Geplaatst op Geef een reactie

31 augustus 2023, Super Volle Maan in Vissen – Blauwe Maan

Vanwaar komt de naam ‘ Blauwe Maan’?

Blauwe Manen verwijzen simpelweg naar een tweede volle maan in één kalendermaand. Op het eerste gezicht klinkt dit misschien heel gewoon, maar een blauwe maan is specialer dan je zou kunnen denken. Deze ‘bonusmaan’ betekent dat we 13 volle manen in een kalenderjaar hebben, in plaats van de typische 12 volle manen.

Aangezien volle manen de getijden en onze stemming beïnvloeden kan een extra volle maan een extra golf van veranderingen en verrassende gebeurtenissen met zich meebrengen.

Omdat de maan elke kalendermaand 29,5 dagen nodig heeft om een maancyclus te voltooien, komt het zelden voor dat twee volle manen in één maand kunnen worden geperst. Maar af en toe – of om precies te zijn, elke 2,7 jaar – krijgen we een maand met twee volle manen erin!

Normaal gesproken is er slechts één nieuwe maan en één volle maan per maand – met andere woorden: in totaal twaalf volle manen per zonnekalenderjaar. In blauwe maanjaren staan er 13 volle manen op de kalender, een ‘bonusmaan’ als je wilt.

Dit kan alleen gebeuren in een maand die 30, of meestal 31, dagen heeft. We zullen dus nooit een blauwe maan hebben in februari, omdat er maar 28 of 29 dagen in die maand zijn.

In de Boerenalmanak betekent een blauwe maan dat er vier volle manen in een seizoen zijn, in plaats van drie. Omdat deze almanak van oudsher werd gebruikt voor beplanting, jacht en visserij, wordt het jaar opgedeeld in seizoenen.

‘Blauwe maan’ verwijst niet naar de kleur blauw, hoewel ze er soms blauw kan uitzien als gevolg van atmosferische effecten. Bijvoorbeeld als er een bosbrand of vulkaanuitbarsting is geweest, kan dit wel invloed hebben op de manier waarop het licht buigt en/of breekt;

De rook en as kunnen ervoor zorgen dat de golflengten van rood licht zich verspreiden, waardoor andere kleuren door de atmosfeer van de aarde kunnen gaan en op het oppervlak van de maan kunnen worden gereflecteerd. Dit kan ervoor zorgen dat de maan een blauwe, groene of paarsachtige tint krijgt.

Dit heeft echter niets te maken met het soort blauwe maan waar we het over hebben in de astronomie en astrologie.

De blauwe maan moet niet worden verward met een ‘bloedmaan’. Een bloedmaan vindt plaats bij een maansverduistering, wanneer de aarde rechtstreeks tussen de zon en de maan passeert, schaduwen op de maan werpt en deze in duisternis stort.

Terwijl het zonlicht door de atmosfeer van de aarde beweegt, buigt het af in kortgolvige tinten roodbruin en oranje die worden weerspiegeld op het oppervlak van de maan en lijken op gedroogd bloed. Niet bepaald zo romantisch als het klinkt….😉

Deze Super Volle Maan staat in het sensitieve gevoelige dromerige waterteken Vissen. We kunnen gevoeliger zijn voor wat er gebeurt, wat anderen denken en wat we kunnen voelen in de wereld om ons heen, omdat we gevoeliger zijn voor subtiele energieën en verschuivingen.

Vissen regeert als superintuïtief teken over spiritualiteit, dus de volle maan van Vissen is een goed moment zijn om opnieuw verbinding te maken met je intuïtie en met je spirituele zelf. Als er blokkades zijn, kan daaraan gewerkt worden.

Vissen is het laatste sterrenbeeld en wordt daarom geassocieerd met eindes, en volle manen bepalen ook eindes. De volle maan van Vissen is vaak een tijd van een of twee belangrijke eindes. We zijn klaar om te voltooien, los te laten, los te laten en verder te gaan. We kunnen ons afstemmen op ons onderbewustzijn en op het verleden, en dit kan ons helpen bagage, blokkades en patronen te identificeren die moeten worden aangepakt, zodat we vooruit kunnen komen zonder dat ze ons tegenhouden.

Omwille van de gevoeligheid van Vissen kunnen we kunnen extra medelevend en empathisch zijn tijdens deze volle maan. We kunnen het heel persoonlijk opvatten als we zien dat iemand gewond raakt, of dat er iets gebeurt wat ons diep raakt, vooral nu Venus nog steeds retrograde is voor deze volle maan. We kunnen wat vriendelijker, zorgzamer en attenter te zijn, waar we wel eens bot en niet-attent kunnen reageren of handelen!

Laat je fantasie de teugels in handen nemen, onderbewuste gedachten kunnen een roze gloed over je interacties werpen. Mogelijks stromen goddelijk geïnspireerde downloads naar binnen.

Omdat het esoterische Vissen de meester van de illusie is, kun je je ook verdwaald voelen in een labyrint. Stop, adem en luister naar je intuïtie, wacht dan tot je je gecentreerd voelt voordat je de volgende stap zet.

Tegen het einde van deze maand zullen ZES planeten en één komeet in hun uitgeschakelde rusttoestand verkeren!

Op een rijtje: Saturnus, Neptunus, Pluto, Venus (binnenplaneet), Mercurius lopen retrograde en vanaf morgen voegt Uranus zich bij de brigade. En niet te vergeten: de helingskomeet Cheiron ( de gewonde heler) loopt nog retrograde tot 6 december.

Over een impact van Uranus retrograde komt een volgend blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *