Geplaatst op Geef een reactie

Wat is de Schumann-Resonantie- met luisterfragment 7, 83 Hz

Een blog geschreven in 2021

Heel wat cliënten vragen me waar bepaalde sensationele gevoelens en emoties, klachten vandaan komen. Velen zijn vertrouwd met het idee dat het met anderen te maken heeft, dat anderen aan hen lopen te denken, zwarte magie uitoefenen enzovoort enzoverder;  de verhalen vormen op de duur een soort van zelfverklaarde waarheid. Helaas vergeten velen dat we op een levende beweeglijke Aarde rondlopen, die te dealen heeft met invloeden, gecreëerd door alles wat je hieronder kunt lezen. Helaas ook wederom ervaar ik hoe moeilijk het kan zijn om cliënten wat meer interesse bij te brengen in een iets ruimere kijk op het nogal beperkte plaatje dat hoe men zich voelt veroorzaakt wordt door anderen. Er is veel meer en ik hoop oprecht dat in die zin het iets bewuster waarnemen en onthechten van eenzijdige verhalen en scripts het bewustzijn iets meer kan bloomen.

Wat is de Schumann-resonantie?


Alles in ons multiversum is gemaakt van het gemeenschappelijke element “energie”. Energie is in wezen informatie in beweging. Met andere woorden: energie, bestaande uit codes / frequenties (informatie), oscilleert en creëert trillingen. Die trillingen creëren patronen. Terwijl de kwantumwetenschappelijke wereld dieper graaft, ontdekt ze dat deze trillingspatronen dezelfde geometrische patronen nabootsen als de platonische lichamen, torsievelden en spiralen. Deze trillingspatronen worden fundamenteel gerepliceerd en geïllustreerd door de natuur in dennenappels, zonnebloemen, slakkenhuizen, de vorming van sterrenstelsels en de lijst gaat maar door. We zien de organisatorische aard van energie (informatie) zich afspelen in vibrationele expressie, we ervaren het als vorm / materie / leven.

De aarde is gemaakt van hetzelfde materiaal, al het andere is “energie”. Het is een complexe verzameling trillingspatronen die energie organiseert in de vorm die we “aarde” noemen. Het is een levend organisme dat ademt, evolueert en reageert – “Gaia”.

Veel wetenschappers beginnen tot de conclusie te komen dat de planeten en sterren net zo levend zijn als jij en ik, vol met bewustzijn / intelligentie. (Intelligentie, zoals we hebben ontdekt, is niet beperkt tot een brein.) In plaats van naar een planeet te kijken als een grote rots in een baan om de aarde, is het een organisme van intelligent bewustzijn. De aarde leeft en heeft zijn eigen hartslag, uitzetting en samentrekking (inademen / uitademen), en zijn eigen energetische velden die een atmosfeer en een geavanceerd ecosysteem creëren. De aarde vibreert en zendt zijn eigen trillingspatronen uit… zijn eigen collectieve frequentie. We kunnen die frequentie wetenschappelijk meten en het wordt de Schumann’s Resonance – The Earths Heart Beat genoemd.

“De Schumann-resonanties zijn een reeks spectrumpieken in het extreem lage frequentie (ELF) deel van het elektromagnetische veldspectrum van de aarde. Schumann-resonanties zijn wereldwijde elektromagnetische resonanties, opgewekt door bliksemontladingen in de holte die wordt gevormd door het aardoppervlak en de ionosfeer … In de normale … Schumann-resonanties is de fundamentele modus een staande golf in de holte van de aarde-ionosfeer met een golflengte die gelijk is aan de omtrek van de aarde. Deze modus met de laagste frequentie (en met de hoogste intensiteit) van de Schumann-resonantie treedt op bij een frequentie van ongeveer 7,83 Hz, maar deze frequentie kan enigszins variëren door een aantal factoren, zoals door de zon veroorzaakte verstoringen van de ionosfeer, die de bovenste muur van de gesloten holte. ” (Wikipedia)

Hoe de Schumann-resonantie ons beïnvloedt Resonantie “treedt op wanneer een bepaald systeem dat op een bepaalde frequentie is afgestemd, begint te oscilleren of de aanwezigheid van een externe voorkeursfrequentie versterkt. De frequenties die een bepaald object maximaliseren of versterken, afgestemd op een specifieke frequentie, worden resonantiefrequenties genoemd. Samen hebben twee frequenties de kracht om elkaar te beïnvloeden, als beide in overeenstemming zijn afgestemd op resonantie. ” Simpel gezegd kan de ene trillingsfrequentie harmoniseren met de andere! Meesleuren is “het proces waarbij twee op elkaar inwerkende oscillerende systemen, die verschillende perioden hebben wanneer ze onafhankelijk functioneren, een gemeenschappelijke periode aannemen. De twee oscillatoren kunnen synchroon vallen, maar andere faserelaties zijn ook mogelijk. Het systeem met de hogere frequentie vertraagt, en het andere versnelt. ” (Wikipedia) Met andere woorden, de ene trillingsfrequentie kan de andere afstemmen, in harmonie trainen! Mensen zijn afgestemd op de resonerende vibratie van de aarde. Mensen trillen (ja dat betekent jou) en de frequentie die ze uitzenden varieert van 5-10 Hz. We zitten in hetzelfde bereik als de 7.83hz van de aarde. Mochten de uitgevoerde onderzoeken iets dieper waren gegraven, ze zouden hebben gevonden dat mensen die een frequentie van dichter bij 7,83 uitzenden meer rustiger en gezonder waren. “Door de respons van het menselijk lichaam op een vibrerend platform te testen, ontdekten veel onderzoekers dat de fundamentele resonantiefrequentie van het menselijk lichaam rond de 5 Hz ligt. In de afgelopen jaren is echter een indirecte methode voorgesteld die de resonantiefrequentie lijkt te verhogen tot ongeveer 10 Hz. “

Schumann Harmonie

We zijn ontworpen om in harmonie te zijn “Samenhang” met de trilling van de aarde en als we dat zijn, floreren we. Als we onsamenhangend met die vibratie zijn, lijden we. Als we niet synchroon lopen met de frequentie van de aarde (Schumann-resonantie), beginnen we tekenen van ongemak te vertonen die kunnen variëren van angst, slapeloosheid, ziekte, onderdrukt immuunsysteem enz … Omgekeerd geldt dat wanneer wij mensen synchroon lopen met 7.83, het lichaam in staat om te genezen en de vitaliteit ervan te vergroten. Dus waarom het zo goed voelt om in de natuur te zijn !! “Elektrotechnisch ingenieur Lewis B. Hainsworth, MA, was een van de eersten die suggereerde dat de menselijke gezondheid verbonden is met geofysische parameters door middel van de natuurlijk voorkomende Schumann’s ELF. Zijn hypothese identificeerde natuurlijk voorkomende kenmerken die het frequentiespectrum van menselijke hersengolfritmes bepalen.

De frequenties van natuurlijk voorkomende elektromagnetische signalen die circuleren in de elektrisch resonerende holte die wordt begrensd door de aarde en de ionosfeer, hebben de ‘evolutie’ of de ontwikkeling van de werkfrequenties van de belangrijkste menselijke hersengolfsignalen beheerst of bepaald. In het bijzonder is het alfaritme zo geplaatst dat het in geen geval uitgebreide interferentie kan ondervinden van natuurlijk voorkomende signalen. Hainsworth concludeerde dat de frequenties van menselijke hersengolven evolueerden als reactie op deze signalen. Als zijn hypothese juist is, zijn de voorwaarden voor evolutionaire veranderingen in menselijke hersengolfpatronen nu vastgesteld. Bovendien kunnen variaties in deze patronen milde tot rampzalige gezondheids- en gedragsveranderingen veroorzaken. Dezelfde klachten werden gemeld door de eerste astronauten en kosmonauten, die in de ruimte ook niet langer werden blootgesteld aan de Schumann-golven. Nu wordt gezegd dat moderne ruimtevaartuigen een apparaat bevatten dat de Schumann-golven simuleert. ” (Uittreksel uit http://www.schumannresonator.com/) Wat er gebeurt als je niet synchroon loopt met de aarde?

Het is gemakkelijk om onsamenhangend te maken met de natuurlijke trilling van de aarde (Schumann-resonantie) wanneer onze wereld vol zit met zoveel technologische apparaten (tv, gsm’s, computers, gsm-torens, enz.) Die elektromagnetische velden (EMV) uitzenden die niet coherent zijn met 7,83. We worden dagelijks gebombardeerd en ondergedompeld in trillingen die onze natuurlijke resonantie, afgestemd op de planeet, verstoren. Het eten van bewerkte voedingsmiddelen, leven met een ziekte, het nemen van synthetische drugs, het aangaan van stressvolle situaties dragen allemaal bij aan het verlagen van onze persoonlijke frequentie en houden ons niet synchroon met de trillingen van de aarde, wat ons verder weerhoudt van het ervaren van gezondheid en geluk en ons ware potentieel.

WAAROM WE DE GENEZING VAN DE AARDE NODIG HEBBEN voor alle leven op aarde! Coherent worden met de Schumann-resonantie Gelukkig zijn er een paar dingen die je kunt doen om jouw coherente relatie met de Schumann-resonantie te verbeteren. Door deze dingen in je leven op te nemen, kun je profiteren van de positieve effecten van in harmonie zijn met de hartslag van de aarde. Gelukkig zijn er een paar dingen die je kunt doen om uw coherente relatie met de Schumann-resonantie te verbeteren. Door deze dingen in je leven op te nemen, kun je profiteren van de positieve effecten van in harmonie zijn met de hartslag van de aarde. Breng tijd door in de natuur

De simpele handeling van genieten en in de natuur zijn, werkt als een stemvork die je vibratie meesleurt in samenhang. Elke plek in de natuur zal het doen – op blote voeten lopen, een dutje doen op het gras, wat frisse lucht inademen!

Luister naar de Schumann-resonantie Gebruik deze link om deze simpele, krachtige frequentie op de achtergrond af te spelen. Je lichaam, geest en ziel zullen je meesleuren en synchroniseren met je natuurlijke vibratie. Luister maar even…


Controleer de Schumann-resonantie Controleer de sites die hierboven zijn gelinkt als je onverklaarbare agitatie, angst of slapeloosheid lijkt te ervaren. Let erop of de Schumann-resonantie verrijkt is of zich in zijn normale trilling bevindt. Er is een duidelijk verband.

Investeer eventueel in een Schumann-resonator Er zijn verschillende apparaten die een frequentie van 7,83 Hz uitzenden op de markt die te koop zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *