LANGDURIG GEBRUIK VAN EEN LAPTOP OP JE BENEN WEL ZO GOED?

Een eerder geschreven artikel, plaats ik opnieuw. We kunnen wel heel wat energie steken in spirituele ontwikkeling, en toch minder belang hechten aan de op termijn nefaste gevolgen van ondoordacht handelen, bij deze: je kan het wegwimpelen, je kan ook even oplossingen bedenken. Beter voorkomen dan genezen, of niet?

Een weetje, maar niet onbelangrijk voor je gezondheid.

Ik heb het zelf heel zelden gedaan…omdat ik ergens intuïtief wist dat met een laptop op de benen zitten, niet goed kon zijn. Ons lichaam is en blijft een heel wijze wegwijzer, daar zijn veel spirituele mensen van overtuigd. Het lichaam kan zichzelf herstellen en genezen, alleen….als je helder nadenkt, dan weet elk mens met wat gezond verstand, dat schade, veroorzaakt door apparaten, vaak onherroepelijk is. Tot in hoge mate is het lichaam heel intelligent, maar hoe vaak leggen we de signalen van ons lichaam niet het zwijgen op, in de overtuiging dat het toch niet zo’n snelle vaart zal nemen? Sinds ik dit zelf via diverse kanalen heb onderzocht, studies hierover heb gelezen, en ik merk dat ook in toenemende mate op jongere leeftijd een laptop op de benen wordt geïnstalleerd, omdat het lekker makkelijk en comfortabel zou voelen, wijd ik ook graag even een artikeltje hieraan.

Je doet uiteindelijk nog altijd zelf wat goed voelt, maar wat goed voelt uit gemak, is niet noodzakelijk goed voor je energetisch systeem en in dit geval , je huid.

Als je een laptop langdurig rechtstreeks op je benen plaatst, kan dit de huid beschadigen.

De laptop is uitgevonden om gebruikersmobiliteit te bieden, zodat we niet vastgeketend zitten aan onze bureaucomputers. Maar urenlang werken met de laptop op je schoot kan resulteren in een verkleurde, vlekkerige huid, dit zie je uiteraard niet op korte termijn, vandaar dat sommigen toch hun schouders ophalen en denken dat het niet zo’n vaart zal lopen. Neen, dat klopt. Zoals met alles wat we doen in ons leven, waarvan we misschien weten dat dit niet echt gezond is, doen we toch nog even voort op oude leest. Tot er dan uiteindelijk een probleem is, soms onomkeerbaar. Helaas is dat wel de aardse fysieke realiteit. Dat we dan nog eens lopen te klagen en te zeuren en de oorzaak buiten onszelf leggen, dat kennen we maar al te goed, of niet?

Wat kun je dus ontwikkelen op termijn? Het ‘Toasted Skin Syndroom’. ( letterlijk: geroosterd huidsyndroom)

Het is klinisch bekend als Erythema Ab Igne en ook bekend onder namen als ‘laptopdij’ en ‘uitslag met warmwaterkruiken’. Zwitserse artsen noemen het ‘laptop-geïnduceerde dermatose’. Cosmeto-dermatoloog Dr. Anuya Manerkar definieert het als ‘Een grof verknoopte pigmentatie die wordt geproduceerd door langdurige blootstelling aan overmatige hitte zonder de productie van een brandwond.’

Wie loopt er gevaar?

“Mensen die langere tijd studeren, lezen of games spelen op laptops die op hun bovenbenen rusten, kunnen dit huidsyndroom ontwikkelen”, waarschuwt dermatoloog Dr. Shreyas Kamath. Deze huidaandoening komt veel voor bij mensen die vaak worden blootgesteld aan hitte tijdens het werk (smeden, zilversmeden, koks, enz.). Nu worden mensen die lange uren laptops gebruiken hiermee geconfronteerd.

Oorzaken

De langdurige plaatsing van de laptop op de dijen resulteert in een thermische opbouw van ongeveer 44 graden warmte waarop de huid reageert door aanhoudende roodheid en pigmentatie te ontwikkelen. Dit is gemeld in de medische literatuur tussen 2004 en nu.( onderzoek van dermatoloog en dermatochirurg Dr. Shenaz Z Arsiwala)

Schadelijke gevolgen

De huid ontwikkelt een vlek die gevlekt is (veroorzaakt door lokale hemostase – stagnatie van bloed) en later erytheem met een netvormig patroon (vlekkerig gestreept erytheem) wordt en pigmentvlekken achterlaat, volgens de onderzoeken van dr. Manerkar.

Cosmeto-dermatoloog dr. Swati Srivastava waarschuwt dat herhaalde blootstelling van de huid weefsels kan beschadigen, meestal als gevolg van de degeneratie van cellen. Als er een aanhoudende pijn is die niet geneest, zal een huidbiopsie worden uitgevoerd om de mogelijkheid van huidkanker uit te sluiten.

Behandeling

Allereerst is het belangrijk de oorzaak, d.w.z. de bron van de warmte, worden te identificeren. Als het een overmatige duur van het gebruik van de laptop is, is het aan te raden de duur flink te verminderen. Ook is het aan te raden het direct contact van de laptop en de huid te vermijden door er een barrière tussen te plaatsen.

Dr. Arsiwala zegt dat er ook laptopkoelers beschikbaar zijn. De huidverandering kan, als deze vroeg wordt ontdekt en mild van aard is, vanzelf verdwijnen zonder behandeling. Voor aanhoudende roodheid kunnen ontstekingsremmende crèmes worden gebruikt. Voor pigmentveranderingen kan toevoeging van actuele tretinoïne (een geneesmiddel gerelateerd aan retinol of vitamine A) crème verplicht zijn. In sommige gevallen kan lasertherapie nodig zijn.

Er zouden ook de high- end-notebooks zijn die een nieuwe draai geven aan de term ‘schootcomputer’, want ze houden volgens de HP de benen koel.

De vernieuwde HP Envy 14 en Envy 17 zijn uitgerust met CoolSense schootbeschermende technologie, een techniek die volgens HP zelf merkt wanneer de laptop op schoot ligt. Ziet de CoolSense-sensor dat de laptop op een ongelijk oppervlak ligt, dan blijft het apparaat in de ‘low-power’-stand staan. Hierdoor blijft de laptop lekker koel, aldus HP. Ook handig om te weten. In het andere geval, beter voorkomen dan genezen.

Liefs en voor alles: take care, we hebben slechts één lichaam en willen we spirituele ervaringen een stabiele bedding geven, dan is een heel-lichaam niet weg te denken. Heel zeker zijn er ‘leiders’ in onze wereld die het lichaam, die niet meer gedragen wordt vanuit het heel-geheeld Zijn, onbelangrijk vinden…bij deze is het ook ‘vertrouw op wat voor jezelf écht vanbinnen in klopt’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *