Geplaatst op Geef een reactie

Creatiekracht en Manifesteren

“Je geest is de architect van je ervaring. Er zijn geen grenzen aan wat het kan creëren.”

Binnen de kalme focus van een enkel moment vertrouwt een jonge vrouw genoeg om naar binnen te kijken. Door het raam van haar geest wordt ze door sterren en sterrenstelsels heen getrokken, voorbij de vooropgezette ideeën over het mogelijke, naar de verre uithoeken van het heelal. Haar hart is geopend. Haar geest stijgt. Ze heeft vrede, afgestemd op de oneindige schoonheid van haar ware aard.

Oude wijsheidsbewaarders wisten dat de beste manier om de oneindige kracht van de geest te oogsten was door deze gefocust te houden op de hoogste aspecten van de waarheid. Door middel van mantra’s, gebeden en liederen trainden ze hun geest om heldere visies over te brengen aan de oneindige bron van hun onderbewustzijn. Op deze manier creëerden ze werelden.

Onze geest kan onze grootste bondgenoot en onze meest uitdagende vijand zijn. Met onze geest richten we de lens van ons wezen en met die focus groeit energie naar onze realiteit. Sluit even je ogen en maak een momentopname van je gedachten. Hebben ze visioenen van jouw hoogste potentieel of bewegen ze zich in de andere richting?

Het is tijd om je bewustzijn van de activiteit van je geest te verscherpen en een beroep te doen op deze krachtige hulpbron als een betrouwbare gids. Train je geest om zich te concentreren op het positieve aspect van het leven en open te blijven staan voor nieuwe concepten en ideeën. Of je je nu inschrijft voor een cursus, een nieuwe vaardigheid leert of aan een nieuwe meditatiepraktijk begint, dit is een goed moment om je kennis uit te breiden – en je vermogen te verrijken om je ware mentale kracht te benutten.

Een deel van het ontwikkelen van de gave van onze geest is het leren focussen, terwijl we open blijven staan voor nieuwe ideeën en hogere manieren van denken. We moeten de verleiding weerstaan om ons te beperken tot wat we denken te weten. Wees dus bereid starre oordelen en vaste percepties los te laten. Blijf los en open voor het potentieel dat er iets nieuws in je geest opkomt.

Je wordt aangemoedigd je ook aan om de tijd te nemen om te dromen en je fantasie te gebruiken. Tijd om vrij stromende gedachten toe te staan en de meer creatieve kant van je geest te versterken. Tijd om op je intuïtie te vertrouwen en af en toe keuzes te maken vanuit een ‘voorgevoel’ of gevoel in plaats van vanuit een goed doordacht rationeel plan. Laat je geest gewoon tot rust komen en volg de stroom van het leven. Een kalme, gecentreerde geest kan zich gemakkelijk afstemmen op de stroom van hogere leiding. Ontdek naar welke creatieve, fantasierijke plekken je geest kan reizen, als je hem de vrije loop laat!

Verruim en bevrijd je geest… en de rest zal volgen.

De ontketende geest is ons krachtigste hulpmiddel. Niet uit de hand gelopen, maar gewoon vrij van de beperkingen die we onszelf opleggen. Het ego houdt ons onder controle. Het maakt zich zorgen om ons, houdt ons ‘veilig’ en beschermend. Het houdt ons klein en vertelt ons hoe dingen vreselijk mis kunnen gaan als we onszelf op de voorgrond plaatsen. Het herinnert ons aan alle andere keren dat de dingen niet gingen zoals gepland, en eist dat we bang blijven en twijfelen aan ons ware potentieel.

Maar dit is een uitnodiging om te kijken wat er nog meer mogelijk is. Waar anders kan de geest afdwalen? Wat kan het creëren, bedenken, voorstellen. Het beoefenen van mindfulness kan een nieuw bewustzijn brengen over hoe we onszelf tegenhouden. We kunnen zien waar we iets bedenken, raken geïnspireerd, maar ondernemen niet de nodige actie om het tot leven te brengen. Waar we angst het stuur laten overnemen. We kiezen voor de veiligheid van het bekende, ook al voelt het oud en stagnerend. We blijven klein als we op een veel brutaler manier de wereld in kunnen stappen.

Open je geest. Geef jezelf de kans om te verkennen. Mediteer, contempleer, verruim je bewustzijn. Maak nieuwe keuzes. Creëer iets nieuws.

Het begint allemaal in de geest: het dromen, het verkennen, het creëren. Maar dan komt de volgende stap. Actie. Het van het ongemanifesteerde naar het manifeste brengen. Het tot leven wekken. Het risico nemen.

Neem de tijd om te dromen en te toveren, maar weet dat er ook actie nodig is. Opnieuw worden we eraan herinnerd dat het een tijd is van doen, en niet alleen van dromen. Het gaat erom dat je je gerichte intentie legt in het baren van iets nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *