Geplaatst op Geef een reactie

Nieuwe Maan in Leeuw, 16 Augustus 2023

Een prima moment om onze doelen te stellen, bij te sturen, te her-evalueren. Belangrijk is om daarin voldoende flexibiliteit aan de dag te leggen. De innerlijke Leeuw nodigt ons uit op velerlei vlakken. Trotsheid op een gezonde manier draagt bij tot zelfvertrouwen. Contacten en relaties gedijen gemoedelijker vanuit gelijkwaardigheid en niet vanuit vervormde trots die de laag hoogmoed in de onderstroom dekt. Verantwoordelijkheid nemen, de balans creëren tussen geven en ontvangen, de relatie met jezelf onderzoeken, de relatie met je partner en de mensen om je heen die je dierbaar zijn her-evalueren.

Deze Nieuwe Maan-periode is een uitstekende tijd om na te denken over enkele kenmerken van Leeuw. Sleutelwoorden voor dit zichzelf uitdrukkende Vuurteken – dingen als trots, nobel, genereus, gastvrij, zorgzaam, warm, gezaghebbend, actief en open – zijn eigenschappen die we kunnen verbeteren, ontwikkelen en opnemen in onze persoonlijkheden.

We hebben allemaal Leeuw ergens in onze horoscopen. Zoek de komende maand om die gebieden in jouw leven ruimte te geven. Het is tijd om ons ‘innerlijke kind’ wakker te maken en manieren te vinden om onszelf creatief uit te drukken.

Met deze krachtige Leeuw-energie kunnen we significante veranderingen in ons leven aanbrengen die ons tot ver na deze maancyclus ten goede zullen komen. Het is tijd om wat plannen te maken en de weg vrij te maken voor het plukken van de vruchten van ons nieuwe begin, hoe klein of groot het ook mag zijn, ongeveer twee weken nadat de Volle Maan heeft plaatsgevonden.

De Nieuwe Maan staat vierkant Uranus in Stier. We zijn nu klaar om los te komen van de normen en ‘gedragscodes’ van de samenleving en ons eigen verhaal te schrijven.

Tip! Nieuwe manen zijn tijden van het zaaien van intenties. Wat je nu ook zaait, het zal bloeien met brute kracht en intensiteit. Zoals het gezegde luidt: ‘ Wees voorzichtig ( bewust) met wat je wenst’! En wens niets wat anderen zou kunnen schaden, dit keert in drievoud terug. Een gouden natuurwet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *