Geplaatst op Geef een reactie

Nieuwe Maan in Maagd 15september 2023 – Mercurius direct

Mercurius direct brengt terug meer flow en vooruitgang, na drie weken reflecteren, nadenken, invoelen welke richting je verder uitgaat. Overeenkomsten/contracten, moeizaam verlopende gesprekken/communicatie, introspectie en verder indalen/landen in je hart.

De Nieuwe Maan in Maagd is een uitstekend moment om je in te zetten voor persoonlijke doelen die de positieve energieën van het teken van de Maagd tot uitdrukking brengen. Een gunstige tijd voor een nieuw begin, biedt ons een uitstekende gelegenheid om enkele doelen te formuleren met betrekking tot ‘alles wat met Maagd te maken heeft’.

We doen er goed aan ons te concentreren op nieuwe manieren om ons dagelijks leven georganiseerd te krijgen. We zouden kunnen nadenken over de sleutelwoorden voor dit specifieke en aardse teken – zaken als analytisch, intelligent, gereserveerd, kritisch, behulpzaam, gewetensvol – en manieren overwegen om deze eigenschappen te verbeteren, te ontwikkelen of in onze persoonlijkheid op te nemen.

Deze omvatten:

– het opbouwen van ons vermogen tot gezonde, constructieve discriminatie;

– onze mouwen opstropen en aan de slag gaan met serieus werk;

– het starten van een nieuw project dat aandacht voor details vereist;

– lijstjes maken, actief afgeronde activiteiten afvinken en trots zijn op onze ‘kleine’ prestaties;

– een gezondheidsregime starten, onderzoek doen naar voeding en voeding, en aandacht besteden aan ons dieet;

– het opzetten van specifieke routines die ons zullen helpen ons leven op een constructieve en bewuste manier te beheren;

en

– het op een georganiseerde, stapsgewijze manier omgaan met de fijnere details van ons dagelijks leven, zodat we onze geest kunnen bevrijden van rommel.

We zijn klaar om iets speciaals te maken van ons werk, onze routines of onze taken. Het is een krachtige tijd om onze banen, gezondheid, zelfzorgprogramma’s en gewoonten te transformeren. We zitten boordevol innovatieve, inventieve ideeën. Echter kan de nogal tot zweverig dromerig voelende invloed van Neptunus ( die tegenover de Nieuwe Maan staat) je toch wat minder met de twee voetjes op de grond houden. Misschien verleg je teveel de focus op anderen en voel je je mede hierdoor uitgeput.

1. Zon conjunct Maan vertegenwoordigt het einde van een cyclus en het begin van een nieuwe cyclus van 28 dagen. Het geeft een verfrissende uitbarsting van energie en initiatief. Maar het brengt ook emotioneel evenwicht, niet irrationeel emotioneel, en niet te koud en berekenend. Deze Nieuwe Maan is dus uitstekend geschikt om een nieuwe start te maken, een nieuwe bladzijde om te slaan of een nieuw project te starten. Je kunt ook oude gewoonten, gedragingen en overtuigingen in twijfel trekken terwijl je op zoek gaat naar nieuwe en inventieve manieren om vooruitgang te boeken.

2. Nieuwe Maan driehoek Uranus brengt energie, progressieve verandering en opwinding. Het vermindert je remming en vergroot je zelfbewustzijn, zodat je met meer zelfvertrouwen jouw uniciteit kunt uiten. Met minder beperkingen en meer onafhankelijkheid, en een ruimdenkende en avontuurlijke kijk, kun je je comfortzone verlaten, risico’s nemen en nieuwe dingen proberen.

Verhoogde intuïtie en verbeeldingskracht helpen je te profiteren van onverwachte veranderingen en opwindende kansen. Veranderingen kunnen snel plaatsvinden, maar zonder dat er onrust en chaos ontstaat. Je kunt zich goed aanpassen aan nieuwe omstandigheden. Toevallige ontmoetingen zijn mogelijk; dit is een uitstekende nieuwe maan om vrienden te maken. Ze kunnen ongewoon of excentriek zijn, of een andere culturele of etnische achtergrond hebben.

Dit aspect bevordert ook experimentele creativiteit, wetenschap, technologie, computers, internet en andere onderwerpen zoals astrologie. Het is ideaal om slechte gewoonten te doorbreken en saaie of ongezonde relaties te verlaten.

De Nieuwe Maan van september 2023 is een positieve maanfase, en de driehoek met Uranus brengt progressieve veranderingen met zich mee. Het is perfect om positieve veranderingen in je leven aan te brengen en nieuwe ideeën te implanteren.

Vaste ster Denebola wordt over het algemeen beschouwd als een negatieve invloed die schande en ongeluk brengt. Maar de positieve aard van de Nieuwe Maan in de astrologie van september 2023 vermindert de negatieve impact ervan en brengt de mogelijkheid van geluk, rijkdom en loopbaanontwikkeling met zich mee.

De invloed van de Nieuwe Maan van 15 september duurt vier weken tot aan de Zonsverduistering van 14 oktober. De beste tijd om nieuwe projecten te starten is tijdens de wassende maanfase van twee weken, van 15 september tot de Volle Maan van 29 september.

Dit is de laatste Nieuwe Maan van de huidige eclipsfase, die begon met de Zonsverduistering van 20 april en de Maansverduistering van 5 mei. Het is tijd om na te denken over de manier waarop deze eclipsen je hebben beïnvloed en eventuele problemen op te lossen.

Houd er rekening mee dat Maagd ergens in ieders horoscoop voorkomt. Je kunt dit opzoeken via astro.com

Liefs, ❤

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *