Geplaatst op Geef een reactie

Creatiekracht vanuit Emotioneel Evenwicht

Stralen van de ochtendzon ontmoeten de nevels van een nieuwe maan terwijl een spectrum van volle, evenwichtige kleuren in een gouden kelk stroomt. Het water stijgt gestaag en straalt van alle kanten een zachte gloed uit. Binnenkort zal het op natuurlijke wijze overstromen en het leven voeden in het wijd open veld eromheen. Er heerst hier kalmte en vrede, en deze beker bruist van puur potentieel – de essentie van een leven dat volledig geleefd wordt binnen de kelk van Emotioneel Evenwicht.

Onze emoties zijn de creatieve motor van onze ervaring. Ze zijn als het vurige ros dat de strijdwagen van ons leven trekt. Als we willen weten wat we creëren of waarom de dingen in ons leven verschijnen zoals ze zijn, moeten we eerst kijken naar de gedachten en gevoelens die we dagelijks genereren.

Er is een oud gezegde dat zegt: ‘Energie stroomt waar onze aandacht naartoe gaat.’ Waar we onze focus op richten, bouwen emoties op en volgen ervaringen. Het is tijd om deze wijsheid in overweging te nemen in de emotionele balans van je leven.

De tijd nemen om ‘ons kopje te vullen’ van binnenuit creëert een krachtige, evenwichtige basis voor al onze acties in de wereld. Op dezelfde manier, als we de aandacht vestigen op het creëren van orde, vrede en evenwicht in ons uiterlijke leven, vergemakkelijkt dit ook de innerlijke harmonie. Vanuit deze stabiele en evenwichtige plek zijn we beter toegerust om te reageren op de ervaringen van het leven en de emoties die daaruit voortkomen.

Zie je emoties als een natuurlijke rivier, die reinigt, vult en verder stroomt vanuit je levensbeker. Erken en uit je gevoelens. Laat je gevoelens je niet overweldigen, maar negeer ze ook niet. Zorg ervoor dat ze zich niet binnenin ophopen tot ze barsten. Geef jezelf de ruimte om de energie van je emoties te voelen, uit te drukken en te integreren terwijl ze door je heen stromen.

Het is tijd om je te concentreren op het cultiveren van emotioneel evenwicht binnenin. Al het andere in het leven zal daardoor harmonieus op zijn plaats vallen.

Onze gevoelens zijn de brandstof die onze intenties doet ontbranden en ze tot leven brengt. Het is het geheim van volledige creatieve manifestatie en co-creatie. Je krijgt letterlijk wat je voelt. Je kunt willen en verlangen. Je kunt hopen en je kunt dromen. Maar als je het gevoel hebt dat niets van dit alles ooit zal gebeuren, dan zul je niet krijgen wat je wenst, je zult krijgen wat je denkt dat zal gebeuren. Of je creëert op zijn minst een grote blokkade, zodat wat je verlangt de weg naar jou niet kan vinden.

Als je de droombaan wilt, of de droomrelatie of wat het ook mag zijn, moet je het gevoel hebben dat het mogelijk is. Je moet met overtuiging weten dat het op de een of andere manier gaat gebeuren. Je kunt niet het gevoel hebben dat iedereen het snapt en jij niet. Of dat iedereen het verdient en jij niet. Je kunt je geen zorgen maken over hoe het gaat gebeuren, of je concentreren op waarom het niet gebeurt. Je hoeft alleen maar te beslissen dat het zal gebeuren en daar enthousiast over te worden. En ga dan verder met je leven, wetende dat alles in perfecte goddelijke orde zal verlopen.

Als dit voor jou lastig is, zoals voor velen die de gewoonte hebben gekregen om zich zorgen te maken, te twijfelen, zichzelf met anderen te vergelijken of het gevoel te hebben dat de dingen nooit gaan zoals jij wilt, gebruik dan affirmaties om je hersenen te misleiden om anders te gaan voelen. Neem jouw unieke situatie, doe de beste affirmatie die je maar kunt maken en gebruik deze als jouw magische elixer. Schrijf het op. Zeg het hardop. Herhaal het in je hoofd telkens wanneer het twijfelende ego begint toe te slaan. Houd rekening met je gedachten en gevoelens. Leer je te concentreren op wat je wilt en laat de rest wegvallen.

Breng je emoties in evenwicht en gebruik hun krachtige energie in je voordeel. Het zijn je grootste hulpmiddelen om de werkelijkheid op te bouwen die jij wenst… die werkelijkheid die net voorbij je stoutste dromen ligt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *