Geplaatst op Geef een reactie

Geef je immuniteit een flinke NATUURLIJKE BOOST met de Inner Sun uit de Kundalini Yoga

Eén van de tientallen oefeningen uit de Kundalini Yoga kun je elke dag minstens 1 keer per dag toepassen. Geen tijd hebben is een excuus. Vervang die tijd die je spendeert aan teksten die je enkel maar uit balans brengen, aan gezonde tijd investeren in jezelf. Geloof het maar dat je je stukken beter zult gaan voelen.

Deze geavanceerde immuuntherapie treft virussen en bacteriën. Bedek je hoofd als je hiermee voor de eerste keer begint, om hoofdpijn te voorkomen. Dit is een soort tantrische kriya. Het immuunsysteem werkt samen met het centrale zenuwstelsel, de klieren en emoties.

We krijgen allemaal de kracht om het hoofd te bieden aan het leven en de uitdagingen van het leven. We hebben morele kracht, mentale kracht, emotionele kracht en fysieke kracht. Al deze sterke punten zijn met elkaar verbonden. We blokkeren de stroom van die kracht als we gevoelens van woede, zelfvernietiging en schuld ervaren. Om het immuunsysteem te versterken, moeten we deze blokkades overwinnen.

De rechterhersenhelft van de hersenen slaat veel van de diffuse negatieve emoties op die ons leiden tot depressie en een slecht functionerend immuunsysteem. Deze meditatie stimuleert het sympathische zenuwstelsel en de rechter hersenhelft om zich aan te passen. Tijdens dit proces kun je verschillende emoties doormaken wanneer de klieren hun balans beginnen te verschuiven. Dat is prima. Ontspan en blijf doorgaan totdat je door de emotionele traagheid heen bent. Dan voel je je licht, energiek en hoopvol.

Met geleidelijke oefening kun je de tijd tot 31 minuten nemen. Op dat niveau wordt je hele systeem schoongemaakt en verjongd. Het immuunsysteem krijgt nieuwe kracht en wordt niet geblokkeerd door innerlijke conflicten.

Je kunt kiezen om eerst de tekst te lezen of naar het filmpje te kijken. Neem rustig de tijd. Deze krachtige oefening stapje per stapje opbouwen, volhouden versterkt je immuniteit en nog veel meer.

START

1. Houding: zit in kleermakerszit of een voor jou gemakkelijke comfortabele zithouding met een lichte jalandhar bandh, het hoofd bedekt.

2. Driemaal de mantra Ong Nama Guru Dev Namo ( Ik buig voor de innerlijke wijsheid en innerlijke meester)

3. Mudra: Buig de linkerarm en breng de hand omhoog tot schouderhoogte. De handpalm is naar voren gericht. Maak Surya Mudra met de linkerhand (raak het topje van de ringvinger aan met het topje van de duim). De mudra van de linkerhand kan tijdens het oefenen wegglijden; houd het stabiel. Maak een vuist van de rechterhand en druk de toppen van de vingers in de kussentjes aan de basis van de vingers; strek de wijsvinger uit. Sluit met de uitgestrekte wijsvinger voorzichtig het rechter neusgat af.

Focus: concentreer je op het wenkbrauwpunt.

Ademhaling: Begin een rustige ritmische gestage, krachtige Vuurademhaling. Benadruk het ritme op de navel; de navel moet bewegen.

Mantra: Hoewel dit zonder mantra gebeurt, wil je misschien een mantra-tape gebruiken voor het juiste ritme. Goede opnames voor het ritme zijn Singh Kaur’s Sat Naam Wahe Guroo, of Sada Sat Kaur’s Angel’s Waltz.

Tijd: 3 minuten

4. Om te beëindigen: Adem diep in en houd de adem in. Terwijl de adem wordt vastgehouden, vlecht je alle vingers ineen (te beginnen met de rechterduim bovenaan) en plaats je de handpalmen naar voren op een niveau net onder de keel (voor de thymus), en ongeveer 35 cm verwijderd van de lichaam. Probeer de vingers met alle kracht uit elkaar te trekken. Weersta en creëer een grote spanning. Adem uit als het moet. Herhaal deze reeks nog 3 keer. Bij de laatste uitademing ontlaad je de adem door door je omhoog gekeerde lippen te blazen, met de tong naar achteren gekruld op het gehemelte. Dit zal het gehemelte naar boven verzegelen. Ontspan dan.

5. Eindigen met SAT NAM : je herinnert wie je werkelijk bent, voorbij je gedachten, je komt los van alle mentale concepten waar mee je naar jezelf kijkt en de wereld om je heen.

Geniet er heerlijk van! I

Opgeleid in diverse Yoga richtingen w.o. Yin Yang Yoga, Kundalini Yoga, Yoga Nidra, Yoga of Sound, Energy Healing Hand Positions Mudra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *