Geplaatst op Geef een reactie

Ishtar ~ Grenzen: “Houd genoeg van jezelf om nee te zeggen tegen de eisen die anderen stellen aan jouw energie”

Een oprecht verlangen om dienstbaar te zijn is prachtig. Er is echter een onderscheid tussen jezelf geven en jezelf opgeven. Als je je moe, schuldig of verontwaardigd voelt terwijl je anderen helpt, dan help je hen toch niet echt? Je injecteert giftige energie in de relatie en dan profiteert niemand ervan.

Doe een stap achteruit en beoordeel de situatie opnieuw. Als je je eigen grenzen respecteert, zullen anderen ze in jou en ook in zichzelf beginnen te herkennen en respecteren.

Misschien ervaar je al langer dat je teveel van jezelf weggeeft. Misschien doe je dit uit een gevoel van verplichting of schuldgevoel, gewoonte…geven en nemen in balans brengen, schept ook veel meer ruimte om een ja en een neen te geven. Valt het je niet op dat mensen die voortdurend geven zich daarover wel eens uitlaten, zich als een slachtoffer voelen, niet gerespecteerd te worden, zich misbruikt te voelen? Onbewust worden degenen die ontvangen met een schuldgevoel opgezadeld. Het leidt tot scheefgroei tussen mensen. Niet dat er een optelsom aan te pas komt van wie meer geeft en minder ontvangt. Het gaat om balans.

Sinds de oude Babylonische tijd wordt Ishtar aanbeden en aangeroepen als de belichaming van de vrouwelijke energie van Venus. Ishtar vertegenwoordigt het goddelijke vrouwelijke in al haar aspecten, inclusief koestering, moederschap, sensualiteit, vruchtbaarheid, genezing, bescherming en wijsheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *